Bu gün malum sömestr in son günü,geç kalktık,uzun kahvaltı,gazete keyfi,Tuğberkin ısrarı ve bir hafta onu göremeyecek yufka yürekli abisinin kıyamaması ile uzun bir monopoly oyunu(sıpa abisi ve arkadaşları oynarken herşeyi ezberlemiş,canavar gibi oynuyor) seansından sonra,oğluşun bavulunu hazırlama,yemek yeme(pizza partisi yaptık ) ve oğluşu yolcu etme işlerinden sonra evde Tuğberkle yalnız kaldık.
Semih Tuğcanı bıraktıktan sonra arkadaşları ile buluşacaktı(hala gelmedi)
Tuğberki yıkadım,o çizgi film izlerken ütü yaptım(3 makina yıkanmış vardı-düzce dönüşü yıkadık ,gezdik...birikti)Hepsini bitirdim.
Sonra Tuğberke yemek yedirdim,sabah okula giderken giyeceklerini seçtik,kitap okudum,uyuttum ve tek başıma kaldım.
Canım sıkıldı,kitap okumak istemedim ve mutfağa girdim.
Beyaz lahana ve pancar almıştım(annem harika bir turşu yapmıştı çocuklar bayıla bayıla yedi diye)
2 büyük kavanoz turşu yaptım,Kabak tatlısı yaptım,hazır üzerine ceviz çekmişken(fazlaca çekmiştim)acıka yaptım.
Yarın için fasulye ıslattım.Mutfağı toparladım,kendime bitki çayı yaptım ve hala ne yapayım diye düşünüyorum.
Alışkın değilim bu enerji patlamasına özellikle akşam saatlerinde ,dur deyin bana.