Malzemeler:
- Yarım parmak sucuk veya birkaç dilim pastırma
- 25g tereyağı
- 1 soğan, doğranmış
- 500g pırasa (yaklaşık 3 adet), ince ince doğranmış
- 500g patates (yaklaşık 3 adet), soyulmuş ve 2cm lik küplere bölünmüş
- 1,5 lt sıcak su
- 200ml (bir kutu) çiğ krema
- tuz
Hazırlanması:
1. Sucukları küçük küplere bölün ve derin bir tencerede hafif renk değiştirene kadar kızartın. (2-3 dakika) Tereyağını ekleyip karıştırın. Soğanı ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp soğanlar yumuşayana kadar (3-4 dakika) bekleyin.
2. Pırasaları ve patatesleri ekleyin. Hepsini iyice karıştırıp kapağı tekrar kapatın. Orta ısıda arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.
3. Kaynar suyu tencereye ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp tuzu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak düşük ısıda yaklaşık 15-20 dakika (sebzeler yumuşayana kadar) pişirin.
4. Ateşi söndürüp 1-2 dakika bekleyin. çorbayı el blendırından geçirin. Tekrar ocağa alıp 1-2 taşım kaynatın ve kremayı ilave edin. İyice karıştırıp karabiber ekleyin. çorbaları tabaklara alıp pastırma dilimleri ile servis yapın.
Kaynak : Portakal Ağacı