Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

tuvalet eğitimi konusunda öneri bekliyorum...

merhaba arkadaşlar,
    kızım 3 yaşını 1.5 ay sonra bitirecek ve henüz bezine yapıyor herbirşeyini. doktorumuz pek cesaret vermedi, acele etmeyin dedi, 4 yaşına kadar yolu var. anneme kalsa 1 yaşına girmeden alıştırdım ben ikinizi de (kızkardeşimi ve beni) küçükken daha kolay oluyor dedi, ama onu pek dinlemedi. geçen sene pek ısrarlı olmayan birkaç denememiz oldu, yani 2 yaş civarı... avantajım kendini çok güzel ifade eden bir çocuk, çok rahat derdini anlatıyor ama 2 yaş sendromu girdi araya galiba ve inat etti, ben bezime yapıcam, daha rahat diyerek reddetti... uzun süredir, yani 1 yıldan fazladır, kaka yapmadan önce ya da yaparken söylüyor, son 5-6 aydır da çiş yaparken de genelde söylüyor ama tercihi bezi... nadiren tuvaletimi yapıcam beni tuvalete oturtur musun diyor hemen gidiyoruz, oyalanıyor, sohbet, muhabbet, tuvalet kağıtlarıyla oynuyor ama nadiren yapıyor tuvalete... bu arada lazımlık ta denedik, son tercihimiz tuvalet adaptörü oldu. yeni sezonda yuvaya başlamasını planladığımız için artık alışsın istiyorum, önerilerinizi bekliyorum... artık kocaman oldu, inadını nasıl yumuşakça kırmalıyım, hele gece beni çok korkutuyor çünkü çalışıyorum, nasıl belli aralıklarla kalkıp sonra sabah işe gideceğim diye de endişeliyim...
    sevgiler,

Re: tuvalet eğitimi konusunda öneri bekliyorum...

Merhaba,

Ana sayfadaki "arama " yerinden, tuvalet yazıp arama yaparsan gecmiş tarihlerde bu konuda yazılmıs bir cok yazıya ulasabilirsin...

Sevgiler

Yeşim

çok teşekkür, onun için mi hiç ilgilenen yoktu, tabii klasik bir sorun...
    sevgiler

merhaba,

bu konuda ben epeyce sıkıntı çektiğim için naçizane önerilerimi seninle paylaşmak isterim.
    daha önce de bir başka arkadaşa yazmıştım. öncelikle bezi çıkarmadan bu iş olmuyor.
    2 saati aşkın bir süre kuru kalabiliyorsa tuvalet alışkanlığını kazanabilir demektir. bezi takılı olduğu sürece alışması da imkansız oluyor. benim tavsiyem asla şimdi gündüz alıştırayım, sonra da geceye geçeriz deme. her şeyi anlayabileceği yaşta olduğu için ona artık bezini takamayacağını, yaz geldiği için beze yaptığında sıcaklardan dolayı mikrop kapabileceği gibi bazı şeyler anlatabilirsin.
    gündüzleri belli aralıklarla zorlamadan tuvalete götürürsünüz. yere yaparsa da önemli değil, bir süre sonra büyüdükleri için utanıyorlar zaten. inatlaşmadan, tatlı bir dille çişin tuvalete yapılması gerektiğini söylersiniz. asla oturağını salona yada odasına koymayın. tuvalet mevhumunu öğrenmesi gerekiyor.
    geceleri iş biraz daha zor. asla altını bağlamayın. uyutmadan önce tuvalet götürün. "içinde bir balon olduğunu ve dolunca tuvalete gitmesi gerektiğini, balonun ben doldum, beni boşalt dediğini duyunca beni uyandır ben seni tuvalete götürürüm" hikayesi işe yarıyor. Uyuduktan yaklaşık bir saat sonra çişe kaldırın. ama kucakta değil, uyanması ve çişini yaptığının farkında olması gerekiyor. İlk aşamada her bir saate bir kaldırırsınız, baktınız ki kuru kalabiliyor, sonrasında kaldırış aralıklarınızı genişletebilirsiniz. benim kızım geceleri çok sık çiş yaptığı için biz bu yolu denemek zorunda kalduık. ama bakarsın senin kızın geceleri uzun süre kuru kalıyorsa, gece bir kez kaldırman yeterli gelebilir.
    Bu biz çalışan anneler için oldukça güç.
    ama başka çaresi de yok gibi.
    bizde gerçekten işe yaradı.

kolay gelsin

sevgiyle kal

sunay

5. Re: tuvalet eğitimi konusunda öneri bekliyorum...

Çocuk büyük ya da küçük tuvaletini yaptığını yada yapacağını söylüyorsa artık hazır demektir, sizin cesaretlendirmenize ve kararlılığınıza kalmıştır gerisi. Sunay'ın önerisi çok hoş. Başarılar dilerim.

Sevgiler...

Bizde çişi söylemeyi yeni öğrendik, benim kızım da 2 yaşında.

Bizim tek avantajımız, kızım kendisi istedi bezi çıkarmayı, biz de "eğer bunu çıkarırsan çişini söylemen gerekir ve artık sen büyüdün abla oldun tuvalete yapman gerekir vs. vs." anlattık.

İlk 2 gün babanemiz uğraştı, kadıcağızın banyo ve çocuk odası arasında mekik dokumaktan başı dönmüş. Geceleri de bez istemedi bizde zaten bağlama taraftarı değildik. Ben gece saat kurarak uyandırıp çiş yaptırdım, uyuyan çocuğu uyandırmaya insanın içi elvermiyor ama başka çaresi de yok, bu arada uykusu açılıyor ve tekrar uyutma merasimi falan bende birkaç gün işe uykusuz ve yorgun geldim...

Ama şimdi çok rahatım yatarken çişini yaparsa sabaha kadar yapmıyor eğer inat ederse ve çok uykusu varsa çiş yapmadan yatıyor o zaman uyuduktan 1 saat kadar sonra uyandırıp yaptırıyorum, bir daha sabaha kadar yapmıyor...

Biraz sabır ve özveri gerektiriyor ama kesinlikle altına kaçırınca kızmamak ya da öğretmek için baskı yapmamak gerekiyormuş.

Kolay gelsin sana....