2 adet patlıcan
Yarım çay bardağı un
1 paket krem şanti
Yarım demet maydanoz
3 su bardağı süt
2 su bardağı et suyu ve ya normal su
2 çorba kaşığı margarin (sıvıyağ ya da tereyağı da olur)
Tuz ve karabiber
Patlıcanları soyun ve minik küpler halinde doğrayın.Et suyu ve sütü birlikte tencereye alıp yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın.Unu biraz ılık suyla karıştırın ve tencereye koyun.Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.Çorbayı süzgeçten geçirin ve suyunu bir tencereye alın.Patlıcanları bir tavada çatalla ezin.Krem şanti,margarin,tuz ve karabiber ekleyip patlıcanlara yedirerek karıştırın.Orta ateşe alıp biraz kavurduktan sonra patlıcanları çorbaya ilave edip karıştırın.Çorbayı orta ateşe alın,kaynamaya başlayınca kıyılmış maydanozu serpin.Bir taşım kaynatıp servis yapın...