Evet arkadaşlar işte sizlere harika börek-çörek tarifleri.......
Denemesi bedava........
AFİYET OLSUN...........
***ZEYTİNLİ – DEROTLU ÇÖREK***
Malzemeler
1.5 su bardağı ılık süt
1.5 çorba kaşığı toz şeker
kibrit kutusu kadar yaş maya
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
yarım demet dereotu
Alabildiğince un, tuz
İçine zeytin ezmesi, üzerine 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Ilık sütü şekere karıştırın, mayayı ilave edin 10 dk. bekletin. 1 yumurtayı da ekleyerek karıştırın. Sonra sıvıyağ, dereotu, alabildiği unu ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 1 saat sıcakta mayalanmasını sağlayın. Sonra hamurdan parçalar koparıp , yuvarlayın ve tezgahın üzerinde açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun. Bohça gibi yapıp ağzını alttan büzerek kapatın, ters çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişirin.
******BANYOLU BÖREK*****
Malzemeler
1kg yufka
250 gr yağsız peynir
250 gr margarin
maydanoz
yumurta
Hazırlanışı
Bir yufka serilip erimiş margarinle yağlanır, ikinci kat serilir. o da yağlanıp 8 parçaya bölünür. İç konup sigara böreği gibi sarılarak uçları alta katlanıp bir tepsiye sıkıca dizilir. üstünü örtecek kadar su konup 20 dak kadar suda bırakılır. sonra hafifçe sıkılarak suları bezle kurulanır. Tepsiye dizilip üzerine yumurta sürülür ve fırına konur. 200 derecede pembeleşene dek pişirilir.
***PEYNİRLİ KEK***
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
100 gr lor peyniri
100 gr peynir
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
1 yumurta (Üzerine sürmek için)çörek otu
Hazırlanışı
Yumurtaları çırp. Yoğurt, süt ve sıvıyağı ilave ederek karıştır. Ufalanmış peynirleri, incecik kıyılmış dereotu ve maydonozları da kat. Unu ve kabartma tozunu birarada karıştırdıktan sonra karışıma yavaş yavaş ilave et. Tepsiyi birazcık yağla. Karışımı tepsiye dök. Üzerine yumurtayı sür. Çörek otunu da serp. 160 derece fırında 40 dak. pişir.
AFİYET ŞEKER OLSUN............