1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: su çiçeği

  1. su çiçeği

    Bir forumun altına soru olarak yazmıştım fakat herhese ulaşamamışım.

    Biliyorsunuz sevgili anneler su çiçeği aşısı isteğe bağlı. Ben yaptırmamayı uygun buluyorum. (hayır kötü anne olduğum için değil) Ben su çiçeği geçirdim küçükken ve hafif bir şekilde atlattım. Çocuğumun herşeyiyle ilgili bir anneyimdir, rahatsızlığını erken anlarım ve su çiçeği geçirmesinin , aşı olarak vücuduna erkenden alacağı ölü hastalığa tercih ediyorum Yarar- zarar hesabı.

    Eğer yanlış düşünüyorsam cahilliğime verin. Bu konudaki bilgi ve yorumlarınızı yazın

  2. #2

    Re: su çiçeği

    merhaba,

    bence de normal gelisen ve saglikli bir cocuk icin gerekli olmayan bir asi.!
    bu asiyi genelde imun( bagisiklik ) sistemi kötü olan ya da kalp-böbrek rahatsizligi; deri hastaligi ( neurodamitis ) olan cocuklara tavsiye edilir!!

    su cicgei cok hizla gelisen ve oldukca cektiren bir bulasici hastalik; ben ne yazik ki bunu 21 yasinda gecirdim....cok cektim cok; inanilir gibi degil. zaten yetiskinlerde sorun oluyor hastalik yani tehlikeli ama cocuklarda bir hayati tehlike olusturmuyor!!
    bu yüzden oglumu ben sucicegine karsi asi vurdurmayi düsünmüyorum

    hoscakal

  3. Re: su çiçeği

    GÖKÇECİM,
    ELA'NIN DOKTORU NE DİYOR . BEN BİZE BIRAKTIĞI TÜM SEÇİMLERDE SİZ ÇOCUĞUNUZA HANGİSİNİ SEÇERSİNİZ DİYE ONA BİR SORUYORUM . DOĞRU KARAR VERMENE YARDIMCI OLUR . SEN DE SOR .

  4. sen yaptırısan bende yaptırırım

    Sen ne düşünüyorsun. Yaptıracakmısın

  5. #5
    Üyelik Tarihi
    22 Temmuz 2003
    Bulunduğu Yer
    İSTANBUL
    Mesaj
    65

    Re: su çiçeği

    Bu konuda yazmana sevindim. Bende çocuklara henüz suçiçeği aşısı yaptırmadım. Doktorum ilkokula başlarken yaptırmak daha uygun demişti. Ama son kararıda bize bıraktı. Çoçuklar yuvaya gidiyor. Oradan hastalığı alma ihtimalide var. Ben de kararsızım bu konuda
    bu konudaki bilgi ve yorumlar benide bayağı ilgilendiriyor.

    Sevgiler,

  6. Re: su çiçeği

    HANGİ AYDA OLUYOR .AŞI KARNEMİZ DE YANIMDA DEĞİL . BEN DEDİĞİM GİBİ DR.İLE KONUŞURUM . O NE DERSE . BEN BİRAZ KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLAYIM DOKTORA . O NE DERSE O YAPILIYOR . BUGÜN TELEFON İLE KONUŞACAKTIM UNUTMAZSAM SORAYIM .HABER VERİRİM .

  7. #7

    Re: su çiçeği

    [size=small]Çocuğuma Su Çiçeği aşısı uygulamalı mıyım? Neden?[/size]

    Su çiçeği tüm dünyada yaygın olarak görülen ve çok hızlı yayılan bir hastalıktır. Su çiçeği sonrası gelişen enfeksiyonlar, zatürre, merkezi sinir sistemi hastalıkları daha nadir olarak nefrit, artrit, miyokardit, perikardit, pankreatit ve orşit görülebilir.
    Yapılan bir çalışmada Su çiçeği geçiren her 550 çocuktan birinde hastalık sonrası istenmeyen sonuçlar (komplikasyon) geliştiği gözlenmiştir. En sık komplikasyon görüldüğü yaşlar 3-4 yaşlardır. Sağlıklı bireylerde aşılama sonrası (aşıdan 1 ay sonradan itibaren) %98.7 oranında korunma sağlanır ve bu korunma yıllarca sürer.

    Su Çiçeği Aşısı

    Su çiçeğini geçirmiş olanlar bu hastalığa bir daha yakalanmazlar. Ancak hastalığın sorunsuz atlatılması garanti edilemeyeceğinden dolayı ideal olanı korunma, yani su çiçeği aşısı olmaktır. Aşı, bu hastalığa karşı vücutta oluşturduğu koruyucu antikorlarla bağışıklık sağlar. Aşı sayesinde hastalığın geçirilmesi engellenerek:


    Ciltteki yara izlerinin oluşumu önlenmiş olur.
    Hayati tehlike yaratabilen komplikasyon riski ortadan kaldırılır.
    Çocuğun okula devamsızlığı ve onunla ilgilenecek anne-babanın işe devamsızlığı önlenmiş olur.
    Semptomatik ilaçların getireceği maddi yük ortadan kaldırılır.
    Çocuğun ve anne-babanın hissedeceği sıkıntı, endişe, huzursuzluk önlenir.
    İleri yaşlarda görülebilen zona hastalığı olasılığı azaltılır.
    Su çiçeği aşısı, 1 yaşından büyük ve daha önce su çiçeği geçirmemiş tüm çocuklara tek doz olarak uygulanabilir. Çocuğunuz su çiçeği geçirmemişse kreş veya okula başlarken mutlaka aşılanmalıdır.



    Bu yazdıklarım aşının önemini sanırım açıklamıştır.Bu değerler tüm aşılar için geçerlidir bence siz hafif atlattınız diye bebeğinizde hafif atlatacak diye bir netlik olamaz.ben oğlumun tüm aşılarını yakından takip ederim ve zamanı gelince yaptırırım yaptırmadan öncede araştırır yan etkisi koruyuculuk süresi tekrar dozu hepsini öğrenirim.bence bebeklerimizin tüm aşılarının yapılması gerekli.
    [size=small]gerçek bir örnek[/size]

    Bir örnek daha vereyim.
    çalıştığım yerde bir ağbim var ailesi zamanında menenjit aşısını vurdurmamış ve hastalığı geçirmiş.Ona kalan miras ne biliyor musunuz?Şu anda zaman zaman bayılıyor(kaç kere yolda düdşüp kafasını vurdu)ve yarı baygın sırasında yaptıgı şeyleri hatırlamıyor(bir gün soyundu iş yerinde)yediği her şeye dikkat etmesi ve ilaçlarını zamanında alması lazım.Ve bana her zaman tembihler egenin aşılarını aksatma diye çünkü şu anda kendisi çekiyor ve tedavisi yok.ileride bebeklerimizin acı çekmesini ve bizi suçlamalarını istermisiniz.o ailesini suçluyor neden önlem almadışar diye.
    Su çiçeğini bende hafif geçirdim sadece aldımda hafif bir delik var (kaşımışım)ama ben hafif geçirdim diye egeye aşı yaptırmamazlık edemem.Su çiçeği geçiren kişilerde ölümcül bir hastalık olan zona hastalığı tehlikesi olduğunuda unutmayalım.
    sevgiler.......
    Eğer aşılar gereksiz olsaydı zaten yıllarca çalışılıp üretilmezdi.
    Son pişmanlık hiç bir zaman fayda getirmez.


  8. #8

    SU ÇİÇEĞİ DİĞER ADIYLA VARİSELLA...............!

    bir yaşını geçince yapılıyor canım.
    larayı kocaman öp yerime maşallah pek tatlı.oğluma mı alsam ne bir ay büyük ama zengin olurlar annesi

  9. Re: su çiçeği

    Su çiçeğinden bir komşumun kızı vefat etti 4 yaşındaydı. Oğlumun şiddetli geçirmemesi için ben yaptırdım. Bence kesinlikle yapılmalı.

  10. Re: su çiçeği

    Beren'in doktoru şöyle dedi ve bana da mantıklı geldi:
    Su çiceği aşısı 25 yıl korur. Eğer 25 yıl sonra "takip ederim, 25 yıl sonra tekrar yaptırırım" diyorsanız yaptırın. Ama ben çocuklarımı ilkokula kadar beklettim çıkarmaları için. Çünkü ilkokul yaşına kadar çıkarmaları daha iyidir, daha hafif geçer. Ama çıkarmadılar ve artık yaptıracağım.

    İşte doktorumuz böyle dedi. Yani 25 yıl sonra ben olur muyum, olmaz mıyım bilemiyorum. Ve bence de çocukken çıkarması daha iyi olur.

    Bir de şu aklıma geliyor hep. Yengem (Abimin hanımı) yeğenime hamileyken su çiceği çıkardı. Bu yüzden bayağı korkmuştuk, acaba çocuğu etkiler mi diye. Allah'a şükür bir şey yok. Ama karar senin tabi.

Benzer Konular

  1. su çiçeği
    Konuyu Açan: ozlemsimal, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 8
    Son Mesaj: 07 Ocak 2009, 11:30
  2. su çiçeği....
    Konuyu Açan: chalayan, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 5
    Son Mesaj: 17 Ekim 2006, 17:05
  3. Su çiçeği
    Konuyu Açan: maximum_moment, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 8
    Son Mesaj: 23 Mart 2005, 09:58
  4. Cevap: 0
    Son Mesaj: 19 Temmuz 2004, 19:27
  5. Cevap: 39
    Son Mesaj: 25 Nisan 2003, 14:45

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.