Malzemeler
4 kafa enginar(kabukları ayıklanmış)
250 gr.iç bakla(kabukları çizilmiş)
2 baş soğan(ince doğranmış)
1 su bardağı sıvı yağ(öncelikle zeytinyağ)
1 adet kesme şeker
Tuz
1 demet ince doğranmış dereotu
4 bardak su
Yapılışı
Yayvan çelik tencerede enginarlar bütün olarak veya iki büyük
parçaya ayrılıp baklalarla karıştırılır.
Diğer malzemeler de eklenerek hafif ateşte en az yarım saat pişirilir.
Ateşten alınca bol dereotu taze taze doğranır.
Servis Önerileri
Soğuk yenir.
Afiyet olsun.
Op.Dr.Nilgün Erdoğan
www.turkeyistanbul.com
4 kafa enginar(kabukları ayıklanmış)
250 gr.iç bakla(kabukları çizilmiş)
2 baş soğan(ince doğranmış)
1 su bardağı sıvı yağ(öncelikle zeytinyağ)
1 adet kesme şeker
Tuz
1 demet ince doğranmış dereotu
4 bardak su
Yapılışı
Yayvan çelik tencerede enginarlar bütün olarak veya iki büyük
parçaya ayrılıp baklalarla karıştırılır.
Diğer malzemeler de eklenerek hafif ateşte en az yarım saat pişirilir.
Ateşten alınca bol dereotu taze taze doğranır.
Servis Önerileri
Soğuk yenir.
Afiyet olsun.
Op.Dr.Nilgün Erdoğan
www.turkeyistanbul.com