1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

İŞTE HARİKA BÖREK-ÇÖREK TARİFLERİ

Evet arkadaşlar işte sizlere harika börek-çörek tarifleri.......

Denemesi bedava........
    AFİYET OLSUN...........

***ZEYTİNLİ – DEROTLU ÇÖREK***
    Malzemeler
    1.5 su bardağı ılık süt
    1.5 çorba kaşığı toz şeker
    kibrit kutusu kadar yaş maya
    1 yumurta
    1 su bardağı sıvı yağ
    yarım demet dereotu
    Alabildiğince un, tuz
    İçine zeytin ezmesi, üzerine 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı
    Ilık sütü şekere karıştırın, mayayı ilave edin 10 dk. bekletin. 1 yumurtayı da ekleyerek karıştırın. Sonra sıvıyağ, dereotu, alabildiği unu ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 1 saat sıcakta mayalanmasını sağlayın. Sonra hamurdan parçalar koparıp , yuvarlayın ve tezgahın üzerinde açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun. Bohça gibi yapıp ağzını alttan büzerek kapatın, ters çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişirin.

******BANYOLU BÖREK*****

Malzemeler
    1kg yufka
    250 gr yağsız peynir
    250 gr margarin
    maydanoz
    yumurta

Hazırlanışı
    Bir yufka serilip erimiş margarinle yağlanır, ikinci kat serilir. o da yağlanıp 8 parçaya bölünür. İç konup sigara böreği gibi sarılarak uçları alta katlanıp bir tepsiye sıkıca dizilir. üstünü örtecek kadar su konup 20 dak kadar suda bırakılır. sonra hafifçe sıkılarak suları bezle kurulanır. Tepsiye dizilip üzerine yumurta sürülür ve fırına konur. 200 derecede pembeleşene dek pişirilir.

***PEYNİRLİ KEK***

Malzemeler
    4 yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı süt
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    100 gr lor peyniri
    100 gr peynir
    4 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 demet maydonoz
    1 demet dereotu
    1 yumurta (Üzerine sürmek için)çörek otu

Hazırlanışı
    Yumurtaları çırp. Yoğurt, süt ve sıvıyağı ilave ederek karıştır. Ufalanmış peynirleri, incecik kıyılmış dereotu ve maydonozları da kat. Unu ve kabartma tozunu birarada karıştırdıktan sonra karışıma yavaş yavaş ilave et. Tepsiyi birazcık yağla. Karışımı tepsiye dök. Üzerine yumurtayı sür. Çörek otunu da serp. 160 derece fırında 40 dak. pişir.

AFİYET ŞEKER OLSUN............

Re: İŞTE HARİKA BÖREK-ÇÖREK TARİFLERİ

GELSIN KILOLARRRRRRRRRRRRRR

soda lı börek

4 yufka
    peynir veya patates veya ıspanak isteğe göre
    2 soda(maden suyu)
    2 yumurta
    yağ

yapılışı:tepsiyi yağlayın yufkaların 1.sini tepsinin altına yayın 2. yufkayı parçalayarak koyun.. üstüne (yani araya) içi koyun 2 yufkayıda üzerine koyduktan sonra bir bıçakla dilimleyin ve bir kapta 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yumurta yı çırpın üzerine sodaları karıştırarak üzerine kaşık yardımıyla dökün 250 derecede pişirin isterseniz en üstüne susam ekin harika oluyor çok kolay bir börek çalışan hanımlara ideal çat kapı gelen misafirlerede) afiyet olsun kolay gelsin.

4. Re: İŞTE HARİKA BÖREK-ÇÖREK TARİFLERİ

Valla geliyor kilolar .

Ay resmen yutkundum tarifleri okurken. Burada yufka olmadigi icin ve bende kendim yufka acmakla ugrasamadigim icin borek falan yapamiyorum. Acayip ozledim yaaaa! Burnuma kokusu geldi valla! Uhuuuuu! Bende borek yemek istiyooooom!

hmm

mevhibe orda nasil yufka yok? kendin hamur acamiyomusun? unla? hmmm...

6. Re: İŞTE HARİKA BÖREK-ÇÖREK TARİFLERİ

Acamiyooooom. Daha dogrusu useniyom. Ne tembel kadinim di mi?

Burada fazla Turk olmadigi icin New York a gore yani, ole Turk urunleri satan biryer yok. Aslinda var oda 1 market. Eskiden yufka da satiyordu artik getirmiyor. Cunku cok kotu oluyorlar buraya gelene kadar.

Sevgiler

Re: İŞTE HARİKA BÖREK-ÇÖREK TARİFLERİ

ama ama... tam da kilo vermeye çalıştığım bir dönemde yazılır mı bu kardiş...
    birkaç ay sonra deneyeceğime söz ama şimdi asla...
    sevgiler,

8. Re: İŞTE HARİKA BÖREK-ÇÖREK TARİFLERİ

CEMİLECİM, TARİFLER İÇİN SAĞOL. HEPSİNİ ÇIKTI ALIP SAKLIYORUM. OLURDA BİR GÜN BUNLARI YİYEBİLECEK KADAR ZAYIF OLURSAM YAPARIM DİYE. NE YAPALIM ÇIKMAMIŞ CANDAN UMUT KESİLMEZMİŞ

SEVGİLER..

YAPILIR MI SIMDI BU BIZE YAHU?

AY BU GUZEL TARIFLER YUZUNDEN SABAH SABAH IRADEMLE BASIM DERTTE. IRADEM YOK OLDU BILE DIYEBILIRIM.

NE OLACAK SIMDI? NASIL DAYANACAGIM? BOYLE DE YAPILMAZ KI ARKADASLAR !!!!

HEPINIZE AFIYET OLSUN, TABII BANA DA..

10. Re: İŞTE HARİKA BÖREK-ÇÖREK TARİFLERİ

acaba bu yazılanları biri bana yapıp gönderebilir mi???? beni uğraştırmayın şimdi ya... göndermek isteyene adresimi verebilirim hemen