1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 19 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Kızım 1.sınıfa başladı. Çok zormuş. Fikirlerinizi bekliyorum.

Merhaba Arkadaşlar. Cemrecim 1.sınıfa başladı. Çok zormuş. Hala okulun kurallarına uymayı bilmiyor. (Geçen sene anasınıfına gitmesine rahmen)
    Sınıfta devamlı konuşuyormuş. Daha 2.haftadan şikayet almaya başladım bile. Konuştuğu için de sınıfta yazması gereken harfleri çok az yazabiliyor.Evde de bu yüzden bütün gece ödev yapıyoruz. Yoruluyor,kaşınıyor,susuyor,tuvaleti geliyor,sinirleniyor(tabi ki bende) vssssssss ......
    'Ben canımı seviyorum,yapmıycam' diyor.
    Anlayacağınız çok zor durumdayız. Evde devamlı bağırışıyoruz. Genelde ben ugrasıyorum ama sabrım bitiyor artık. Ağlama krizine girdim dün gece. Babamız ayrı yerden uğraşıyor.
    Ay ne olur yardımcı olun... Sizlerin başına bu tür sorunlar geldi mi? Napıyım? Artık yoruldum. Dün 'e' harfini öğrendiler. Daha 28 harf var. Ben o kadar dayanamam. Offffffff. Çok zormuş.....

Re: Kızım 1.sınıfa başladı. Çok zormuş. Fikirlerinizi bekliyorum.

o daha bir çocuk.
    bunun farkında olmanız yeterli bence,çözümün ilk adımı için.

Gülsün'cüm aynı şeyleri bende geçen sene kızımda yaşadım.
    Sınıf içinde konuşma,öğretmenini dinlememe,devamlı başka şeylerle oyalanma gibi.
    Az okulun yollarını aşındırmadım.Ama okulumuzun rehber öğretmenleri olsun,sınıf öğretmenimiz olsun bu konuda el birliğiyle güzel sonuçlara ulaştık.
    Allah kolaylık versin zor olacak ama sabır göstererek bu işin üstesinden geleceksiniz.

ay canım kolay gelsın sana...

basarılı dolu bır yıl olur ınsallah...,

benım oglumun okula baslamasına 2 yıl var henuz..ama ben olsam ögretmenle dıyologumu koparmadan cocugun iyi bir anında ona harflerden önce okul hakkında kuralları hakkında bılgı verırdım...tabı bunları katı bır sekılde degılde ne bılım artık annelıgın sırrı dıcem herkez cocuguna gore bır yol cızmelı...

harflerı nasıl sa ogrenecek 2 gun gec yada erken....
    ama butun bır sene derste konusma dersle ılgılen demek yerıne 2 harf gerıden gıtsın ama okulda nasıl davranması gerektıgını ogrensın bence....

bu durumda ögretmenı de sıkayet etmek yerıne bence ortak bır sey yapalım gıbı alternatıf getırebılırdı...
    ogretmenle bırlık ıcınde olunursa bence kısa zamanda duzelır...

tabı sımdı boyle konusuyorum bakalım ben neler yasıcam....neyse o gunlerı gorelım hayırlısıyla...

daha o cok kucuk annesı bunu da unutma......

hoscakal....

Bunlar zamanla geçer merak etmeyin, yalnız sabırlı olmanız gerekiyor hamdi beyin dediği gibi o daha bir çocuk.

çocuğunuzun evde istediği gibi konuştuğu, oynadığı, istediği ne varsa yaptığından eminsiniz değil mi? sizinle ve babasıyla ve hatta varsa kardeşiyle yeterli zaman geçirdiğinden. kısacası oyunlara ve eğlenceye doyduğundan?

sonra çok fazla çikolata, cips vs de yedirmiyorsunuzdur. bunların da çocuklarla sakinliği engellediğini biliyoruz çünkü.

ve lütfen çocuğunuzun ödevlerini, sanki öğretmen size vermiş gibi algılamayın. bırakın kendi ödevlerini kendi yapsın, yapmayınca da öğretmenine kendi anlatsın. bir olur iki olur, üçüncüde utanır. sorunluluk bu şekilde verilir çocuğa.

şimdi diyeceksiniz ki ne ukalalık etmiş bu kadın. değil vallahi. ben eğitimci değilim ama kendi ailem ve onların ailesi çok başarılı öğretmenlerden oluşuyor. yani herkes eğitimci. ben de başım birşeye daraldı mı hemen anneme soruyorum. aklına gelmeyen yollar ve yorumlar söyleniyor o zaman.

yani yanlış anlamayın beni diye yazayım dedim.

yoksa bunlar hep çocuk. kolay gelsin,

gizem

Merhaba arkadaşım,

seni çok iyi anlıyorum, sanırım az yada çok herkes bu zorlukları yaşıyor fakat hareketli konuşkan çocuklar herhalde daha zor

benim kendi çocukluğumda çok hareketli idi şimdi oğlumda benim gibi onu anlamaya çalışıyorum ve kendine engel olamadığımın bilincindeyim fakat tabbiki bizdede bir sabır var bazen sabır taşı çatlıyor değilmi

işte ozaman çok üzülüyorum çünkü o iyiye gideceğine daha kötüye gidiyor olan hem ona hem bana olutor sanırım

iş bizde bitiyor bence anneler ve babalar olarak daha çok sabırlı olmayı bilmemiz lazım

ALLAH KOLAYLIK VERSİN

8. Re: Kızım 1.sınıfa başladı. Çok zormuş. Fikirlerinizi bekliyorum.

Merhaba kardeşim

İlk üç çocuğuma gayet düzgün çalışma düzeni oturttum. Dördüncü azıcık yaşlanma zamanıma mı denk geldi ne ona biraz yumuşak davrandım şimdi ödevlerini bana yaptırmaya kalkıyor.Sen sağlam dur asla yumuşama en azından o isteyince yumuşama seni kullanmasına izin verme.Kızım yüzünden onun yazısına benzeteceğim diye güzelim yazım bozuldu.
    Sevgiler

9. Re: Kızım 1.sınıfa başladı. Çok zormuş. Fikirlerinizi bekliyorum.

Oğlum 4. sınıfa başladı bu sene. O nedenle ilk seneyi çok net hatırlamıyorum ama 3 yaşından beri yuvaya giden bir çocuk olduğundan mı yoksa 3 ay önceden başlayan okul kuralları vaazlarından mıdır bilmiyorum biz çok ciddi problemler yaşamamıştık.

Bence karşınıza alıp, okula gitmenin önemi ile başlayan ve okulda sevilen bir öğrenci olmanın şartlarıyla biten bir konuşma yapabilirsiniz.

Ev ödevleri ile ilgili de bir program oluşturarak ona uymasını bekleyebilirsiniz. Eve kaçta geliyor? ne kadar ödev var? ne kadar zaman alacak? dinlenmesi ve eğlenmesi için yeterli zaman kalıyor mu? ödev araları ödülleri gibi bir program yararlı olur diye düşünüyorum.

Bizim akşam ödevimiz olmuyor ama haftasonu ödevi oluyor. Biz de cuma akşamı ne ödevler var, neler gerekli bakıp planlıyoruz. Ödevleri cumartesi ve pazar olarak bölüyoruz. Cumartesi biz uyurken o yazma, çizme ödevlerini yapıyor, yapabildiği kadar. Ben kalkınca kontrol ediyorum ve yanlış varsa o konuyu anlatmaya çalışıyorum. Bitmezse eğer 40 dk ödev, 15 dk mola zamanı veriyoruz. (siz zamanları daha kısa tutabilirsiniz)Molalarda istediğini yapar, bende dondurma gibi bir ödül verebilirim.

Pazar günü de okuma-anlatma ya da şiir ezberleme ödevlerini yapar.

Bu arada ödevler bitmezse günün kalanını evde geçireceğimizi ve asla hoşuna giden şeyleri yapamayacağımızı bilir.(Burda kararlı olmak şart, yoksa insan kendi de çok sıkılıyor. Ama 1-2 gün sıkılmayı göze almak gerekiyor)

4 yıldır program bu şekilde sürüyor.

10. Re: Kızım 1.sınıfa başladı. Çok zormuş. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bence zaman taniyin. Okula baslayali henuz 2 hafta olmus zamanla duzelir onunda yeni okul hayatina alismasi gerkiyor.

Sinem'in de dedigi gibi ev odevleriyle kendisi ilgilensin eger bir sorun var ise ogretmeni ile kendi arasinda cozsun.

sevgiler