elifgencer yazdı:
Merhaba,
Çok erken de olsa oğlum 9. sınıf öğrencisi olarak bir üniversite adayı.Yıllar önce ben de bu yollardan geçmiş biri olarak öncelikle lise öğrencilerine sistemli bir çalışma ve hedefi belirleyip netleştirmelerini öneririm.
1986 yılında üniversite sınavına 2 aşamalı sınav sistemi ile giren ben lise 2 ve lise 3 sınıfta dershaneye gitmiş,her konu ile ilgili ek kaynaklardan yararlanarak hazırlanmıştım.Bunun karşılığında Düzce lisesi(tamammen taşra sayılıyor)mezunu olarak Yıldız Üniv.Endüstri mühendisliğini kazandığımda sınıfımızda(80 kişi)bir tane daha devlet lisesi öğrencisi(istanbul-maltepe) vardı,okul birinciliği kontenjanından aldığı ilave puanla ancak girebilmişti bölüme.Diğerleri anadolu lisesi öğrencileri idi.Sistemli çalıştım,öğrencilik hayatımıda dolu dolu yaşadım,bensiz ne gezi,ne de etkinlik olmazdı sınıfımda.
Tuğcan ise henüz meslek seçmedi bir iki hedefi var ama en önemli hedefi yurt dışında üniversite okumak şimdilik.Bunda gittiği okulda öğretmenlerinin tavrının ve mezunların kazandığı okullarında büyük etkisi oldu.
Biz lise 3 ve lise 4 ten önce dershane düşünmedik kendisi için ama o kendisine gelen tekliflerden Bakırköyde bir dershanenin derece yapacak çocuklar için özel açtığı ve tamamen ücretsiz(eve servisi dahil)ve sadece seçilmiş çocukların gittiği bir dershaneye devam etmek istediğini söyledi.3 haftadır gidiyor.Cumartesi 9,20 ve 14,20 arası.
Sınıflarında 2 fen lisesi 10 anadolu lisesi(galatasaray,istanbul erkek ve kabataş) öğrencisi olmak üzere 12 çocuk var.Derslerde ileri oldukları için anadolu lisesi müfredatından ders başında Tuğcan ve diğer fen liseli arkadaşına 20 soruluk bir test veriliyor,1 yanlış ile bitiren derse katılmadan öğretmen eşliğinde birebir ödev yapabiliyor yada istediği konuyu tekrar edebiliyor.Biz şimdilik tüm ödevleri cumartesi bitiriyor ve evde birşey yapmıyoruz.1den fazla yanlış varsa derse katılıyor diğerleri ile.
Erken ama hedefe yönelik bir çalışmaya başladı yani oğluşum umarım sıkılmaz,babası ile sıkılırsa 2 yıl dershaneye gitmeye bileceğini söyledik ,bakalım ne olacak.
Umarım çocuklarınız hedeflerine yönelik,bıkmadan ve istekle çalışırlar.