1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Peki Ne Zaman Laftan Anlar Bu Çocuklar?

Merhaba Arkadaşlar,

Açılan forumları okudum ve cevap vermek de isterdim ama daha benim oğlum birşeyden anlamıyor ki!

Neredeyse 9 aylık oldu ama yok anlamıyor adam. İstediği birşey olmazsa açıyor ağzını, kapıyor gözünü, yaptırana kadar yüzünün rengi derece derece koyulaşıyor. Konuşuyorum "Oğlum bak susarsan alırım seni.", yok duymuyor bile...

Şimdi söyleyin bakalım ne zaman anlayacak bu çocuk benim söylediklerimi, yoksa anlıyor da işine mi gelmiyor bızdığın?

Sevgiler,

Re: Peki Ne Zaman Laftan Anlar Bu Çocuklar?

Canım ,onlar her dönem söylediklerimizi o kadar iyi anlıyorlar ve kullanıyorlar ki....
    Ama olsun ya....çocuk adı üstünde ...böyle yapmazlarsa kim anlar çocuk olduklarını....zaten büyüyünce bunlar tatlı birer anı olarak kalacak...
    Şimdi yapsınlar yapacaklarını ...büyüyünce onlara soracağız
    Kıyabilirsek tabi...

cocuguna gore degisiyor iremcim,bak mesela sudecik(aysegulun kizi)emreye gore cok ileri bu konuda.
    cocuklarin gelisimi farkli bu konudada.
    mutlaka genel hatlariyla anliyordur ama cok detayi mumkun degil bence o yasta.

Alemsin canım, daha bunun için çok küçük, bazı arkadaşlarımız 3 yaşında bile söz dinletememekten şikayetçi okumuşsundur sanırım, şimdilik yapmasını istemediğin birşey olursa hayır, cıs falan demen makul, yoksa susarsan alırım seni için çok erken, 1 yaşını beklemen lazım..
    Sude 1.5 yaşındayken artık söz dinler hale gelmişti, bunu da dikkatini başka yöne çekerek yapıyorduk genelde, inatlaşmadan, ortak yol bularak, ama olmazsa olmaz birşeyse de taviz yok, şimdi de öyle izah edince 1-2 konu hariç ikna olur...
    Ağlasa da olmayacağını çabuk farkedip gelip özür diler, ayrıca ağladığın zaman dediğini anlamıyorum deyince de hemen susar..

Senin daha çok vaktin var dediğim gibi şimdilik kısa ve net komutlara alışsın, hayır, cıs gibi bunlarda tabii kendine zarar vereceği şeyler sözkonusu olunca yoksa bırak karıştırıp kurcalasın..

Ama biraz daha büyünce ağlamayla birşeyleri yaptıramayacağını öğretmekte fayda var, ben bundan pek hoşlanmıyorum da..

5. Re: Peki Ne Zaman Laftan Anlar Bu Çocuklar?

Herhalde tek kelimeli cumleleri anliyordur ancak simdi. Insan unutuyo herseyi yaa, kizimin o zamanlarini hatirlamiyom bile...

bence şimdiden alıstırmayın aglayınca her seyin yapılacagını, bi ogrenirseki galiba ogrenmiş sonrasında işiniz daha zorlasır.simdiden hayır ı ogrenmesi gerek bence.
    soylemek istedigim bişey daha varki,"camomile"nin soyledigi gibi bişeyden anlamadıklarını sanmıyorum o yasta bile herkesin huyuna gore davranabilirler. o yuzden o yasta ta olsa hayır ı bilmesi anlaması lazım.

Alev de 1,5 yaşından itibaren herşeyi genel hatlarıyla iyice kavramaya başladı. Sanırım, çok daha önce başlıyorlar birçok şeyi kavramaya, annenin ya da kendilerine yakın olan diğer kişilerin ses tonundan ve mimiklerinden.

İrem'cim, Kerem'cik henüz çok küçük! Küçücük bir kuzu o daha Senin kendisine yaptığın uyarıları anlayamaz. Siz önce bir 1. yaşgününüzü geçirin, 2. yaşınıza doğru yol almaya başlayın, ancak o zaman başlayacaktır sözünü dinlemeye, yavaş yavaş...

Sevgiyle

Blog Girişleri
    1

Benim kızım da 9 aylıkken anlamıyordu, şimdi 19 aylık sanırım anlıyor ama bu kez d anlamazdan geliyor, bildiğini okuyor.

Irem sen bosver onu bana yolla benimkiyle kudursunlar en guzeli
    o kadar tatliki,cok seviyorum ben keremi.
    Benden sana bir uyari cok hayirlarla kusatma daha bu yasta,tam kesfetme caginda.
    gereksiz guc savaslarina girme.Biraz daha zaman tani ona.

çocuklar çevresindeki herşeyin farkında.yani anlıyorlar.
    ama niye "laftan" anlasınlar ki?
    zaten ömürlerinin sonuna kadar laftan anlamak zorunda kalmayacaklar mı?
    o zaman bırakalım şu hayatlarının kısa süresinde istedikleri şekilde anlasınlar veya anlamasınlar.
    üstelik "laf" bizim "lafımız".
    mecburlar mı bizim lafımızdan anlamaya.
    yaşasın özgürlük.

bir de şu "kullanıyorlar" kelimesine kızıyorum.özellikle pedagoglar kullanıyorlar.sanki müthiş bir şey keşfetmişler gibi.
    yahu kardeşim kim neyi nasıl kullanıyor.anne/baba-çocuk ilişkisinde kullanılacak ne var.çocuğa bunu kim öğretti.yok doğuştansa ya da içgüdüsel ise;doğaldır demektir.doğal olan bir şeyi,"kullanmak" diye üstelik bu kelimeye aşağılık bir anlam büründürerek nasıl ele alabiliriz.benim kafam basmıyor buna.