1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

yurt içindemi yurt dışındamı okumalı

şimdi oğlum üniversiteye hazırlanıyor.evde bayağı bir konusu geçiyor.sizlerdende bilgi almak istedim.
    sizce çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için yurt içinde bir üniversitedemi okusun yoksa yurt dışında bir üniversitemi.
    nedenleriyle açıklarsanız çok sevinirim.

Re: yurt içindemi yurt dışındamı okumalı

zor bir soru bu

bir ara moda türkiyede üniversite kazanamayan çocuklar kıbrısta okutulurdu

sonra türki cumhuriyetleri buna eklendi

şimdi oldukça geniş bir yelpaze oldu

hatta bir tanıdığım burda özel üniversiteye bir senede ödeyeceğim para ile bakü de üniversite bitirir benim kız demişti

fiyatlar nedir ne değildir bilemem

yurt dışında dünyanın sayılı üniversitelerinden birini burslu kazanacaklarsa yurt dışında okusunlar

olmadı türkiyede iyi bir üniversitede okusunlar

yok kıytırık bir okul bitirip babasının han ve hamamlarının başına geçecekse zaten çok zenginiz demektir nerde isterse orda okusunlar

bütçemi zorlayıp üniversiteye yollayacaksam türkiye hatta mümkünse olduğum şehir

diye düşünüyorum ben

Tuğcan yurtdışında okumak istiyor.Bunda şu anda okuduğu lisenin Türkiyenin en iyi liselerinden biri olması,bu okulu zaten çok zeki ve çok başarılı çocukların kazanmasının payı büyük.
    Örneğin matematik öğretmenleri bana mezun olunca itü kazandım boğaziçi kazandım diye gelmeyin,bu okulun en kötü öğrencisi itü makina kazanır,sizi yurtdışının sayılı üniversitelerinde görmek isterim diyor.Tabiki bu motivasyon için söylenen bir söz ama okul mezunları bunu doğruluyor,Boğaziçinin,itünün sayılı bölümleri,hacettepe tıp ve yurtdışı iyi üniversitelerde okulun toplam 2200 mezunu.
    O yüzden biz sanırım yurt dışı tercih edeceğiz.
    Forumun konusunda ise Ayline katılıyorum,Türki cumhuriyetleri yada kıbrısta paralı üniversite ise kastın gerek yok.Oğlunun başarı durumu nasıl bilmiyorum ama gayret edip Türkiyedeki iyi üniversitelerde iyi bir bölüm kazanmasını dilerim.Türkiyede de paralı üniversitede düşük puanlarla titr olsun diye eğitime sıcak bakmıyorum ben.
    Keşke iyi ara eleman olsalarda,işsiz Üniversite mezunu olarak dolanmasa gençlerimiz.

Eğer olabiliyorsa, yurt dışında, ama yurt dışında herhangi bir okulda değil . açıklamasını daha sonra yazacağım.

Bence ilk adım ne yapmak istediğini iyi bulsun,mesleğini doğru seçsin...

Sonra da ona emek versin,tabi imkanlar elverdiği ölçüde veya zorlanarak o mesleğin en iyi verildiği yer araştırılsın.Her üniversitenin her bölümü iyi olacak diye bir kural yok ki...

Sevgiler...

savaşların, sınırların, sınıfların olmadığı hayal ülkesinden

aylin_ yazdı:

yok kıytırık bir okul bitirip babasının han ve hamamlarının başına geçecekse zaten çok zenginiz demektir nerde isterse orda okusunlar
    şu anki durum
    paran varsa çalışmana çokda gerek yok

bulunduğum yerde bir özel okul var
    lisesi de mevcut
    her sabah görüyorum hemen hemen çocukları
    babalarının arabaları ile geliyorlar
    okula girmek yerine yan tarafta bi pastane cafe var orda buluşuyorlar
    sigaralar gırla gidiyor
    sonra okula gidiyorlar
    o okuldan mezun olunca
    %100 eminim özel bir üniversitede çokda puanı ihtiyacı olmayacak şekilde gireceği bir üniversitede bitirecekler
    sonra babalarının şirketlerinde işe başlayacaklar
    sonraa cidden güzel okullardan mezun olanları üç kuruş paraya yanlarında çalıştıracaklar

hadi benim kızımın okulla ilgisi yok
    ama yaa olanların
    onların şansı ne ki bu ülkede
    valla gidebiliyorsa gitsin şayet babasının arkası kuvvetli değil ise
    gidebiliyorsa gitsin okusun mümkünse de orda kalsın
    ama bu dediğim yerler
    kıytırı moktan yerlerin kıytırı moktan ünileri olmasın

S.E.S yazdı:
    aylin_ yazdı:

şu anki durum
    paran varsa çalışmana çokda gerek yok

bulunduğum yerde bir özel okul var
    lisesi de mevcut
    her sabah görüyorum hemen hemen çocukları
    babalarının arabaları ile geliyorlar
    okula girmek yerine yan tarafta bi pastane cafe var orda buluşuyorlar
    sigaralar gırla gidiyor
    sonra okula gidiyorlar
    o okuldan mezun olunca
    %100 eminim özel bir üniversitede çokda puanı ihtiyacı olmayacak şekilde gireceği bir üniversitede bitirecekler
    sonra babalarının şirketlerinde işe başlayacaklar
    sonraa cidden güzel okullardan mezun olanları üç kuruş paraya yanlarında çalıştıracaklar

hadi benim kızımın okulla ilgisi yok
    ama yaa olanların
    onların şansı ne ki bu ülkede
    valla gidebiliyorsa gitsin şayet babasının arkası kuvvetli değil ise
    gidebiliyorsa gitsin okusun mümkünse de orda kalsın
    ama bu dediğim yerler
    kıytırı moktan yerlerin kıytırı moktan ünileri olmasın
    Sibel'cim, özel okul var özel okul var. Deniz'in okulunda bu yazdıklarının hiç birini yapmaları mümkün değil. okulun devamı lisesi, üniversitesi olmadığı için, diğer çocuklar gibi SBS ye girip, aldıkları puana göre girebildikleri liseye girecekler. Ha okula babasının özel şöförü, özel bilmemne marka arabayla gelenler yok mu, var. Ama toplasan 1 yada 3 kişi...

Not: kabın hala bende , hani pasta masta yapıyor olsam kullanacam ama, onu da yapmayı bilmediğim için kullanamıyorum, artık görüşsek de versem

bende oğlumu burda okusun istiyorum aylin.ama benim amacım gözümün önünde olsun diye uzaklarda okusa ben uzun süre ayrı kalamam gibi geliyor yavrumdan.
    yinede hayatı onun için nasıl güzel olucaksa o konuda yolu açık olsun.
    aylin_ yazdı:
    zor bir soru bu

bir ara moda türkiyede üniversite kazanamayan çocuklar kıbrısta okutulurdu

sonra türki cumhuriyetleri buna eklendi

şimdi oldukça geniş bir yelpaze oldu

hatta bir tanıdığım burda özel üniversiteye bir senede ödeyeceğim para ile bakü de üniversite bitirir benim kız demişti

fiyatlar nedir ne değildir bilemem

yurt dışında dünyanın sayılı üniversitelerinden birini burslu kazanacaklarsa yurt dışında okusunlar

olmadı türkiyede iyi bir üniversitede okusunlar

bütçemi zorlayıp üniversiteye yollayacaksam türkiye hatta mümkünse olduğum şehir

diye düşünüyorum ben

elif bu konularda seni çok bilgili buluyorum.çocukların okul konularına çok önem verdiğini bir kaç yazında hissettim.ben bu kadar bilgi donanımına sahip değilim.ama kendimce araştırıp çocuklarıma yol göstermeye çalışıyorum yada onların seçtiği okulların bilgilerine ulaşıp kendimce kontrol ediyorum.
    bende paralı üniversitelere karşıyım.kendi kazanamamışta bilgisi eğitimiyle değil parasıyla okuyor gibi düşünüyorum.
    oğlumun başarı durumu çok iyi hem öğretmenlerinden hem imtihanlarından çok başarılı yavrum.
    okul müdürümüz her seferinde ilerde çok büyük başarılı ülkede sözü geçicek bir insan olucak erdi der.okul toplantılarında hep örnek gösterilir çalışma düzeni sorulurdu bana.yalnız son senesinde ailemizde çok köklü değişik olaylar yaşadık.nerdeyse ders çalışamaz oldu yavrum.bu sene üniversite imtihanlarına girdi kazandı ama istediği puan değil diye şimdi final dersanesine gidiyor.sıkı bir çalışmaya soktu kendini bu sene mutlaka istediğim okulu puanı kazanıcam inşallah diyor.
    yalnız geçen akşam misafirlerimiz vardı.illa yurt dışında okusun deyince kafam karıştı.o yüzden sizlere sordum.yazdığınız bilgiler benim için çok önemli.sağolun.
    elifgencer yazdı:
    Tuğcan yurtdışında okumak istiyor.Bunda şu anda okuduğu lisenin Türkiyenin en iyi liselerinden biri olması,bu okulu zaten çok zeki ve çok başarılı çocukların kazanmasının payı büyük.
    Örneğin matematik öğretmenleri bana mezun olunca itü kazandım boğaziçi kazandım diye gelmeyin,bu okulun en kötü öğrencisi itü makina kazanır,sizi yurtdışının sayılı üniversitelerinde görmek isterim diyor.Tabiki bu motivasyon için söylenen bir söz ama okul mezunları bunu doğruluyor,Boğaziçinin,itünün sayılı bölümleri,hacettepe tıp ve yurtdışı iyi üniversitelerde okulun toplam 2200 mezunu.
    O yüzden biz sanırım yurt dışı tercih edeceğiz.
    Forumun konusunda ise Ayline katılıyorum,Türki cumhuriyetleri yada kıbrısta paralı üniversite ise kastın gerek yok.Oğlunun başarı durumu nasıl bilmiyorum ama gayret edip Türkiyedeki iyi üniversitelerde iyi bir bölüm kazanmasını dilerim.Türkiyede de paralı üniversitede düşük puanlarla titr olsun diye eğitime sıcak bakmıyorum ben.
    Keşke iyi ara eleman olsalarda,işsiz Üniversite mezunu olarak dolanmasa gençlerimiz.

esra oğlum çok yakışıklı.inan her gören gözünün içine bakıyor olamaz böyle bir şey diye.meslek konusunda okuldaki öğretmenleri hariç herkes hiç o konuda bilgisi olmasa bile dizilerde yada sinema tv gibi görsel alanlarda yakışıklı olmasını kullanıp iş yapsın istiyor.
    ama çok şükür oğlum okumayı istiyor ve çok seviyor.öğretmenleri bile senin en büyük yeteneğin zekan der oğluma hep.
    bakalım hayırlısı inşallah oğlumunda diğer gençlerinde emekleri boşa çıkmasın.
    esragülsün yazdı:

Bence ilk adım ne yapmak istediğini iyi bulsun,mesleğini doğru seçsin...

Sonra da ona emek versin,tabi imkanlar elverdiği ölçüde veya zorlanarak o mesleğin en iyi verildiği yer araştırılsın.Her üniversitenin her bölümü iyi olacak diye bir kural yok ki...

Sevgiler...