1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. tuvalet eğitimi için bana yardım edermisiniz??

herkese merhaba,

caner iki yaşını bitirdi ve ben mümkünse bu yaz onu tuvalete alıştırmak istiyorum. Aslında bununla ilgili pekçok yazı okudum.. hemen hemen aynı şeyler yazıyor.. forumda da bu konunun tartışıldığını hep yazılar yazıldığını biliyorum.. ama taze taze olsun istedim açıkçası ))

çocuklarınızı nasıl alıştırdıysanız bana yazarsanız sevinirim. caner şimdi 25 aylık oldu... sanırım zamanıdır. aslında birkaç kere kendisi çiş kabına (lazımlık) çiş ve kaka yapmak istedi ve yaptı... ama devamını getiremedik o anda.. bu iş ne kadar sürüyor... bir de bana gece ile gündüz ayırımı yapmadan alıştır diyorlar.. peki iki yaşında bir çocuğu gece sürekli uyandırıp tuvalete mi götüreceğim ben.. benim için hava hoş ama bu kadar küçük bir çocuğun bölük pörçük uyuması doğru olur mu..

yardımcı olursanız sevinirim.

Re: tuvalet eğitimi için bana yardım edermisiniz??

Merhaba Ayşe,

Sude 19 aylık bende yazın başlamayı düşünüyorum.. Şu sıra ara da götürdüğümde yapıyor tuvalete ve hoşuna gidiyor.. Gündüz alışır belki ama ben şu an üstüne düşmüyorum. Gece de alıştırabilmek için bezinin 3-4 saat kaldığında kuru olması hazır olduğunu gösterir gibi birşey okumuştum.. Ama sık sık uyandırmak iyi değilmiş.. Birde uyandığında tuvalete yaptığının ve onun için kalktığının farkında olması gerekirmiş. Ay bana çok zor geldi gece işi...
    Sana yardımcı olamadığım için üzgünüm ben arkandan geleceğim...
    Bence bir dene derim yatmadan önce yaptır birde gece kaldır eğer huysuzlanır ve tepki verirse vazgeçersin...
    Kolay gelsin canım...

Merhaba Ayse.Benim kizim su an 27 aylik ve iki haftadir cisini ve kakasini soyluyor.Valla bende cok sey okudum .Aklimda hep iki uc gunde alisan cocuklar kalmis.Bizimki oyle olmadi.Onceleri bezini cikardim gun icinde.Her yere isedi.Her seferinde sabirla bak kizim islandi ,hadi al bu bezi silelim dedim.Birlikte temizledik.Ve her seferinde tuvalete gittik.Ama sokaga cikarken vs hep taktim bezi.Belki bu yuzden kafasi karisti ve bir aya yaklasti ogrenmesi.Simdi soyluyor.ben gece takiyorum yine bezi bazen hic yapmiyor,bazen kendisi sesleniyor bazen de dolduruyor bezini.Ben su anda 6 aylik hamileyim ve gece kaldirmaya useniyorum acikcasi,zor geliyor.Ama gunduz problemimiz yok.Cok sabirli olmalisin ,ayni cumlelerle anlat hep.Melis bir sure sonra cisini haliya yapinca benim ona soylediklerimi ayni sekilde tekrar etmeye basladi.Ve sonunda kendiside rahatsiz oldu.Hatta gecen gun bir alisveris merkezinde idik ve cisinin geldigini soyledi .Bende kizim bezin var islanmiyacaksin yap dedim ama yapmadi.Tuvalet bulana kadar tuttu
    Kolay gelsin arkadasim gelismelerden haberdar et lutfen.
    Sevgiler

MERHABA,
    Benim oglum su an 3.5 yasinda. Ilk baslarda bende tuvalet egitimi konusunda cok korkmustum. Ama umdugum gibi cikmadi. Uzmanlar bu konuda ne diyor bilmiyorum ama ben kendi deneyimlerimi anlatacagim.
    Bir gun otururken birden bu cocugu artik cisine alistirmam gerek diye firladim kalktim ve oglumun bezini cikarip attim. Oncelikle kendini buna hazir hissetmen en iyisi. Daha sonra ilk 3-4 gun 5 dakika araliklarla tuvalete tuttum. Daha sonra zamani uzattim, artik her gun zamani daha uzatiyordum ve 20 gunun sonlarina dogru artik alismisti. Sik tuttugum icinde oyle heryerede isemedi. Birde ona burda cok sevdigi cizgi film kahramaninin uzerinde resimleri olan kilotlar aldim. Bak bunlara isersen BOB aglar dedim. Bu seferde islanir gibi sozler soyledim. Oda kilotlarini cok begendigi icin onlari islatmak istemedi. Ayrica bu zaman zarfi icinde cok uzak seyehatler etmedim. Kisa sureli disari cikmalarimda bezi koydum ama bir iki zamn sonra onada yapmadi. Ilk baslarda gecede bezi koydum ama gecede iki kere felan cise tuttum. Ama ben tutarken o hic uyanmadi ve rahatsiz olmadi. Nasil bir sakincasi var bilmiyorum ama ben hala uyurken bir kere tutuyorum ve oda yapiyor.
    Sana simdiden bol sans diliyorum umarim en kisa zamanda cis probleminiz kalmaz,
    Sevgiler.

tuvalet egitimi

cocuklari tuvalet egitimine zorlamak ileriki yaslarinda konusmada zorluklara yolacabiliyor

Şimdilik sadece geceleri altını bağla gündüzleri bezsiz dolaştır.

Bence gece uykusunu bölme ama yatmadan önce muhakkak çişini yaptırt.

En önemlisi olmadık bir yerleri kirletirse hemen bağırma o zaman geri adım atıyorlar daha zorluk çekersin.

ben de ıkı yasında alıstırdım tuvalete ama kendı ıstegıyle oldu bu artık bez bağlanmasını ıstemıyordu hem annemlerın hemde kayınvalıdemın evı musaıttı buna altı sureklı acık duruyordu bazen kacırıyordu ama bahcelı ev yıkımasaı daha kolay gecelerıde altına bır bez dıktım uc kat arasına musamba sonra uckat bez daha kare bır sekılde dıktım uyudugunda gecelerı bunu kullanıyordum ılk aylar bıraz zor oluyor cocugu tuvalete kaldırmak bızımkı kalmaka ıstemıyordu mesala bıde yatmadan önce sıvı gıdalar pek fazla vermezsen gece tuvalete de gıtmez zaten en fazla 4 ay 4 ay sonra kendısı kalkar oldu gecelerı tuvalete hele sımdı tek basına gıdıp elını yıkayıp gelıyor .ama sureklı oglum cıs yapalımmı dıye arkasında dolasıyordum bazen sınırlenıyor bılerek altına yapardı onemlı olan o altına yaptıgında bagırmamak cezalandırmamak bıde eger tuvalet egıtımıne bır defa basladıysan bır daha bırakma gecelerı de baglama ben önce baglayacaktımn benım gorumcem bana baglama dedı onun ıkı cocugu ılk cocugunda gecelerı altını baglamıs hep gunduzlerı kullaamamıs ve sımdı kızı 5 yasında helan baglıyor zaten bız gecen yaz beraber ogrettık ama yanında bu ısıbılen bırılerının olması ve sana yardımcı olmaları cok ıyı
    umarım yardımcı olmustur

Merhaba Ayşe
    Cemre'ye tuvalet eğitimine başladığımızda hemen hemen 25 aylıktı.Fakat bunun öncesinde psikolojik olarak da hazır olması için bizi görmesine dikkat ediyorduk.Bence bu çok faydalı oldu.Zihinsel olarak hazır olan çocuk,daha kolay tuvalet alışkanlığı kazanacaktır.Ayrıca gece ve gündüz aynı anda bez kullanmayı bırakmalı bence,yatağın ıslanmaması için sıvı geçirmez alez (yatak koruyucu) alabilirsin,YATAŞ'ta mevcut.

Kolay gelsin
    sevgiler

Emre dortbucuk yasinda ve ben onu hala geceleri tuvalete kaldiriyorum.

Son iki gecedir ama, kendi uyaniyor ve tuvalete gidiyor.

Hatta dun aksam, cok komik, ben yatmistim; kalkmis, alt katta mutfaga inmis, pijamasini indirmis, klozet ariyor. Allahtan babasi gormus hemen tuvalete yetistirmis.

Yoksa yanmistik, gecenin bir yarisi mutfak sil

Nasil yardimci oldum ama

selam,

Genelde tuvalet egitimi erkeklerde daha gec oluyor, eski yillara nazaran galiba cocuklarimiz biraz daha gec ogreniyor! aslinda seninde dedidgin gibi tuvalet egitimi vermek icin yaz ayi en guzel zaman.

Bana guney afrikali bir yasli bir bayan, 3 kizinida tuvalet egitimini verirken, gece yarisi kaldirip tuvalete goturmek oldugunu ve bilinc altina daha iyi yattigini soylemisti. ve dediginide yaptim sonucta cocuklarimiz saat 8 gibi yatiyorlar bende aksam 12 gibi yataga giderken benim kizi kaldirip tuvalete goturrudum ve 1 haftada duzene girmisti.

kolay gelsin

derya