Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Bana yardim edin lutfen

Iyi gunler Dr. Hanim

Gecen sene esimle severek evlendik.Turkiyeden Amerikaya geldim. Yalniz esimin asiri derecede titiz muskulpesent ve cogu zaman huysuz birisi oldugunu farkettim. Oglen ve aksam farkli yemek pisirmemi istiyor. Dun manti yaptim niye salata yok sofrada diyor bugun ekmek kalmamis misir ekmegi yaptim bana nicin soylemedin ekmek kalmadigini diye kavga etmek istiyor benimle surekli huysuzluk yaratma cabasinda. Iki aylik hamile oldugumu ogrendik, Bana bu aralar cok uyusuksun, aksam hava kararmaya yakin bile olsa kalk yuru biraz az ye falan diyor bunlar beni cok uzuyor. Sizce esimden ayrilip Turkiyeye geri donmelimiyim yoksa biraz daha sans vermelimiyim. Bana yardim edin lutfen.

Cevabiniz icin tesekkurler...

Kantarcı Rıza Sok. No: 17/12, Erenköy www.onlineterapist.com

Re: Bana yardim edin lutfen

Merhaba Gülfer Hanım,
    Eşiniz zor bir yapı. Belli ki stresle sağlıklı baş edemiyor ve bu stresi size yansıtıyor. Tabii hamile olmanız her şeyi değiştiriyor. Hamileyken çok ciddi bir durum yoksa eğer, ayrılma konusunda kafa yormak doğru olmaz. Madem hamilesiniz, bu da eşinizle öyle ya da böyle ömür boyu bağlantı demek, o zaman bir süre daha gözlemleyin eşinizle ilişkinizi. Eşinize bu davranışlarından ben dili ile kırıldığınızı, üzüldüğünüzü anlatın. Eğer gerekiyorsa ve mümkünse bir aile danışmanına gidin, çok faydasını görürsünüz. Evlilik başlı başına zaten zor bir kurum, bir de yabancı bir ülke. Bir uzmana danışmayı ciddi olarak düşünün derim, ayrılmayı düşünmek yerine.
    Sevgiler ve bebiş için şimdiden tebrikler,
    Dr. Meltem

3. Re: Bana yardim edin lutfen

Merhaba Dr. Hanim,

Cevabiniz icin gercekten cok tesekkur ederim Meltem Hanim, esimin yaptiklari anlatmakla bitmez gercekten, Ben Turkiyedeyken Ingilizce ogretmeni olarak calisiyordum esim burada Makina muhendisligi bolumunde docent. Ben buraya gelin olarak geldikten sonra, esimin bana karsi hareketleri o kadar degistiki anlatamam,kabalik ustune kabaliklar... nisanliyken gerci bunlarin anlasilmasina imkan yok insan evlendikten sonra bazi huylar belirgin bir bicimde ortaya cikiyor. Esimin maasi oldukca iyi size bir fikir vermem gerekirse yilda 90bin dolar maas aliyor, kizkardesinin koleje giden cocuklarinin parasini falan hep esim odemis, oduyorda cogu kez, kendisi soyledi ayrica annesinin kredi karti odemeleri ve kiradaki evden gelirleri hepsi esime ait ben bunlarin hicbirisine karismadim karismiyorumda, gundeme dahi getirmedim, elimden geldigince saygili davranmaya calisiyorum ama bir de onun bana karsi cimriliklerini gorunce inanin doktor hanim bazen ne kadar hatali davranip isimi birakip esime nasil karar verdigim konusunda kendime kiziyorum. Ben hamileyken bile marketten gidilip istedigim, canimin cektigi meyveyi alip yiyemiyorum, yok o cok pahali bu ucuz derken herseyin mevsimi geciyor zaten.
    Duzelecegine fazla inanmiyorum cimrilik ve kabalik kaninda var ama sizin sozunuzu dinleyip ayrilmadan once bir de aile danismanina gitmeyi onerecegim ne de olsa cocuk sahibi olacagiz. Doktor hanim size birde ozel bir soru sormak istiyorum siz gerci tebrik etmissiniz beni tesekkurler ama cocuk aldirmak sizce gunah mi uc aya kadar aldirilabilir mi bunu onerir misiniz? Ben bunu tabiiki istemiyorum ama cocugun anne veya baba sevgisinden yoksun aile ortami olmadan buyumesini istemiyorum.Ilerde problemli bir cocugum olmasindansa hic olmamasini tercih ederim O yuzden size danismak istiyorum bu onemli konuda.

Anlayisiniz ve cevabiniz icin simdiden gercekten cok tesekkur ederim. Dilerim butun istedikleriniz gerceklesir.

Iyi gunler...

Anlattığınız tablo hiç de iç açıcı değil, haklısınız. İşte tam de bu sebeple diyoruz: 'Kendinizi asla bir başkasına başımlı kılmayın'. Ama dediğim gibi, bir danışmana başvurmakta fayda var.
    O çok özel sorunuza gelince; neden günah olsun ki. Esas mutsuz olacağı bir ortama bir çocuk getirmek doğru değil. Çocuğu kendimiz için doğurmuyoruz. Çocuk doğurmak demek, bu çocuğa karşı ciddi sorumluk sahibi olmak demektir. O çocuk bir birey olacak ve onun da bir hayatı olacak. Eğer çocuğumuza sağlıklı, güzel, sevgi dolu bir ortam oluşturamıyorsak, sadece kendimiz için çocuk sahibi olmak ne derece doğru olur? İyi düşünmekte fayda var. Bu aslında çok özel bir karar. Ancak kararınızı lütfen günah, sevap etkilemesin. Kararınızı doğru ve yanlışları düşünerek verin.
    Benim için yazdığınız güzel dileklere çok teşekkür ediyorum, aynı dilekleri ben de size yolluyorum. Unutmayın, nasıl bir hayat yaşayacağımıza kendimiz karar veriyoruz.
    Sevgiyle kalın,
    Dr.Meltem

5. Re: Bana yardim edin lutfen

Merhaba Doktor Hanim,

Dedikleriniz ne kadar da dogru nasil bir hayat yasayacagimiza kesinlikle kendimiz karar veriyoruz. Esimle davranislarini duzeltmesi konusunda ciddi bir sekilde konustum, hatta o da kendi dusuncelerimi ve uzuldugum noktalari acik bir sekilde cok guzel anlattigimi soyledi. Eger evlilik sorumluluklarini yerine getirebilecekse bu evde yasayabilecegimi soyledim. O da yaptigim eseklikler icin ozur dilerim dedi. Eger esim bu tarz davranislarina bir son vermezse veya bir kere daha tekrarlamaya kalkisirsa kesinlikle aile danismanina gitmemiz gerektigini soyledim. Onu kisa bir sure daha gozlemlemeyi dusundum bu sure zarfi icinde. Simdilik kararim bu dogrultuda aile danismanligi fikri icin cok tesekkur ederim, adil bir bakis acisinin bize yardim etmeye hazir olmasi fikri beni gercekten cok rahatlatti.

Calismalarinizda basarilar ve iyi gunler dilerim.

Çok sevindim yaptığınız konuşmaya ve eşinizin verdiği reaksiyona. Kararlılık çok önemli. Gerekirse bir profesyonelden yardım alma fikri gerçekten de rahatlatır insanı.
    Bekleyip görelim, her şey iyiliklerle olsun, sevgiler,

editlendi
    bu forumda cevap verme hakkiniz yok!