Geçenlerde bir arkadaşım tanıdığı birinin 3 adet muhabbet kuşu olduğunu, evde bebekleri olduğu için kuşları emin ellere vermek istediğinden bahsetti, ben de (Özden'e alacağımdan) kuşlardan birini alabileceğimizi söyledim, kızım mavi olsun dedi havalara uçtu, başka bir arkadaşımda rengi yeşil olanı alacakmış...Neyse kuşların ikisini de dün arkadaş getirdi, ikisi de çok şeker ama yeşil olanı bir konuşuyor sormayın, çene hiç durmuyor, "şeker, şeker" diyip duruyor, mavi olanda tık yok...Bu arada mavi olan bayan, yeşil olan erkek...Ben dün düşünmeye başladım, yeşil olana içim öyle bir ısındıki, dertleşecek duruma geldim kuşla , ama kızım hiç sesi çıkmayan maviyi istiyor.Hem yeşili vereceğimiz arkadaşa da ayıp olacak şimdi, yeşil olanı ona vermem gerekiyor...
Eşim de diyor ki; "e mavide konuşuyor, yeşil "şeker, şeker" diyor, o da "ı, ıhhh" diyor" diyor.
Napcez şimdi, arkadaşta şimdi kuşu almaya gelecek, yeşil şeker gidecek.
Maviyi yeşile mi boyasam ne yapsam?
( bu ara da kuşumuza isim düşünüyoruz, yeşil kalırsa ismi hazır:"şeker", mavi kalırsa maviş demek istemiyoruz, ismini ne koysak acaba, Özden de düşünüyor bu arada.)