Acılı Ezme
Servis(Kaç Kişilik) : 4
Hazirlama Süresi: 30 dakika
Pişirme süresi:
Kategori: Nilgün'ün Mutfağı
Zorluk Derecesi: Kolay
Malzemeler
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1 demet maydanozun sapları
1 avuç ceviziçi
2 çorba kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Zeytinyağı.
Yapılışı
Soğan,sivri biber,sarımsak,maydanoz sapları,ceviziçi bıçakla ince ince doğranır.
Havuc önce elde rendelenip ve bıçakla ince ince doğranır.
Doğrama işi bittiğinde salça ve baharatla karıştırılır.
İstenen miktarda acı pul biber ve karabiber konur,
ama kimyonun bol konması iyi oluyor.
En son yarım çay bardağı kadar zeytinyağı eklenip karıştırılır.
Servis Önerileri
Hazırlanan acılı ezmeyi hemen yiyebileceğiniz
gibi,buzdolabında birkaç saat dinlendirirseniz nefaseti daha
da artacaktır.
Püf Noktaları:
Bütün malzemeler bıçakla doğranacak asla ve asla robot
kullanılmayacak.
Doğranan malzemelerin suyu sıkılmayacak.
www.turkeyistanbul.com
Servis(Kaç Kişilik) : 4
Hazirlama Süresi: 30 dakika
Pişirme süresi:
Kategori: Nilgün'ün Mutfağı
Zorluk Derecesi: Kolay
Malzemeler
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1 demet maydanozun sapları
1 avuç ceviziçi
2 çorba kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Zeytinyağı.
Yapılışı
Soğan,sivri biber,sarımsak,maydanoz sapları,ceviziçi bıçakla ince ince doğranır.
Havuc önce elde rendelenip ve bıçakla ince ince doğranır.
Doğrama işi bittiğinde salça ve baharatla karıştırılır.
İstenen miktarda acı pul biber ve karabiber konur,
ama kimyonun bol konması iyi oluyor.
En son yarım çay bardağı kadar zeytinyağı eklenip karıştırılır.
Servis Önerileri
Hazırlanan acılı ezmeyi hemen yiyebileceğiniz
gibi,buzdolabında birkaç saat dinlendirirseniz nefaseti daha
da artacaktır.
Püf Noktaları:
Bütün malzemeler bıçakla doğranacak asla ve asla robot
kullanılmayacak.
Doğranan malzemelerin suyu sıkılmayacak.
www.turkeyistanbul.com
Comment