miyazaki takipçileri izlemiştir mutlaka diye düşünüyorum ama tavsiye etmeden geri duramayacağım bir animasyon.
vizyondan çoktan kalkmış olduğundan mutlaka arşivinize katmak için alın ya da blup izleyin, izlettirin çocuklarınıza
1 hafta içinde Edip 3-4 kere izledi hem kendi başına hem de eve gelen çocuklarla birlikte.
diğer filmlerinden farklı olarak edip yaşındaki çocukları rahatlıkla izleyebileceği bir miyazaki yapıtı. hoş, prenses mononoke ve kayıp ruhlar'ı bir süre öncesine kadar izletmemiş olduktan sonra bu filmleri de kendi arşivimizden edip'ina rşivine geçirmiş bulunuyoruz
nasıl saf bir anlatım...
ve edip2ten bir kaç anekdot filmle ilgili;
ilk izlediğinde, izlerken babasının evden çıktığını farketmeyip, odada olmadığını farketmeden, babacım, teşekkür ederim film için demesi.
sonra filmi izlerken her izlemesinde, bu çok güzel bir film yaa diye iç geçirmesi.
çiğdem'in lara'sı ile izlerken de bana "anne, ben asla bir balığa parmağımdaki kanı emdirtmiycem, sonra böyle bir kzı olur" demesi... (böyle uçuşan saçlı kızları sevmiyoruz da, lepiska olacak, bilginize )
o kadar içine çeken bir eser
özellikle de el çizimi görüntüleri ile görüntüde ne kadar iyiyiz diye bas bas bağıran amerikan yapımlarından ziyade anlatıma odaklanmış olduğunu farketmemek mümkün değil.