Ramazandan önce halıları yıkattım, boya badana yapıldı ramazanın ilk haftası.İkinci hafta yeni salon koltuklarım geldi.Oturma odasını yeniden düzenledim.Oh artık işim bitti derken evi su bastı 175 metrekare ev.Mutfak musluğunu açık unutmuşum evden çıkarken.Görünce yüreğime iniyordu ne diyeyim Hemen çek çeklerle suyu mutfağa, ordan balkona...Yetişemediğim yerlere de plaj havluları iyi işe yaradı ama yine de ev hala vıcık vıcık.Sadece 3 saat yoktum.Uğraşsan o kadar su dağılmaz.Ne diyeyim.Nazar değdi.Önce çamurlu su gelmiş, her yer balçık.Bir de parkeleri döşerken sadece süpürüyorlar.Betonun tozu pisi hep yüzeye çıkmış.Hani sel geçmiş, çamuru kalmış.Ankastre fırının içi dahil su.Tezgahtan inmiş.Açınca hala sigortayı attırıyor, servisi çağırmak lazım.Mutfak çekmeceleri su doluydu.Bu noktada bizim yaptığımız ve parkeleri kurtaran çözümleri saymak istiyorum.Gerçekten çok işe yaradı.
Halı yıkamacıların evlere koltuk yıkamaya götürdükleri vakumlu makineleri var.3 saat sonra o aklımıza geldi.Aradık sağ olsun,iftardan sonra geldiler.Sadece salon ve koridordan 15 kilo su çıkardılar.Suyu çekmek için de süpürgelikleri çıkardılar.Sonra yan komşumuz keşke bazı yerlerden matkapla delseydiniz parkeyi dedi.Daha rahat suyu çekerdiniz.Çok güzel ve pratik bir yöntem.Bizim çok işimize yaradı bu vakumlu araç.Hiç su kalmadı altta.Bastığımızda su çıkmadı hiç yüzeye.Kaloriferleri yaktık.Alttan ısıtır hem de ev daha sıcak olur diye.Zaten kapı baca açık.Velhasıl bayram dönüşü gördük ki parkeler düzelmiş, değişmesine gerek kalmamış.Mutfak dolapları eski haline gelmiş.Sizin yaptığınız ve işe yarayan başka çözümler varsa yazalım.Kimsenin başına gelmesin ama belki çooook işine yarar.