akşam cnn ve bbc de izledim.bu sabah oralarda gün doğarken gerçek felaket anlaşılacak deniyordu.insanlar yollarda panik halde kaçışıyorlardı.
tüm yılbaşı gecesini endonezya depremini seyrederek geçirirken acaba global bir vicdan olması gerekmez miydi diye çok düşündüm.bir tarafta dünya tarihinin en büyük felaketlerinden biri yaşanıyor,diğer tarafta inadına tüm dünya dans edip göbek atıyor,yeni bir yıl kutlanıyor.
bu sorunun cevabını bulamadım.ama bana ters geliyordu,sadece oraya gönderilen ekipler veya yardımlar yeterli miydi.
bu soruyu genişletmek mümkün tabi.
ırak savaşı,kuveyt savaşı,marmara depremi..
şöyle düşündüm.biz marmara depremini 29 aralıkta yaşasaydık ve burada herkes acılar içindeyken,korkarken dünya yılbaşı kutlasaydı,milletçe ne hissederdik?
ama diyeceksiniz ki insanların deşarj olmaya ihtiyaçları var,yılbaşı ticareti canlandırır.dünya ekonomisine katkısı vardır..
tamam hepsi doğru ama kişisel olarak,yılbaşı gecesi eğlenemedim diyebilirim.ingilterede yılbaşı hediye paralarını endonezyaya gönderen çocukları içimden kutladım.
o yüzden hala merak ediyorum.
DÜNYANIN GLOBAL BİR VİCDANI VAR MI..VEYA OLMASI GEREKİR Mİ..BU VİCDAN NELERİ SAĞLAR..