1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Tuvalet Eğitimi -farklı bir sorun çıktı- tecrübenize ihtiyacım var

Bugün galiba benim forum açma günüm Herneyse.

Burak Can 3 gündür çişini oturağına yapıyor.Yalnız kakasını ısrarla söylemiyor.Tutup tutup en sonunda uykuda bırakıyor ki işte bu büyük bir sorun.Çünkü şimdiye kadar uykuda asla kaka yapmayan bir çocuktu.

Ne yapsam nasıl devam etsem kararsız kaldım.

Hadi arkadaşlar bi el atın da şu sorunu çözeyim.

Şimdiden teşekkürler.

Not: Alıntı yerine kişisel tecrübeleriniz benim için daha değerlidir.

Re: Tuvalet Eğitimi -farklı bir sorun çıktı- tecrübenize ihtiyacım var

Büyük oğlumda böyle bir sorun yaşamadım, küçük içinde daha erken. Ama ben olsam senin yerinde, kendi haline bırakırdım. Eğer lazımlığa zorlayarak yaptırıyorsan vazgeç, yok kendi isteği ile gidiyorsa çok iyi... Mutlaka kaka olayı da çözülecektir, bence biraz zamana ihtiyacı var Burak kuşun. Kendini hazır hissettiğnde hepsi olur, merak etme. Zorlamalar genellikle ters teper, üstüne gitme derim. Hele de erkek çocukta

Sude tam tersi çiş yerine kakasına daha hassastı, 50 gün küçük kuzeni ise çişini daha önce söyledi kakasını tuvalete yapmak istemiyordu, bezini bağlayınca yapıyordu, sonraları tuvalette kakasını yapacağı zaman annesine dışarı çıkmasını istiyordu, utanıyormuş anneside tuvalete oturtturup çıkıyordu sonra gelip poposunu yıkıyordu, acaba senin oğlunda utanıyor olabilir mi? Bir süre kaka zamanı oturtup dışarı çıkıp beklesen belki faydası olur..

Birde uykuda dediğin gece mi yapıyor öyle uykusunda mı? uyurken bağlıyor musun bezini?

4. Re: Tuvalet Eğitimi -farklı bir sorun çıktı- tecrübenize ihtiyacım var

Beren ilk başlarda bir iki kez kakasını da oturağına yapıyordu ama sonraları yapmamaya başladı. Biz de çözüm olarak kaka yapacağı zaman bez bağlamayı teklif ettik. Belk bir riskti bu, çünkü idrarını yaparken de bez ister diye korkmuştuk ama Allah'tan korktuğumuz olmadı. Hala kakasını beze, çişini tuvalete. Ara ara kakasını da tuvalete yaptığı oluyor. Bu yaz kaka olayına da bir çözüm bulmaya çalışacağız İnşallah. (Geceleri hala bezliyoruz ama)

Ayşegülcüm öğle uykusunda yapıyor. Henüz gece açmadık gece uykusu sırasında altını bağlıyoruz.Şu an yumuşak geçişteyiz.

Merhaba,

Biz de aynı sorunu yaşadık. Oğlum kakasını, çişini tuvalete yapmaya başladıktan yaklaşık 6 ay sonra yapmaya başladı. Uzun uğraşlar onunda nedenini keşfetmiştim. Oğlum vücudunun bir parçası olarak görüyor ve tuvalette suya düşünce çok korkuyordu, suya düşmemesi için tuvalete yapmıyor, sonunda ben inat edip bezini bağlamamışsam çamaşırına yapıyor ve çok utanıyordu. Sorunu anladıktan sonra çözümü basit oldu. Klozetin içine bir yaprak kağıt havlu koyduk, böylece suya düşmüyordu, kendisi de görüyor ve sifonu çekip kendi iradesiyle gönderiyordu. Bir de motivasyon aracı olarak basınca pısslayan koku gidericilerden almıştık, sadece klozete yaparsa basmasına izin vardı. Kağıt havlu uygulaması ile 1-2 günde sorun çözüldü
    Bence önce yapmamasının nedenini öğrenmeye çalışın. O yaştaki çocuklar farklı düşünüyorlar, biz tahmin bile edemiyoruz. Bir de "neden" diye sorunca direk cevaplamıyorlar, çünkü bu konu çoook kişisel...

Kolay gelsiiin

Özlem

7. Re: Tuvalet Eğitimi -farklı bir sorun çıktı- tecrübenize ihtiyacım var

Doktor bize tuvalet eğitimi için kakasını yaparken saklanmaya başladıysa eğitime başlayın demişti. yani o hazır olduğunda başlayın.Öyle de yaptık, sorun olmadı. Yankı Yazgan'da konuşmasında tuvalet eğitimi için çocuğun fizyolojik ve psikolojik olarak hazır olduğu zamanda başlanması gerektiğini söylemişti.

Çocuk hazır olmayabilir bence erteleyin bu eğitimi.

Öğle uykusunda da bağlıyorsun değil mi?
    Bizde de daha gece bağlıyoruz, ben biraz tembelim birazda uykusu bölünür diye gece kaldırmak işime gelmiyor, sabaha kadar kuru kaldığı günleri bekliyorum sanki çıkartmak için, haziranda gece bezini de çıkartmayı düşünüyorum inşallah sorun olmaz..

Dediğim gibi kakasını yaparken utanıyor olabilir, kaka vakti oturağa oturtup yanlız bırak bakalım ne olacak , yok fayda etmezse bir süre böyle gitsin bakalım birden üstüne gitme aşama aşama neyseki çişini yapıyor en azından..

Gündüz hiç bez bağlamıyorsunuz değil mi? Çişini kendisi mi söylüyor, sen mi götürüyorsun?

Kızım önce kakasını haber verdi, bu konuda pek sıkıntı yaşamadık ama bazen tuvalete gitmek istemediği zamanlar -olduğu halde - hemen kitaplarımız devreye giriyor sevdiği bazı kitaplarını ona okumamı istiyor işimiz bittikten sonra da kakasına "bay bay" ediyor ve sifonu kendisi çekiyor yani bir güle güle seramonisi yaşıyoruz
    Ha bu arada bütün bunları yaparken klozetin içine asla bakmıyor iğrenç görünüyormuş

benden her foruma bir şarkı

Ağlarsa anam ağlar
    Gerisi yalan ağlar
    Sen ağlama anacığım
    Sesin yüreğim dağlar

Derde düşsem, acı çeksem
    Hasta olsam, inlesem
    Ben derdime yanar olsam
    Deva nedir bilmesem