Erkek düz mantığa sahip, dolambaçlı ifadesi yok, o türlü ifadeler dinlemeye de tahammülü yok.
Bir örnek;
Masanın üzerinde duran su şişesi.
Kadın için, rengi, şekli, içinde ne kadar su olduğu, masanın neresinde durduğu, kenara yakınsa düşebileceği, içinde su azalmışsa yenisini doldurmak gerektiği, hatta bunu neden bir kere de erkeğin doldurmadığı konusunda söylenme ihtimali, şişeyi kimin oraya koyduğu vs...
Şişe yere düşüp kırılıyorsa, kadın eşine ya da bir başkasına yukarıda yazdıklarıma ek olarak olayın nasıl gerçekleştiğini, o sırada neler yapıyor olduğunu, neler hissettiğini anlatan bir durum analizi yapar
Erkek nasıl anlatır?
Masanın üzerinde duran şişe yere düştü ve kırıldı.
Budur arkadaşlar. Bakış açılarımız bu kadar farklıdır. Bunu kabul ettiğimiz noktada biz de rahat edeceğiz onlar da.
Bizim için çok önemli olan onlar için son derece önemsiz ve anlamsız. Bu bize değer vermediklerini göstermiyor, gerçekten onların değer yargıları bu!
Anlaşamadığımız tek nokta kadınların aslında çok kolay mutlu olabileceğini kavrayabilmek.
Hiç birimiz maddi beklenti içinde değiliz. Karnımız aç kalabiliriz. Ama ruhumuzun açlığıyla yaşamak zor geliyor. Bunu bu kadar açık yüreklilikle ifade etmemize rağmen bizi anlamıyor olmalarını anlayamıyorum
Ruhumuzu beslemek onlara çağlayarak dönmemizi sağlayacak.
Hep yanımızda olmaları, iyi bir baba, iyi bir insan olmaları, bizi önemsiyor olmaları onlar için "ben elimden geleni yapıyorum, daha ne istiyor benden" diye derin derin düşüncelere salıyor erkekleri.
Düşünmeyin, yormayın kendinizi, biz size söylüyoruz zaten.
Seni seviyorum'u söyleyin, en önemlisi gösterin ama bu sevginizi çok sevdiğiniz, önemsediğiniz bir dostunuza gösterir gibi değil, sizinle bu kadar anlamamanıza karşı hala sevgili olmak arzusunda olan "kadınlarınıza" gösterin. Onları özel hissettirin. Senin için ne ifade ediyorum diye "sorduğumuzda" (!) ben sensiz yaşayamam, hayatım sensiz bomboş olurdu deyip, tam da bunun tersi tavırlar içinde olmayın.
Duygusal hayatımızda boşluk yaratmayın.
Sizi seviyoruz. Biz sizsiz , siz bizsiz olamazsınız. Biz bunca yalnızlığımıza rağmen size bizi başkalarına muhtaç etmeyin demiyoruz kolayca, emek veriyoruz, en azından talep ediyoruz. Sizin için , çocuklarımız için yaptıklarımıza karşın sen harika bir anne ve eşsin demenizi bekliyoruz, taktir edilmek istiyoruz.
Yook eğer ayağınızın biri kapının diğer tarafındaysa, başka "sevgi istemeyen kadın modeli(!) vardır diye yanılıp dışarıya açılma ihtimali içindeyseniz, boşa vakit harcıyorsunuz derim. Çünkü her dişi ilgiye ve sevgiye aşıktır ve buna aşkla karşılık verir. Dışarıdaki kadına bir süre romantik erkek olursunuz ama bir süre sonra "her ne oluyorsa size" yine vurdumduymaz kimliğinize dönüş yapacak ve dışarıdaki kadını da aynı beklentiler ve istekler içinde sokacaksınız.
Sizce de yorucu değil mi??
Bir demet papatya ve eşlerinizin sizden duymak istediği bir kaç tatlı söz. Karşılığı huzurlu bir aile, güler yüzlü, sakin, mutlu bir anne, ve size aşık bir kadın!!
Kendinizden bu iyiliği esirgemeyin