Geçen yılki Babalar Günü için yazdığım yazıyı yollamak istedim. Sadece anneler değil, babalar da var sitede galiba...Belki okurlarsa kendilerinden birşeyler bulurlar!..

19 Haziran'ın Babalar Günü olduğu yaklaşık bir aydır her medya aracı, afiş ve dükkan vitrinlerinde gözümüze sokuluyor. Bu nedenle bir yazı da ben yazmak ve gündeme gelmek isterdim. Hatta tarihçesini de araştırdım. Ama elim gitmedi, sanki çok ticari, çok bayağı oluyor gibi geldi.
Onun yerine gözümün önünde yaşanan baba-kız ilişkisini anlatmayı yeğledim.

Nereden başlamak gerek, tabii ki ilk doğduğu günden..

Ben daha masada canımla uğraşırken hanımefendi çoktan yıkanmış, paklanmış, süslü giydirilmiş. Aile büyüklerinin elinde hediye paketi boyutunda poz bile vermiş.
Haliyle annesi ilk resimlerde dökük görünürken, kendisi uslu bir bebek izlenimi veriyordu.

Bu yorgunluk ve telaş içinde kızımın babasıyla başlayan serüveni beş yıl üç aydır aynı yoğunlukta sürüyor.

Başka bir deyişle bunca zamandır evde küçük bir kuma var.

Çalışan hem de saatleri belirsiz olan bir anne olduğum için kızımız vaktinin çoğunu bakıcı ve babayla geçirdi. Hala da babası varsa zamanının ve ilgisinin çoğunu ona ayırıyor.

Bütün cilveler, güzel sözler babaya gidince, fırçalar da anneye kalıyor.

Babasına ne kadar yakın olduğunu dün daha iyi anladım.

Babası yatırırken hafif bir ağlama sesinin ardından: " Baba sen ölücen mi? Çok ye de ölme, ölmeni istemiyorum" kelimelerini duydum. Haliyle çok duygulandım.

İlk aklıma gelen de " Bir ara kızla konuşayım da, tam tersini söylesin. Baban ancak az yerse yaşar, esas yemesi gereken sensin" demeliyim oldu.

Büyükler çocukların uyarısını ciddiye aldıklarında ya başlarından aşağı kaynar su sökülmüş oluyor veya başlarına taş düşmüş gibi sersemleyip kendilerine geliyorlar.

Gönül ister ki hiçbir çocuk anne-babasız kalmasın, her zaman arkalarında onların desteğini hissetsinler.

Bu arada ben benim babam ve herkesin babasının bu özel günün kutlar, birlikte mutlu ve uzun bir ömür dilerim.

Sağlıcakla kalın.Op.Dr.Nilgün Erdoğan
www.turkeyistanbul.com