Samimiyetle bir konu açmak istiyorum. Bu, bu günlerde kafama fazlaca takılan bir konu : bebek sonrası eşler arasındaki ilişki.
Önceleri bebeklerle yoğun uğraş nedeniyle farkına varamıyordum ancak bebişler büyüdükçe eşimle daha az diyemeyeceğim hemen hemen hiçbirşeyi paylaşmaz olduğumuzu, birlikte biryerlere çıksak dahi (kızlar yanımızda tabi ki) birbirimize dönüp iki laf etmediğimizi farkettim. Bu konuyu eşimle konuştum ve bana söylediği "siz kadınlar kafanızda hep birşeyler kurarsınız". Malesef benim gözlemimi kendisine yapılmış bir eleştiri olarak algıladığı cevabından anlaşılıyordu. Oysa ki asıl iletişimin kopmasına neden olan bendim bence. Kızlarımla birlikteyken eşimle hiç ilgilenmiyorum. Varsa yoksa bebişler ve onlarla oynamak, yuvarlanmak, beslemek, uyutmak vs vs. Eşim de tv seyrediyor sürekli.
Eşim durumu önemsemedi.
Bu konuyu özelimden örnek vererek açmak istemezdim. Benim gibi bebek öncesi eşiyle birçok şeyi paylaşıp tam anlamıyla ortak hayat yaşarken bebek sonrası koptuğunu, kendini biraz yalnız hisseden ve sorunu çözen var mı? Nasıl çözüldü? Yosa her derdin çaresi gibi zamana mı bırakmalıyım. Ya zaman fazla gerçer de bu alışkanlık haline gelirse nolacak???