1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Türkiye domuz gribi ölümlerinde dünyada 8. siraya cikmis :-(, seyahati iptal edecegim gibi ....

Gectigimiz pazar günü Basel civarinda yasayan 4.5 aylik bir erkek bebek domuz gribinin de sebep oldugu zatürre sebebiyle ölmüs. Ancak ölüm sebebi sali günü netlesebilmis.

Bu Isvicre'de henüz ilk domuz gribi ölüm vakasi. Bebegin damaginda dogustan var olan bir formason bozuklugu sebebiyle nefes alma ve yutkunma zorluklari varmis. Bu sebepten sürekli enfeksiyonlar geciriyor ve yine viral enfeksiyonlardan kalbinde de ufak bir sorun olusmusmus.

Bir haftadir aile doktorlari tarafindan antibyotik tedavisindeymis ve evde babasinin kucaginda nefas darligindan ölmüs. Obduksiyonda H1N1 sonucu zatürre teshisi konmus. Ama dokturu bebegin baska herhangi bir viral enfeksiyondanda ölebilecegini ve zaten 6 ayliktan kücük oldugu icin domuz gribi asisi yapmalarinin imkansiz oldugunu söylemis..

Bu sebeple artik asilamada bir artma olurmu bilmiyorum. Ama henüz genis bir asi kampanyasi baslamadi..

Ben simdi yilbasindaki Istanbul seyahatimizi iptal mi edeyim, Leo'yu ve kendimi asilatip seyahate ciksak mi karar veremiyorm. bilmiyorum. Bir akil fikir lütfen ...

Re: Isvicre'de ilk domuz gribi ölümü gerceklesti, seyahat icin asilansak mi seyahati iptal mi etsek?

Denizciğim ben aşılattım bugün. Ama bu öyle bir konu ki akıl vermek gerçekten zor.
    İsterseniz erteleyin geziyi, ülkenizdeki gidişata göre aşı yaptırıp yaptırmama kararınızı sonra verirsiniz.

Bu arada minik bebeğe çok üzüldüm, Allah ailesine sabır versin

3. Re: Isvicre'de üç domuz gribi ölümü gerceklesti, seyahat icin asilansak mi seyahati iptal mi etsek?

Dün Isvicre'de domuz gribinden ölenlerin sayisi 3e cikmis.
    2. kisi Zürih Kanton'dan 54 yasinda diabet hastasi bir kadin ve
    3. kisi Zürih Kanton'dan 47 yasinda HIV-pozitif ve kalp yetmezligi olan bir kadin.

Isvicre'de 4500 domuz gribi vakasi tespit edilmis. 85 i hastanede tedavi görüyor. Bunlardan 16si yogun bakimda.

Su ana kadar sadece risk gruplari asilanirken gelecek haftadan itibaren (23 Kasim) isteyen herkes asi olabilecekmis.
    Ama asilar henüz aile doktorlarina ulasmamis.

Normal griplerde, Isvicre'de yilda 400-1000 kisi (cogu 65 yasin üstünde) ölüyormus.
    Domuz gribinden daha az kisi ölecek gibi görünüyormus. 1957'den önce dogmus olanlar bu virüse cok benzeyen bir virüse maruz kaldigi icin (50'lerde bir pandemi olmus) domuz gribine imünite gelistirmisler. Dolayisiyla ölenler 53 yasin altindakiler olacak genelde.

Re: Isvicre'de ilk domuz gribi ölümü gerceklesti, seyahat icin asilansak mi seyahati iptal mi etsek?

Deniz.. yazdı:
    ...
    Domuz gribinden daha az kisi ölecek gibi görünüyormus ama 1957'den önce dogmus olanlar bu virüse cok benzeyen bir virüse maruz kaldigi icin (50'lerde bir pandemi olmus) domuz gribine imünite gelistirmisler. Dolayisiyla ölenler 53 yasin altindakiler olacak genelde.
    Ben de okudum bunu. Yalnızca İsviçre için değil, birçok Avrupa ülkesi için geçerli bir durum.

bence aşı ve seyahat programına devam...

6. Re: Isvicre'de ilk domuz gribi ölümü gerceklesti, seyahat icin asilansak mi seyahati iptal mi etsek?

Hala asilanmadik. Ama isvicreliler domuz gribini biraz daha ciddiye almaya basladilar. Is arkadaslarim hala palavra deyip geciyorlar. Ama kücük cocuk sahipleri, anaokulu velileri daha duyarli.
    Bakalim gelecek pazartesi ilk is, bir kac telefon edip nerede asilanabilecegimizi ögreneyim.

Ilac endüstrisinden akilli pazarlama taktigi mi, yoksa insanligin sonunun gelmesine az mi kaldi? diye basliyor bu domuz gribi forumu..

7. Re: Isvicre'de üç domuz gribi ölümü gerceklesti. Seyahat icin asilansak mi seyahati iptal mi etsek?

Burada da ilk ölüm gerçekleşmiş.

31 yaşında,iki çocuklu,hiçbir kronik hastalığı olmayan bir kadın hayatını kaybetmiş bu gripten.

Ne yaptınız Deniz,aşı oldunuz mu?

8. Domuz gribi ölümleri burada da artiyor. Seyahat icin asilansak mi seyahati iptal mi etsek?

Yok canim ya.. Asi olmadik daha.

Hala arastiriyorum Gelecek hafta bakacagiz artik. Yeni bir isvicre domuz gribi sitesi kesfettim : http://www.h1n1.ch/ Orada yazdigina göre Isvicre'de 3 cesit asi mevcut: Pandemrix, Focetria ve Celtura. Üçünde de 'etki artirici madde' denen madde var. Bu sekilde daha az asi yapmak gerekiyor (ikinci doza gerek yok olayi) .. Celture yumurta icermiyor, allerjisi olanlar icin kullaniliyor.

Yine ayni sitede diyor ki: En kötü senaryoya göre, isvicre'de her bin kisiden biri domuz gribinden ölebilir (=7700kisi). Normal mevsimlik griplerde bir yil icinde 400-1000 kisi ölüyormus. Yani en kötü ihtimal normal sayinin 10-15 kati diyebiliriz. 'En' kötü senaryo bumuymus? oldum. Alistik mi ne Nedense cok gelmedi. Sanki 100binler ölebilir deseydi daha normal bir sayi diyecektim neredeyse. Tuhafmiyim neyim. :-x

http://www.drs.ch/www/de/drs/nachrichten/schweiz/154423.noch-keine-entwarnung-bei-der-schweinegrippe.html gazete haberine göre Isvicre'de dün itibariyle 7000 vaka tespit edilmis. 4 kisi hayatini kaybetmis..

4. kisi Obwalden'de 45 yasinda bir erkek. Gectigimiz hafta sonu yakinlari evinde ölü bulmuslar. Daha önceki kurbanlar gibi, bu adaminda saglik durumu baska hastaliklardan dolayi bozukmus. Yani henüz burada, baska hic bir saglik sorunu olmadan domuz gribinden ölen sahis yok. O nedenle insanlar pek ciddiye almiyorlar gibi geliyor.

Reuters'in haberine göre amerika'da domuz gribi en yüksek noktasina ulasmis ve artik düsüs bekleniyormus. Burada henüz yükselis devam ediyor. Gribin batidan doguya dogru yayildigini ve avrupa'da azalmaya baslayinca Afganistan, Pakistan, Cin yönüne kayacagi saniliyor.

Wikipedi'ye http://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic_by_country göre dünyada bu güne kadar 9800 kisi domuz gribinden ölmüs. Türkiye dünyada 12. sirada Bu sebeple Türkiye biletimizi iptal mi etsek diye ciddi ciddi düsünmeye basladim.

9. Türkiye domuz gribi ölümlerinde dünyada 8. sirada :-(, seyahati iptal edecegim gibi ....

Türkiye domuz gribi ölümlerinde dünyada 8. siraya yükselmis.
    195 vatandasimiz domuz gribinden yasamini yitirmis.
    http://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic_by_country

Biz büyük ihtimal kis tatilimizin Türkiye ayagini iptal ediyoruz Henüz bilet elimde. Degistiremezsem elimde patlayacak. Ama kendim icin pek korkmasam da, Leo adina risk almak istemiyorum. Pimpirikli ex koca cesaretsizligimin ana sebebi diyebilirim.

Re: Türkiye domuz gribi ölümlerinde dünyada 8. sirada :-(, seyahati iptal edecegim gibi ....

Deniz,bence risk alma gerek yok!

Zaten buradakiler aralık-ocakta pik bekliyorlar

Hem içine de sinmez ki..Gerek yok,ciddi anlamda çok hasta var,bilmiyorum ama benım kanımca bugune dek geçirenlerin sayısı 2-3milyon olmuştur.