At kuyruğu (Aquisetum Arvanse): İdrar söktürücü, sıkıştırıcı özellikleri olan at kuyruğunun başta yaprak ve sapları olmak üzere tüm bölümlerinden yararlanılıyor. Yağ dokularını eritici etkisi nedeniyle kullanılan bitkinin yaraları iyi edici özelliği de bulunuyor. Aşırı kullanımlarda böbreklere zarar verebildiğinden bir uzman kontrolünde alınmalı.
Sinameki (Casiya Senna): Kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapıyor. Uzun süreli kullanımlarda kusma, bulantı, bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.
Biberiye: Yağları kırması, kan dolaşımını hızlandırması ve idrar söktürücü etkisiyle zayıflamayı sağlıyor. Biberiye bitkisinden elde edilen yağın, dıştan sürüldüğünde bağ dokularını kuvvetlendirdiği, ölü hücreleri temizleyerek zayıflamaya ve güzelliğe katkıda bulunduğu saptandı.
Limon yağı (Citrus limette): Limon esansından elde edilen bu yağ, limon kabuklarının sıkılması veya su buharı distilasyonu ile elde ediliyor. Terlemeyi sağlayan limon yağı, idrar söktürücü ve kurt düşürücü olarak da kullanılıyor.
Funda yaprağı: Böbrekleri ve idrar yollarını harekete geçirerek vücuttaki ödemi atıyor. Uzun süre kullanımlarda ise kusma, bulantı, tansiyon düşüklüğü gibi çeşitli rahatsızlıklara neden olabiliyor. Dozunun kişinin bünyesine göre ayarlanması gerekiyor.
Polen: Arıların getirdiği polenlerin toplanıp granür haline getirilmesiyle elde edilen bu besin, yoğun biçimde vitamin, mineral ve enzim içeriyor. Yemeklerden önce alındığı zaman iştah kapatırken yemeğin ortasında alındığında ise iştah açıyor. Tokluk hissi veren polen diyet sırasında yitirilen gücü takviye ediyor. Bir küçük çay kaşığı granür polen, bir bardak su, süt ya da da meyve suyu ile karıştırılarak alınıyor. Hemen eriyen polen, yorgunluk, halsizliğe karşı da etkili.
Ardıç tohumu: Fazla kilolardan kurtulmada ardıç tohumunun idrar söktürücü etkisinden yararlanılıyor. Ancak, bu bitki fazla kullandığında böbrekte tahribata neden olabiliyor.