ANASONLU HAVUÇ
Malzeme: 6 orta boy havuç 250 gr yoğurt ½ demet maydanoz ½ demet nane 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 kahve fincanı anason 2 su bardağı su 3 diş sarmısak Tuz
Tarif: Havuçlar kazınıp yıkandıktan sonra 15 dakika haşlanır. Diğer tarafta tuzla dövülen sarmısak yoğurda katılıp iyice karıştırılır. Maydanoz ve nane yaprakları yıkanıp saplarından ayıklandıktan sonra ince ince kıyılıp yoğurda ilave edilir. Anason serpilip, karıştırılır. Haşlanan havuç halka halka kesildikten sonra salata tabağına yerleştirilir, üstüne sıvıyağ gezdirilip karıştırılır. Üzerine anasonlu yoğurt döküldükten sonra servis yapılır.