merhaba arkadaşlar,
kızım 3 yaşını 1.5 ay sonra bitirecek ve henüz bezine yapıyor herbirşeyini. doktorumuz pek cesaret vermedi, acele etmeyin dedi, 4 yaşına kadar yolu var. anneme kalsa 1 yaşına girmeden alıştırdım ben ikinizi de (kızkardeşimi ve beni) küçükken daha kolay oluyor dedi, ama onu pek dinlemedi. geçen sene pek ısrarlı olmayan birkaç denememiz oldu, yani 2 yaş civarı... avantajım kendini çok güzel ifade eden bir çocuk, çok rahat derdini anlatıyor ama 2 yaş sendromu girdi araya galiba ve inat etti, ben bezime yapıcam, daha rahat diyerek reddetti... uzun süredir, yani 1 yıldan fazladır, kaka yapmadan önce ya da yaparken söylüyor, son 5-6 aydır da çiş yaparken de genelde söylüyor ama tercihi bezi... nadiren tuvaletimi yapıcam beni tuvalete oturtur musun diyor hemen gidiyoruz, oyalanıyor, sohbet, muhabbet, tuvalet kağıtlarıyla oynuyor ama nadiren yapıyor tuvalete... bu arada lazımlık ta denedik, son tercihimiz tuvalet adaptörü oldu. yeni sezonda yuvaya başlamasını planladığımız için artık alışsın istiyorum, önerilerinizi bekliyorum... artık kocaman oldu, inadını nasıl yumuşakça kırmalıyım, hele gece beni çok korkutuyor çünkü çalışıyorum, nasıl belli aralıklarla kalkıp sonra sabah işe gideceğim diye de endişeliyim...
sevgiler,