2 adet tavuk but
3 yaprak yufka
2 adet domates
1 tutam maydanoz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağ
1/2 kaşık salça
tuz
pul biber
karabiber
Yapılışı:
tavuk butları haşlayınız.haşlama suyunu ayırınız.
didiklediğiniz tavukları teflon tavaya alarak,küp küp doğranmış domatesi,ince kıyılmış mydanozu,tuzu,karabiberi ekleyerek 10 ak kadar orta ateşte soteleyiniz.
8 e bölmüş olduğunuz yufka yaprağına sigara böreğinden kalın olmak sureti ile tavuklu harcı koyarak sarın.
yufkaları sarma işlemi bittikten sonra,yağda kızartmış olduğunuz börekleri henüz ateşte bulunan tavuk suyunun içine atıp kevgirle hemen çıkartınız.
servis tabağına almış olduğunuz böreklerin üzerine;hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu,yağda kızartılmış salça ve pul biberide dökünüz.
iki parmak kalınlığında keserek servis yapınız..
afiyet olsun..