1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 33 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Eurovision Şarkı Yarışmasında utandıran bölüm

Ben kendi ülkemde, bir yarışmayı tercüme aracılığı ile izlemekten utandım.

Önce welcome sonra hoşgeldiniz denmesinden utandım.

Bir Alman veya bir Fransız kendi ülkelerinde yapılacak yarışmayı ingilizce mi sunarlardı dersiniz.

Dünya'ya türkçe aşinalığı için önemli bir fırsattı komplekslerimiz mani oldu.

Bunun dışında herşey mükemmeldi.

Sevgiler...

Re: Eurovision Şarkı Yarışmasında utandıran bölüm

Tam hatirlamiyorum, ancak yanilmiyorsam Almanya, yarismayi ingilizce, almanca ve fransizca sunmustu.

Ne var bunda utanilacak anlamadim.

Dunya turkce ye asina olsa ne olur, olmaza ne olur sanki.

Bence bir ülkenin anadili çok önemlidir.

Sevgili Ebru;
    benim de Türkçe, Almanca, İngilizce sunulsaydı tepkim olmazdı.

Türküm, anadilim var ve ülkemde konuşulan dilde değil de başkasının ülkesinde konuşulan dilde yarışmayı sunuyoruz.

Kendimizi ve özelliklerimizi biz önemsemezsek bizi başkaları haliyle önemsemez ve yok sayar ne diye uluslararası ilişkilerde ülke olarak çırpınıyoruz o zaman.
    Dil ulus için önemli bir özelliktir.

Merhaba

Ben de yarismayi izledim. Ama utanilacak birsey gormedim aksine gururlandim ulkemle. Bir Alman'da, Fransiz'da eminim kendi ulkelerinde olsa idi bu yarisma ingilizce de konusmak zorunda olacaklardi. Cunku dunya dili ingilizce bunu herkes boyle bilip kabul etmeli. Bence ulkemizi en iyi ve en guzel sekilde temsil etti bu yarisma. Bizim tek sorunumuz bu iste kendimizi kabul ettirmeye calısısırken komplekslerimiz orataya cikiyor. Lutfen birakalim artik bu takıntilari, oyunu kurallarina gore oynayalim.

SEVGİLER

“Millî his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milî ve zengin olması millî hissin inkişafında başlıca müessirdir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkesinin yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır.” M. K. ATATÜRK

“Türk demek dil demektir. Milliyetin en bariz vasıflarından biri dildir. Türk, her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır.” M. K. ATATÜRK

“Atatürkçü olmanın temel şartı Türk diline, Atatürk’ün “Türk kültürü içinde çağdaşlaşmak” ana ilkesine sahip çıkmaktır.” Prof. Dr. Oktay SİNANOĞLU (*)

bence artık türkçe ingilizce vs komplekslerimizden kurtulmalıyız asıl...
    tamam bende en az her türk kadar milliyetçiyim ama dünya gerçeklerini de nereye kadar gözardı edebiliriz ki? eğer dünyaya türkçeyi türkiyeyi benimsetmeye çalışacaksak bunu en başta türkiyenin elde ettiği başarı,gelişme ve çağdaşlaşmayla yapmaya çalışmalıyız...senin ülkenin daha haritada yerini bilmeyen adam türkçeye nasıl aşina olsun?
    türkçe,almanca,fransızca vs kompleksleri getirdi bizi bu güne zaten..

7. Re: Eurovision Şarkı Yarışmasında utandıran bölüm

sanki yarismayi türkce sunsaydik 36 ülke bir aksam eurovizyon yarismasinda türkce ögrenecekti....
    ne var utanacak eger anlasilmayan bir dille ingilizce konussalardi iste ozaman utanc duyardik ama bence gurur bile duymamiz gerek

Kompleks ve varlığın korunması....

[senin ülkenin daha haritada yerini bilmeyen adam türkçeye nasıl aşina olsun?
    türkçe,almanca,fransızca vs kompleksleri getirdi bizi bu güne zaten..[/quote]

Benim ülkemi haritada gösteremeyen kişinin kendi kültürsüzlüğünün cezasını biz mi çekmeliyiz.

Ben olan bir şeyi korumaya çalışıyorken bu nasıl kompleks olarak değerlendirilebiliyor bunu da anlamış değiliz.

Dil gitti mi kültürün yarısı gider...Sonra sırasıyla Dünya böyle istiyor verelim, bu da Dünya' ya uymadı verelim,,,,,,

9. Cok guzeldi

Ben cok gurur duydum. Hersey cok guzeldi.
    Aksine boyle sunulmasaydi utanc durumuna duserdik sonucta tum ulkeler yaristi .
    Helal olsun Turkiyem.

Aslinda bir sunucu Turkce diger sunucu ingilizce konusmasinda yarar vardi genelde cogu ulkeler eurovizyon yarismasini duzenlerken bir kendi dilleri birde ingilizce dillerini kullanmistir hep!

Koray Abaydi galiba erkek sunucunun ismi, Fransizca konusmasi icin gorevlendirmmislerdi ama, Meltem Cumbul'un konustugunu ben zar zor duydum, ingilizceye agirlik verilmeliydi bence. cogunlukla Fransizca konsuldu puanlamalar falan hep! Aslinda fark eden pekte bir sey yoktu zaten cogu ulkeler kendi dillerine zaten ceviriyordu!

bu arada meltem cumbulun kiyafeti ve saclari tam bir felekatti

Birde birsey dikkatimi cekti cogu ulkeler artik inglizce sarkilarini soyluyor!

ama salon, dekor mukemmeldi!

sevgiler