MALZEMELER
4 adet patates
4 çorba kasigi zeytin yagi
2 adet orta boy kuru sogan(yarim ay seklinde dogranmis)
tuz
karabiber
4 adet yumurta
3 dal taze yesil soganin saplari

HAZIRLANIŞI
Patatesleri yikayip kurulayip soyun. Ince halkalar halinde dograyin tencereye soguk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadiktan sonra orta ateste 5 dakika pisirin, zeytin yagini bir tavada kizdirin soganlari kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembelesinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin atesten alin, kavurma islemini yaparken devamli karistirin. Karistirma kabinin içinde yumurtalari cirpin kavrulmus patates ve soganlari yumurtalara katin. Tavanizi atese koyun, biraz kizdirin, patatesleri ve yumurtalari tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pisirin daha sonra diger yüzünü 2-3 dakika pisirin. Atesten alin, omlet ilidikdan sonra dilimleyip taze yesil soganin saplari ile süsleyin.

AFIYET OLSUN !