Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

Çocuğum İçin Önerilerinizi Bekliyorum

Merhabalar benim 2 yaşında bir kızım var ve kızıma annem bakıyor evlerimizde birbirine çok yakın akşamları kızımızı almaya gittiğimizde bizimle gelmek istemiyor siz gidin diyor bizde mecburen gece 11 e kadar annemlerde kalmak zorunda kalıyoruz ve bu durumda bende de eşimdede sıkıntı yapıyor acaba kızımızı evimize nasıl alıştıra biliriz ve asla bizim sözümüzü dinlemiyor kendi dediği hep olmak zorunda bende çok yufka yürekli olduğumdan onun ağlamasına dayanamıyorum tecrübelerinize dayanarak vereceğiniz önerileri bekliyorum Teşekkürler

Re: Çocuğum İçin Önerilerinizi Bekliyorum

BENCE SİZ EVE GELMEDEN 1 SAAT KADAR ÖNCE ANNEANNE ÇOCUĞU SİZİN EVİNİZE GETİRSİN BELKİ BÖYLE DAHA İYİ ALIŞIR
    SEVGİYLE

bu yaşlarda başkalarına bırakılan çocuklar maalesef annelerine kızgınlıklarını böyle dile getiriyorlar. kendilerine göre anne babayı cezalandırıyorlar. geçici olduğu kadar çok sıkıcıda bir durum. bu durumu geçirene kadar sabretmeniz gerekli. her şey yoluna girer merak etme..

4. Re: Çocuğum İçin Önerilerinizi Bekliyorum

Arkadaşım benim oğlum da tam 2 yaşında. Yeni bitirdi. 2 gün annem bakıyor 3 gün kreşe gidiyor. Biz de tam anlamıyla seninki gibi değil. O "atta" diye tutturuyor. Yani bizimle gelmek istemiyor değil. Ama tecrübeli annelerden ve sitelerden öğrendiğim kadarıyla bu bir inat dönemi ve çok sabırlı ve kararlı olmamız gerekiyormuş. Beren de tutturdu mu tutturuyor ve sonu hep aynı: ağlamak. Sustur susturabilirsen. Ama kararlı olmak gerekiyormuş. Bakıyorum neredeyse 1 saate yakın ağlıyor. Yine de acımayacak ve istediğini yapmayacakmışız. Ne kadar yapabiliriz bilmem ama biraz biraz becerebiliyorum galiba. Gerçekten de sonradan susuyor kerata. Biraz sabır canım. Öpüyorum.

Merhabalar.
    Erkek kardeşimin 2 kızı var. Biri 5 yaşında diğeri 6 aylık. Annem kardeşimin evinde bakıyor yeğenlerime. Anneleri geldiği zaman 5 yaşındaki yeğenim kapının önüne dikiliyor. Ben babaannemle gideceğim diye. Ne yapsalar evde durmak istemiyor. Kızıyorlar, seviyorlar, hediye alıyorlar, konuşuyorlar mümkün değil evde durmuyor. Annemle beraber gidiyor. Babası 10 da 11 de gidip eve getiriyor. Ama hergün. cumartesi pazar dahil. Babaanne şımartıyor, her istediğini yapıyor. Annesinin kızacağı şeye babaanne kızmıyor mesela. Anne ev işi , yemek , diğer bebek derken büyüğe vakit ayıramıyor o da yavrucak babannenin yanında kendisini galiba daha iyi hissediyor. Bence onlara vakit ayırmak gerekir. İlgilenmek, konuşmak. Çocuk kimden daha çok ilgi görürse onu ister. Sakın kızınıza kızmayın, azarlamayın. Gezmeye gidiyoruz diye çıkarın evden biraz dolaştırıp eve götürün. Ama her akşam belli bir zamanda eve gitmesi gerektiğini anlasın. Ağlasada çıkarın anneannesinden sakın kızmayın ama ağlıyor diyede istediğini yapmayın. Bir gün ağlar iki gün ağlar sonunda eve gitmesi gerektiğini anlayacaktır.

Sude ye kayınvalidem bakıyor, akşam gittiğimde bana yüz vermiyor, daha çok benim kucağımdan inip dedesine gidiyor..
    Bir süre sonra aramız düzeliyor, evimiz üst katta beraber çıkarken problem yapmıyor ama bu sefer atta diye ağlıyor hanım dışarı çıkmak istiyor dış kapıyı gördükçe..
    Bence 11'e kadar annende durman çözüm değil, anneanneye de görev düşüyor madem ona düşkün oda bak kızım akşam oldu artık herkes evine annen ve babanla deyip anlamaya çalışmasını sağlaması lazım..
    Bir süre ağlar ama sonra alışır, onunda yaşadığı bir evi olduğunu ve akşam olunca eve gitmek gerektiğini anlaması lazım..
    Bence kararı ona bırakmayın, bir süre sonra alışır..

Kendince tavır koyuyor herhalde,ben çok ama çok gerekli olmadığı sürece anneanne ve babaannelerin çocuklara bakmasına karşıyım.
    Bir müddet daha idare edin ve yuvaya verin.Bu süreçtede annen kızına sizin evinizde baksın.

8. Re: Çocuğum İçin Önerilerinizi Bekliyorum

Canım benim diğer arkadaşlarında yazdığı gibi 2 yaş sendromu hepimiz yaşadık.Sabırlı olmak gerekiyor..
    Bence akşam beraber eve gittiğinizde yarın onu eve getirebilecek bir aktivite oluştur.İşte evde beraber dün akşam yapmıştıkya ondan yapalım gibi onu eve çekecek bişeyler düşün sizinle evde iken en çok ne yapmaktan hoşlanıyor bir değerlendir bunları bence susana kadar ağlatmaktansa hem seninde sinirlerin alt üst oluyor dikkatini başka yöne çekmek daha uygun bir çözüm olacaktır....
    Bir düşün bakalım annesi kızımız en çok nelerder hoşlanıyor yanlız dikkat et şunları alacağım yada şunu aldım olmasın yoksa durumlar tam bir kabusa dönüşebilir...