ARKADAŞLAR MERHABA,
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR YAPANLAR TARİF EDEBİLİRMİSİNİZ, TEŞEKKÜRLER...
ARKADAŞLAR MERHABA,
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR YAPANLAR TARİF EDEBİLİRMİSİNİZ, TEŞEKKÜRLER...
Karnıbaharları haşlıyosunuz önce. Suyunu süzüyosunuz. Beşamel şu ölçülerde yapınca tam tutuyor. İki çorba kaşığı tereyağ eritilecek Hafif köpürmeye başlayınca 4 çorba kaşığı un ilave edilip kavrulcak. Sonra 1 lt süt yavaşça ilave edilcek sürekli çırpma teliyle karıştırılarak düzgün bi karışım elde edilcek. Haşlanan karnıbaharlar yağlanmış tepsiye dizilip üzerine beşamel sos onun üzerine de redne kaşar ilave edilcek hopp fırına. Kaşarlar eriyene kadar pişcek. Afiyetle yencek