Acılı Ezme

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • nerdogan
    Onur Üyesi
    • 38331

    Acılı Ezme

    Acılı Ezme

    Servis(Kaç Kişilik) : 4
    Hazirlama Süresi: 30 dakika
    Pişirme süresi:
    Kategori: Nilgün'ün Mutfağı
    Zorluk Derecesi: Kolay

    Malzemeler
    2 adet kuru soğan

    2 adet havuç

    2 adet sivri biber

    5 diş sarımsak

    1 demet maydanozun sapları

    1 avuç ceviziçi

    2 çorba kaşığı domates salçası

    Pul biber

    Karabiber

    Kimyon

    Tuz

    Zeytinyağı.

    Yapılışı
    Soğan,sivri biber,sarımsak,maydanoz sapları,ceviziçi bıçakla ince ince doğranır.

    Havuc önce elde rendelenip ve bıçakla ince ince doğranır.

    Doğrama işi bittiğinde salça ve baharatla karıştırılır.

    İstenen miktarda acı pul biber ve karabiber konur,

    ama kimyonun bol konması iyi oluyor.

    En son yarım çay bardağı kadar zeytinyağı eklenip karıştırılır.
    Servis Önerileri
    Hazırlanan acılı ezmeyi hemen yiyebileceğiniz

    gibi,buzdolabında birkaç saat dinlendirirseniz nefaseti daha

    da artacaktır.



    Püf Noktaları:
    Bütün malzemeler bıçakla doğranacak asla ve asla robot

    kullanılmayacak.

    Doğranan malzemelerin suyu sıkılmayacak.

    www.turkeyistanbul.com
  • imported
    Onur Üyesi
    • 11687

    #2
    Re: Acılı Ezme

    Havçlusunu hiç duymamıştım. Denemem lazım. Sağol.

    Comment

    • imported
      Daimi Üye
      • 5539

      #3
      Re: Acılı Ezme

      nilgün tam kafamdan geçen soruyu not bölümüne sıkıştırıvermişsin...

      ince doğramanın bi püf noktası varmı

      ben beceremiyorumda

      Comment

      Working...
      X