Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: anne sütü

anne sütü

Doktor Bey,

İki ay önce bir bebeğim oldu. Ben çalışıyorum ve gündüzleri bebeği mama ile besliyoruz. Akşam eve gittiğimde emziriyorum. Fakat sütüm çok düzensiz. Bazen çok azalıyor. Bebek doymuyor. Akşam eve gittiğimde emziriyorum. 3 saat sonra bebek tekrar acıktığında süt olmuyor. Tekrar süt olması için bazen 6 - 7 saat geçmesi gerekiyor. Buna çok üzülüyorum. Sütün artması için ne yapmalıyım.

Saygılar

Selin

Re: anne sütü

Bence gün içerisinde bol bol sıvı şeyler tüketmeye çalış (meyve suyu - süt - ayran -su / asitli içecek yok) ve sulu yemekler yemeyi deneyebilirsin...

Birde bebeğinin acıkmasını bekleme sık aralıklarla emzir böylece sütün daha çok gelecektir.

3. Re: anne sütü

merhaba selin,
    eminim dr. bey daha bilimsel şeyler yazacaktır ama benim de bir tavsiyem var. Bir miktar kos helvayı sabahları bir bardak içinde ılık suyla erit ve iç. ayrıca kayısı suyu da işe yarıyor.
    sevgiler;
    narin

merhaba
    bol bolsıvı tuket yalnız gaz yapıcı seyler olmasın yoksa bebısde sende cok rahatsız olursun
    sut ıcın sana ıcımsutun laktaz sut dıye bır urunu var onu tavsıye ederım gaz yapmıyor,asıtlı ıceceklerden ve tahın falan turu seylerden uzak dur -asıtlı ıcecekler gaz yapar,tahınde soylendıgı gıbı sut falan yapmıyor sadece kılo yapıyor denedımde -bol bol su ıc ınanılmaz sut yapıyor
    bebısınıde benım yerıme op ne sekerdır sımdı mınıcık mınıcık
    sevgılerımle
    elifnur

5. Re: anne sütü

Selam Selin,

Benim tavsiyelerim şöyle: Bol sıvı tüket, özellikle süt (ben günde yarım litre içerdim)
    Aşırıya kaçmadan tahıllı yiyeceklerden tüket (Bulgur pilavı gibi)
    Beyaz ekmek yerine, Kepek veya çavdar ekmeği ye
    En önemliside sık sık emzir. İş yerinde de düzenli olarak sağ.

Süt miktarı ve kalitesindeki değişkenlik genellikle bünyeden kaynaklanıyor. O yüzden kafana çok takma. Benim sütüm çok boldu. Doktorum doğum sonrası hergün 1 Supradyn, 1 calsiyum sandoz almamı söylemişti. Belki de süt miktarına da etkisi olmuştur. 4 ay kadar kullandım. Baktım kilo alıyorum kestim.

Bebişini benim için öp. Sevgiler...

Sevgili Cely,
    arkadaşların önerilerine ek olarak(bol sıvı , hafif tatlı bol sulu gıdalar , bu mevsimde özellikle bol bol karpuz) MUTLAKA GÜN İÇİNDE GÖĞSÜNÜ SAĞ derim. Bunu basit bir tirle ile yapabilirsin , tüm sütü boşaltman şart değil 4-5 dakika yeterli , BUNU GÜN İÇİNDE 4-5 SAATTE BİR YAPARSAN GÖĞÜSLERİN SÜT ÜRETİMİ İÇİN DAHA ÇOK UYARILIR.
    UNUTMA , SÜT ÜRETİMİ TÜKETİMİ İLE YAKINDAN ALAKALI , NE KADAR UYARILIRSA SÜT O KADAR ARTIYOR...

Merhaba ;

Aslında benden önce bir çok fikir veren olmuş ama ben de naçizhane bir iki şey eklemek isterim ;
    1. Bol sıvı alımına ben de katılıyorum.
    2. En önemlisi bebeğini süt gelmese de mama vermeden önce mutlaka emzirmeye çalış,yani bebeğin dudakları ile meme başının teması hipofiz bezinden prolaktin hormonu yapımını en çok artıran şeydir. Prolaktin ise süt yapımını sağlayan hormondur. Bu nedenle bebek ağlasa da meme vermeden önce mutlaka her iki göğüsü emmesini sağla.
    3. Sütüm gelmiyor psikolojisinden kurtul. Her anne istekli olduğu taktirde eninde sonunda süt yapar. Ancak psikolojik faktörler bu konuda etkilidir. O nedenle bu psikolojiden kurtulmaya bak.

Saygılarımla.
    Op.Dr.Özgür Leylek
    Kadın Hast.ve Doğum Uzm.

merhabalar,oncellikle sunu belirtmem gerekirki bir zamanlar bende senin durumundaydim gereksiz yere kuruntu yapar sutum yok yada az derdim esim bana bu konuda cok kizardi gece yarilari hadi kalk acile gidiyoruz kizimiz acliktan olecek derdim sonradan anladimki hersey beyinde bitiyor denedim ve gercektede oylemis bu seferde fazla sutum var diye hayiflanmaya basladim(bu is sabir ve istek istiyor stres yapmayacaksin) sormadigim kisi kalmadi sutumu nasil arttirabilirim diye neler neler onermedilerki bazilari vardi sadece kilo aldirmaktan baska bir ise yaramadi ama su bir gercekki ne kadar sivi gidalar alirsan o kadar iyi sut uretimi olur, ben bizim aile doktoruyla bu konu yuzunden nerdeyse ahpap olacagiz, bazen herhafta giderdim kizim kilo almiyor diye, ama suan masallah kizim boy olarakta kilo olarakta cok iyi sunu unutmam dok her emzirmeye baslamadan once mutlaka bir bardak su ic demisti bunun bayagi yararini gordum sevgiler kolay gelsin aklina gelebilecek herturlu soruda seve seve yardimci olurum sevgiler bebisini op, (mercimek ,bulgur,corbalar,) unutma sen bebisine, bebisinde sana bagli