Enginarlı Bakla

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • nerdogan
    Onur Üyesi
    • 38331

    Enginarlı Bakla

    Malzemeler
    4 kafa enginar(kabukları ayıklanmış)

    250 gr.iç bakla(kabukları çizilmiş)

    2 baş soğan(ince doğranmış)

    1 su bardağı sıvı yağ(öncelikle zeytinyağ)

    1 adet kesme şeker

    Tuz

    1 demet ince doğranmış dereotu

    4 bardak su
    Yapılışı
    Yayvan çelik tencerede enginarlar bütün olarak veya iki büyük

    parçaya ayrılıp baklalarla karıştırılır.

    Diğer malzemeler de eklenerek hafif ateşte en az yarım saat pişirilir.

    Ateşten alınca bol dereotu taze taze doğranır.
    Servis Önerileri
    Soğuk yenir.
    Afiyet olsun.
    Op.Dr.Nilgün Erdoğan
    www.turkeyistanbul.com
Working...
X