Toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Üyelik Tarihi
    14 Ekim 2001
    Bulunduğu Yer
    İSTNBL :)
    Mesaj
    19.716

    Levrek nasıl pişirilir ?


    Levrek: Etinin lezzeti ve avının zorluğu ile amatör balıkçının gözdesi olan levrek, son yıllarda artan dalyanlar ile sofralarda yeniden yerini almaya başlamıştır. Kötü haber ise dalyanlar da yetiştirilen balığın deniz levreği ile lezzet olarak karşılaştırılamayacak kadar yavan olmasıdır. Balık alırken daha pahalı olmasına rağmen deniz levreğini tercih etmenizi öneririm.

    Gelelim binbir emekle yakaladığımız levrek balığının pişirme usullerine.Bence lezzetli levrek balığı yemeği yapabilmenin tek yölu balık büyüklüklerine göre pişirme usulunun seçilmesine bağlıdır.Benim tercih ettiğim yöntem şöyledir:

    1. 500 gr. dan küçük -- Zeytinyağında tava
    2. 500- 1000 gr. - Kömür ateşinde ızgara
    3. 1000 gr. dan büyük - Buğulama


    Uygulamada dikkat edilmesi gereken hususlarıda şöyle sıralıyabilirim

    1.Kullanılacak yağ mutlaka sızma zeytinyağı olmalıdır.Pişirme esnasında bir kaşık yardımıyla yağ balıkların üzerine gezdirilmelidir.

    2.Balıklar temizlendikten sonra her iki tarafına enlemesine çapraz olarak üçer tane çizik atılır ve enaz yarım saat evvelinden ZY + limon suyu karışımından elde edilen sosun içinde bekletilir. Balık asla kızgın mangalın üstüne konmaz.( Kor ateş küllerle karıştırılarak hafif- orta şiddette ateş elde edilir.) Balıkların üzeri ZY. ile sık sık yağlanır. Balığın bir tarafının tamamen piştiğinden emin olmadan çevirmeye kalkmayın, çünkü parçalanmasına neden olursunuz. Çevireceğiniz tarafa 3 ad. defne yaprağı koyarak balığı üzerine koyar ve üzerinide bir kapak veya tepsi ile kapatırsanız sonunda hafif defne kokulu ve sulu bir levrek ızgara yeme şansınız çok fazladır.

    3. Buğulamanın vazgeçilmezleri bolca tane karabiber ve mantardır.
    Bolca levrekler dileğiyle, afiyet olsun

    misina


  2. peki turna nasıl pişirilir ?

    Sevgili Vildan turna nasıl pişirilir bir bilgi var mı?

Benzer Konular

  1. Hindi Boynu ile ne pişirilir?
    Konuyu Açan: Hülya_Cerit, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 21
    Son Mesaj: 07 Mart 2012, 10:53
  2. HAMSİ... KAÇ TÜRLÜ PİŞİRİLİR?
    Konuyu Açan: Funda Öztürk Alban, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 11
    Son Mesaj: 23 Kasım 2008, 14:54
  3. su kabağı nasıl pişirilir?
    Konuyu Açan: rozen, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 8
    Son Mesaj: 21 Kasım 2008, 09:41
  4. çok acil somon nasıl pişirilir???
    Konuyu Açan: rozen, Forum: Deniz Ürünleri.
    Cevap: 7
    Son Mesaj: 21 Aralık 2006, 23:22
  5. arapsaçı nasıl pişirilir
    Konuyu Açan: ayben, Forum: Sebze Yemekleri.
    Cevap: 24
    Son Mesaj: 11 Şubat 2005, 11:04

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.