Sosyal açıdan diyorum.
"Kaliteli" insan nasıldır?
Nasıl olmalıdır?
Ben hiçirinizi şahsen tanımadım, birbirini tanıyanlr için soruorum, bu sitede kimler "kaliteli" geliyor size?
Sosyal açıdan diyorum.
Nasıl olmalıdır?
Ben hiçirinizi şahsen tanımadım, birbirini tanıyanlr için soruorum, bu sitede kimler "kaliteli" geliyor size?
Bir insan yaşadığı günden mutlu oluyorsa bence kaliteli yaşıyordur. Yaşamda kalite kişiye özgüdür. Siz arabası olna kaliteli dersiniz, bir başkası evi olana ben çocuğu olana. Bu örnekler çoğaltılabilir. Bence kalite kişinin nerde nasıl mutlu olduğuyla eş değerdedir.
Herkese kaliteli yaşamlar olsun.
Doğru. Bence de kaliteli insan kendini gerçekleştirmiş insandır. Nefsinden, önyargılarından olabildiğince (%100 olamaz çünkü) arınmış, hayattan kopmamış ama hayatın kendisini bitiren yönlerinden uzaklaşmış kişidir.Beyazzambak yazdı:
Bir insan yaşadığı günden mutlu oluyorsa bence kaliteli yaşıyordur. Yaşamda kalite kişiye özgüdür. Siz arabası olna kaliteli dersiniz, bir başkası evi olana ben çocuğu olana. Bu örnekler çoğaltılabilir. Bence kalite kişinin nerde nasıl mutlu olduğuyla eş değerdedir.
Herkese kaliteli yaşamlar olsun.
Bence kaliteli yaşamak,
Sağlığının,maddi ve maneviyatının elverdiği ölçüde her şeyi yerinde,zamanında ve kararında yapmak ve sevdiği insanlarla paylaşabilmektir.
Çok parası olup ot gibi yaşayanda var, az parası olup krallar gibi zevki sefa sürende var.
Önce iso9001 kalite belgesi almak için başvurulur,sonra kalite belgesi alınır vee,kaliteli insan olunur. Bir kere kaliteli insan diye bir şey olamaz .Onun kalitesini kim belirler ki.Kaliteli insandan kastınız kaliteli yaşamsa eğer;bu durum önce insanın içinden başlar.Yediğiniz ,içtiğiniz,giydiğiniz ve en önemlisi de izlediğiniz şeyler(tiyatro ve sinnema gibi) yaşam kalitenizi artırır.ayrıca kitap okumakta şart bence.Ama tüm bunlar zorlamayla olmaz tabii.Üzerinize yakışmalı yapışmamalı yani.İnsanın içinden gelecek.
Sosyal açıdanı filan bilmiyorum ama bir insan kendi isteklerini yapabiliyorsa kaliteli yaşıyordur...Yani genel müdürün porchu vardır ama saat 7 de patron teline yanıt vermek zorundadır bu mu kaliteli hayat ?
Sitede ise gerçekten teşhirci boyutunda hayatını sergileyenler olsa da kimin nasıl yaşadığını birtek o kişi bilir,hatta günümüzde çoğunlukla kişi farkında bile değildir...
Birde siteden tanıyanlar biliresragülsün yazdı:
Sosyal açıdanı filan bilmiyorum ama bir insan kendi isteklerini yapabiliyorsa kaliteli yaşıyordur...Yani genel müdürün porchu vardır ama saat 7 de patron teline yanıt vermek zorundadır bu mu kaliteli hayat ?
Sitede ise gerçekten teşhirci boyutunda hayatını sergileyenler olsa da kimin nasıl yaşadığını birtek o kişi bilir,hatta günümüzde çoğunlukla kişi farkında bile değildir...
Sosyal açıdan diyerek iyi etmişsiniz. ''Kroyum emme para bende'' tarzı bir hayat sürenler, paraları kadar kaliteli yaşabilirler lakin kaliteli insan olmayı beceremezler.luna_lovegood yazdı:
Sosyal açıdan diyorum.
Nasıl olmalıdır?
Kaliteli insan bana göre;
Saygılı.
Nazik.
Nezih.
Kültürlü.
Araştırmayı ve beynini yeni bilgilerle doldurmayı seven.
Her konuda değil, belli başlı birkaç konuda ukalalık taslamadan,karşısındaki insanı küçümsemeden fikrini belirten.
Konuşmuş olmak için konuşmayan.
Dinleyen.
Empati yapabilen.
Kaba söze, aynı kabalıkla cevap vermeyen.
Görgüsüzlük nedir bilmeyen.
Basit tartışmalardan kendini uzak tutan.
Kırmaktan çekinen.
Gösterişten uzak duran.
Varlıklıysa, bunu belli etmeyendir...
Çok daha fazla madde vardır fakat şuan aklıma gelenler bunlardı.
NOT: Siteden tek bir kişiyle tanıştım oda MDY Yani Serap'tı. Ve Serap yukarıda bana göre olan kriterlerin pek çoğuna uyuyor.
yahoo`da `kaliteli kadinlar klubu` isminde bir gruba uyeydim arkadasim kurdu diye, dusundukce utanirim
insanda kalite nedir ne degildir anlamam ben, insan insandir, baskalarina zarar vermeyen herkes kalitelidir bana gore...herkesin kendi yasami ve tarzi gene kendini baglar...bu konuda kriter vs aramamak lazim diye dusunuyorum...
OmerArda yazdı:
Sosyal açıdan diyerek iyi etmişsiniz. ''Kroyum emme para bende'' tarzı bir hayat sürenler, paraları kadar kaliteli yaşabilirler lakin kaliteli insan olmayı beceremezler.luna_lovegood yazdı:
Sosyal açıdan diyorum.
Nasıl olmalıdır?
Kaliteli insan bana göre;
Saygılı.
Nazik.
Nezih.
Kültürlü.
Araştırmayı ve beynini yeni bilgilerle doldurmayı seven.
Her konuda değil, belli başlı birkaç konuda ukalalık taslamadan,karşısındaki insanı küçümsemeden fikrini belirten.
Konuşmuş olmak için konuşmayan.
Dinleyen.
Empati yapabilen.
Kaba söze, aynı kabalıkla cevap vermeyen.
Görgüsüzlük nedir bilmeyen.
Basit tartışmalardan kendini uzak tutan.
Kırmaktan çekinen.
Gösterişten uzak duran.
Varlıklıysa, bunu belli etmeyendir...
Çok daha fazla madde vardır fakat şuan aklıma gelenler bunlardı.
NOT: Siteden tek bir kişiyle tanıştım oda MDY Yani Serap'tı. Ve Serap yukarıda bana göre olan kriterlerin pek çoğuna uyuyor.
+1