1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 37 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

'Güzel kadın imajları', gerçek hayattaki kadınları bunalıma itiyor

Kozmetik harikası 'güzel kadın imajları', gerçek hayattaki kadınları bunalıma itiyor. Çoğu bedeninden şikâyetçi, yarısı 'Daha güzel olsam işimde de yükselirdim' diyor...
    Top Sante dergisinin 2 bin kadın arasında yaptığı araştırmaya göre erkeklerin 'ünlü kültüründen' etkilenen beklentileri, kadınları mutsuzluğa itiyor.

Araştırmaya katılan 10 kadından sekizi, dünyanın kendilerini algılayışının bozulduğunu söylerken, kadınların yarısı "Güzel olsaydım kariyer basamaklarını daha kolay tırmanırdım" diyor.

Dergiye göre görününüşleri yerine akıllarıyla kabul edilebilmek için yıllardır verdikleri mücadeleye karşın, kozmetik harikası ünlüler yüzünden kadınlar yine eski günlere dönme endişesi içinde.

Araştırmaya katılan ortalama 38 yaşındaki kadınların çoğu en güzel gözüktükleri yaşın 31 olduğu, bundan sonra her şeyin kötüye gittiği görüşünde. Bu durumda birçok kadın en iyi yatırımı zengin biriyle evlenmek ve kariyeri boşvermekte görüyor. Yine araştırmaya katılan ve yarısı evli kadınlara göre kariyer sahibi erkekler başarılı kadınlarla olmak istemiyor çünkü rekabeti sevmiyorlar. Erkek için güzellik daha önemli.

'Eşimi de değiştirirdim'
    10 kadından yedisi, vücut ölçüleri yüzünden istedikleri hayatı süremediklerinden şikâyetçi. Katılımcıların yüzde 46'sı vücutları daha güzel olsaydı işlerini, yüzde 12'si ise eşlerini değiştirebileceklerini düşünüyor. Kadınlar ayrıca yaşlanmaktan da korkuyor. Katılımcıların yüzde 58'i kendilerinden genç, yüzde 42'si kendilerinden güzel gözüken kadınları, yüzde 36'sı da kendilerinden genç olan bütün kadınları kıskanıyor.

Dergi editörü Lauren Libbert araştırmayı şöyle yorumluyor: "Kadınlar sürekli kozmetiklerle güzelleştirilmiş ünlüler ve muhteşem vücutlarla karşılaşıyor ve güzel görünenlerin akıllılardan daha iyi yere geldiklerini görüyor."

SİZLER NE DERSİNİZ

Re: 'Güzel kadın imajları', gerçek hayattaki kadınları bunalıma itiyor

39 yaşındayım, öyle Tv dekilere benzer bir halim de yok ama hiçbirini kıskanmak aklıma bile gelmedi valla.

Yaşımı, kilomu, kendimi seviyorum. İmrendiğim insanlar olmuştur ama genellikle yeteneğini ve zekasını beğendiğim insanları.

bir dergide okumuştum
    dergilerde veya tv de incecik manken kızları gören kadın 20 sn içinde kendini depresif hissediyormuş..

ben kendimde şahsen denemiş ve hak vermiş durumdayım..

tv de veya gazetelerde gördüğüm tüm 36-38 bedenlere gıcığım var..hele siren ertan var ya..bulsam bi kaşık suda boğacam..

Kim ? ben.. bunalıma giricem.. mümkün değil benden güzelini görebilsem belki ama yok ki..

Bir dirhem et bin ayıp örtermiş, bunalım yaratmazmış arkadaşlar boş verin bunları yaaa..

tv de veya gazetelerde gördüğüm tüm 36-38 bedenlere gıcığım var..hele siren ertan var ya..bulsam bi kaşık suda boğacam..
    adi üstünde gercek hayata ki kadinlar, öyle olmayanlarsa gercek degil iste hepsi bir alem zaten ya acliktan ya da cekmekten icleri yapismis.
    sahte hem bir kere onlar kac yasindadir ki Mine cim?
    bizlerde 34-36 bedendik bir zamanlar yasadik yasiyoruz ve beden atladik ne var bunda
    ama birde tombulugunu gizlemeye calisip kendini manken sananlar var ki onlar iste cok komik oluyor

ben de okumuştum bu haberi bir yerlerde.....

neyse konuya geleyim.

güzel kadınları görünce hiç bunalıma girmiyor,aksine hoşuma gidiyor.bakımlı olmak iyidir.
    ama fazla makyajdan ciltleri bozulmuş olanlarda var..makyajsız gezemez hale gelmişler.Estetik var her yerlerinde Allah muhafaza insanın elinde kalırlar.

neyse yane ben çok gozel bir kadınım....
    makyajsız da gezerim. kendimi de severim.

ara sira kendimi ekranlarin guzel hatunlari ile karsilastirirken yakalasam da, 3-5 dakika icinde bir bakiyorum ki benim onlardan guzel ya da ustun olan taraflarimi dusunup bulmaya baslamisim...
    yapimda var benim, ben kendimi severim... ara ara medyatik guzellerle karsilastirmaya gitsem de genelde kendi guzel yanlarimi bulup yeniden kisa sure icinde mutlu ve bariscil kimligime donerim...
    fiziksel bakim bence onemli, bundan kastim kozmetik sanayi, kür otelleri, guzellik salonlari vs. degil... insan cildine ozen gostermeli, kilosuna kendi sagligi icin dikkat etmeli, yedigine ictigine onem vermeli... ben yaslanmayi kabule diyorum, korkum da yok bu konuda... tek istegim saglikli ve guzel yaslanmak... her yasimin tadini cikarmak istiyorum bu yuzden yasliligimda doktor kapilarinda beklemek degil, hareketli ve eglenceli bir hayat planliyorum... bugunden buna yardimci olmasi icin de fizigime, sagligima, cildime, kilolarima ozen gosteriyorum...

8. Re: 'Güzel kadın imajları', gerçek hayattaki kadınları bunalıma itiyor

Güzelim yada güzel olmalıyım diye hiçbir çabam yok neysem oyum.

güzel olan hatunlar içinse düşüncem, Allahın bir lutfu olarak düşünüyorum.

güzelede dönüp bakarım hani)

Re: filiz.......

hani karşıda bir kere buluşmuştuk ya hep bana bakıyordun,ben niye bakıyor diyodum demekki bundan beni güzel bulduğundanmış.

şaka bir yana ben sana o zaman da demiştim de kızmıştın.
    maşallahın var senin taş çıkartırsın hepsinee,sarışınım afetim...

10. zeynep

Aşkolsun,ben kendi halinde bir kadınım iltifatın için teşekkür ederim keşke kalbimide görebilseydin o daha güzeldir

evet inkar etmiyorum sana çok baktım, yüz hatların çok hoşuma gitmişti hala yerinde duruyorlarmı otur seyret biblo gibisin)

ben güzeli severim otursun karşımda, içim açılsın