Sevgili hamarat hanımlar
güzel ,tatlı,parmaklarımızı yedirtecek bir kadayıf tatlısı tarifi istiyorum serbetli olandan varmı yapanınız
Yarın iftara misafirim gelecek onlara yapacağımda
İyi hafta sonları
Sevgili hamarat hanımlar
güzel ,tatlı,parmaklarımızı yedirtecek bir kadayıf tatlısı tarifi istiyorum serbetli olandan varmı yapanınız
Yarın iftara misafirim gelecek onlara yapacağımda
İyi hafta sonları
SANA bu pazar iftara yapacagim super bir tarif vericem
sekil olarakda muthis
KADAYIF DOLMASI
MALZEMELER
3 adet yufka
yarım kilo kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tereyağ
şerbeti için: 5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limon suyu
HAZIRLANMASI
Şekerimizle suyu 15-20 dk kaynatın,limon suyunuda ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
Kadayıfları geniş bir kaba alın, elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine kadayıfların 3 te birini koyun, cevizlerimizinde 3 te birini koyun.
Yufkayı dikkatlıca rulo yapıp iki parmak genişliğinde dilimleyerek kesin. Rulo yaparken çok dikkatlı olmalıyız. Yufkamızı sıkı sararsak keserken yırtılır. Çok genişte sararsak kestikten sonra dilimler açılıyor.
Kesmiş olduğumuz her dilimin üzerine fındık buyuklüğünde tereyağını koyun yada baştan erimiş olan tereyağımızı kadayıfımıza yedirin.
Aynı işlemi diğer iki yufka içinde yapın. 200 derecede ki fırında kızarana kadar pişirin.
Kadayıflar ılıyınca şerbeti üzerinde gezdirin. 1 saat aralıklarla dilimlerimizi ters düz edin ve her iki tarafında şerbeti çekmesini sağlayın.
AFİYET OLSUN
kadayıfı ( yaş kadayıf ) şeker,ceviz ve tereyağ ile kavur
yarısını tepsiye koy biraz bastır,muhallebisini yap ılıyınca içine çırptığın kremşantiyi ekle karıştır,kadayıfın üstüne dök sonra geri kalan kadayfıda en üste yay ve dolapta bir gece beklet bu harika ötesi bişi oluyor
kaç sene önce bir arkadaşım yapıyordu fırında..
çok hafif oluyordu akıllılık edip almamışım tarifini
yanılmıyorsam kadayıfı tellerine ayırıp tepsiye koyup içine birkaç tereyağla kızartıyordu araya da ceviz tabi koyarken..
çok da net anımsamıyorum ne yazık ki
serbetli demişsiniz ama seldaalp'in tarifi de çok hoş bence çok daha hafif oluyor hem
evet o tarif de güzel görünüyor ama ondaki yufka olayı sanki bana zor gelicek..
öteki hiçbirşey yapmadan atıveriyordu da fırına pek zahmetsizdi..
rahmetli teyzem yapardı
bende yapayım bu tarifi
derensima yazdı:
SANA bu pazar iftara yapacagim super bir tarif vericem
sekil olarakda muthis
KADAYIF DOLMASI
MALZEMELER
3 adet yufka
yarım kilo kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tereyağ
şerbeti için: 5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limon suyu
HAZIRLANMASI
Şekerimizle suyu 15-20 dk kaynatın,limon suyunuda ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
Kadayıfları geniş bir kaba alın, elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine kadayıfların 3 te birini koyun, cevizlerimizinde 3 te birini koyun.
Yufkayı dikkatlıca rulo yapıp iki parmak genişliğinde dilimleyerek kesin. Rulo yaparken çok dikkatlı olmalıyız. Yufkamızı sıkı sararsak keserken yırtılır. Çok genişte sararsak kestikten sonra dilimler açılıyor.
Kesmiş olduğumuz her dilimin üzerine fındık buyuklüğünde tereyağını koyun yada baştan erimiş olan tereyağımızı kadayıfımıza yedirin.
Aynı işlemi diğer iki yufka içinde yapın. 200 derecede ki fırında kızarana kadar pişirin.
Kadayıflar ılıyınca şerbeti üzerinde gezdirin. 1 saat aralıklarla dilimlerimizi ters düz edin ve her iki tarafında şerbeti çekmesini sağlayın.
AFİYET OLSUN
hımmmmmmmm
derensima yazdı:
SANA bu pazar iftara yapacagim super bir tarif vericem
sekil olarakda muthis
KADAYIF DOLMASI
MALZEMELER
3 adet yufka
yarım kilo kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tereyağ
şerbeti için: 5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limon suyu
HAZIRLANMASI
Şekerimizle suyu 15-20 dk kaynatın,limon suyunuda ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
Kadayıfları geniş bir kaba alın, elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine kadayıfların 3 te birini koyun, cevizlerimizinde 3 te birini koyun.
Yufkayı dikkatlıca rulo yapıp iki parmak genişliğinde dilimleyerek kesin. Rulo yaparken çok dikkatlı olmalıyız. Yufkamızı sıkı sararsak keserken yırtılır. Çok genişte sararsak kestikten sonra dilimler açılıyor.
Kesmiş olduğumuz her dilimin üzerine fındık buyuklüğünde tereyağını koyun yada baştan erimiş olan tereyağımızı kadayıfımıza yedirin.
Aynı işlemi diğer iki yufka içinde yapın. 200 derecede ki fırında kızarana kadar pişirin.
Kadayıflar ılıyınca şerbeti üzerinde gezdirin. 1 saat aralıklarla dilimlerimizi ters düz edin ve her iki tarafında şerbeti çekmesini sağlayın.
AFİYET OLSUN
Benim annem erzurumludur ve kadayıf dolmaları meşhurdur ama bu tarifi ilk defa duyuyorum , denemeli..sağol..
Hımm gece gece nasılda canım istedi