1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Çocuklar için tatil programını nasıl yapmalı?

Okul kapandı. Tatil başladı.
    Çocukların gözü aydın.
    Annelere Allah sabır versin. (özellikle evde olanlara)

Bizde her sene çocukların tatili için plan yapılır. Kurallar konur. Ama hiç bu kurallara uyulmaz. Özellikle oğlum ilköğretimde olduğu için Tatilde dinlenip eğleniren seneyede hazırlık yapmasını, kitap okuyarak yada
    ingilizce çalışmasını isteriz. O ilk günler göz boyamak yapılır. Ama sonra annesini çıldırtarak, bunlardan vaz geçilir. Bilgisayar, TV ve top oynama üçgenine döngüye girer.

Sizlerde durum nasıl?
    Tatilde onlar için ne plan yaparsınız?
    Yoksa biz mi yanlış yapıyoruz?
    Bırakalım sadece tatil mi yapsın ?

Re: Çocuklar için tatil programını nasıl yapmalı?

Efe daha anasınıfında olduğu için çok kurallar koyamıyoruz, ders vs ile ilgili... Okul kapanmadan önce 1. sınıf öğretmenlerinden birine sordum "bu yaz ne yapmamızı önerirsiniz 1. sınıfa hazırlık olarak" diye... "Hiçbirşey yapmayın sadece dikkat süresini uzatmaya çalışın en büyük sıkıntımız bu oluyor, dikkatleri çabuk dağılıyor" dedi...

Kişisel olarak koyduğum kural ise...

Odasını topluyor, veriyorum eline elektrik süpürgesini süpürüyor, viledayla siliyor ve iki balkonu yıkıyor...

(Yani en azından yapmaya çalışıyor )

Bu arada ben de Adana'dayım... Memnun oldum...

Ülker

Bir süre bırakıyorum doya doya istediğini yapsın, sokakta oynasın, bilgisayarda oynasın Çok yoruldular özgürce dinlenmeleri lazım tatilin orta ya da sonlarına doğru, okuldan tatil için verdikleri ödevlerini hatırlatırım, ama yine de programını ben yapmam ve sıkmam. önümüzdeki yıl yine çok yoğun (belkide gecen seneden daha yoğun) bir tempoya gircekler, dinlenmek, tatil yapmak onların da hakkı, enerji toplamalılar bu yoğun tempo için.

O da toplatmak bizde de problem.
    Özellikle oğlum çok dağınık. Annesini çıldırtıyor.
    Küçüklüğünden beri alıştıramadık.

Benim kızımda bu sene 1.sınıfa başlayacak.
    O yüzden ona ders programı yok. Ama ona da boyama yaptırıp. Kalem tutma çalıştırsakmı diye düşünüyorum. Ama sıkmadan.

Bende memnun oldum. Ülker Hanım.
    Burada hemşeri görmek güzel.

Aynı bizde de bilgisayar , bisiklet , tv.Haftasonları havuza gidiyor genelde.
    Bu sene 4'e geçti , işleri biraz daha sıkı tutmak istiyorum ama bakalım.İşteyim , başında değilim,burdan idare etmek zor.

6. Re: Çocuklar için tatil programını nasıl yapmalı?

Birce ve Mert planlarını kendileri günübirlik yapıyorlar ya da ailece yapıyoruz birlikte.

Karnelerini aldıkları gün anneannelerine gittiler kalmaya,ertesi gün Birce arkadaşlarıyla yüzmeye gitti,Mert babasıyla parkta geçirdi gününü.

Dün akşama kadar anneannelerindeydiler,bahçede ve sokakta oynamışlar bol bol.

Bugün babası havuza götürdü onları.

Yarın benimle vakit geçirecekler ve ertesi gün tekrar havuza gidecekler.

Ondan sonraki gün yine böyle günübirlik şekillenecek,vakti gelince de daha uzun vadeli.

Ödev yok ikisine de,sadece Birce günlük yazıyor ve kitap okuyor öğretmenlerinin tembihlemesi üzerine.

Murat_Can yazdı:

Benim kızımda bu sene 1.sınıfa başlayacak.
    O yüzden ona ders programı yok. Ama ona da boyama yaptırıp. Kalem tutma çalıştırsakmı diye düşünüyorum. Ama sıkmadan.
    Anasınıfına gittiyse zaten kalem tutabiliyordur, gitmediyse sanırım çalıştırmak gerek...

Hangi okullarda sizinkiler?...

Oğlum Efe, Meryem Abdurrahim Gizer İ.Ö.O.'nun anasınıfına gitmişti geçen yıl...

Şimdi kayıt sınırlarında 23.Nisan İ.Ö.O. çıkıyor bize Abidinğaşa'da... Ama istemiyorum orayı, ne yapacağız nasıl yapacağız bilemiyorum, oysa ki M.A.Gizer'de 1. sınıf öğretmenini bile seçmiştim...

YAZAN: DOĞAN HIZLAN.

Tatil sadece deniz değildir

TATİL başladı. Karneler alındı, gazetelerden, televizyonlardan öğrendiğime göre üç buçuk aylık bir dinlenme süresi var.

Ben dinlenme sürecinin içine bilgilenme kavramını katmanızı salık veririm. Deniz-güneş edebiyatının boşluğunu, geçiciliğini aklınızdan çıkarmayın.

Ne yazık bazı ana babalar, kitabın ancak ders kitabı olunca okunması gerektiği kanısında olduğundan, tatil başlar başlamaz denize, spor salonlarına koşan çocuklarına dünyada başka güzellikler olduğunu anımsatmazlar.

Tenleri yakan, ama beyinleri kıvrımsız bırakan bir tatilin, ileride çocuklar tarafından üzüntü ile anıldığını, yaşayanların anlattıklarından bilirim.

Türkiye İş Bankası'nın, "Karneni getir, kitabını al" kampanyasından aldıkları kitabı okuduktan sonra, daha bilgili, daha mutlu olacaklarından kuşkum yok.

Edebiyatımızın ustalarını okuduktan sonra, çocuklarımızın düşünceleri, duyguları daha da güçlenecek.

Ülkemizde çok güzel çeviri ve yerli çocuk, gençlik kitapları yayınlanıyor. Anneler babalar, çocukların öğretmenlerine de danışarak ama çocuklarının seçtiği kitapları edinmeliler.

* * *

AİLENİN de çocuklara örnek olmasını isterim. Eğer siz tatile giderken; çantanıza, valizinize kitap koymadan gidiyorsanız, yetmiş iki milletin eğitimcileri bir araya gelse çocuğunuza kitabı sevdiremez. Çünkü siz çocuğunuz için kötü örneksiniz.

Tatile gittiğiniz yerlerde sadece deniz kenarında kalmayın, oradaki müzeleri, ören yerlerini gezin, oranın güzelliklerini keşfedin, yaşadığınızı anlamak için bunları yapın. Çocuğunuz da hem öğrenecek, hem dinlenecek, hem de estetik birtakım altyapılara sahip olacaktır. Psikolojik bir özellikten söz edeyim.

Tatilden sonra okula döndüğünde, arkadaşlarına anlatacakları olsun çocukların. Bunu da okuyarak, gezerek gerçekleştirebilirler.

İyi müzik dinleyin, her yerde çalınan müzik sizi zevksizliğe götürebilir. Bilgisayarınızdan indirin, CD'ler alın, çocuklar için o kadar güzel CD'ler hazırlandı ki, çocuğunuzun kulak zevkini unutmayın. Çocukta mutlaka iz bırakır; gittiğiniz konserlere onu da götürün. Kulağında yankılansın.

Müzelerde şimdi çok güzel çalışmalar var. Müzeyi gezdikten sonra özel hazırlanmış atölyelerde; onlardan esinlenip ya da uzman bir eğitmen eşliğinde resimler yapıyor çocuklar. Dünyalarını güzelleştiriyorlar, içlerindeki yeteneği keşfediyorlar.

Unutmayın nice sanatçıların, ressamların, müzikçilerin, edebiyatçıların hayatını okuduğunuzda çocukluk yaşta neyi sevdiklerini o günlerde keşfettiğini, ömürlerindeki başarılarını o günlere borçlu olduğunu hatırlatalım.

Güzel resimleri, heykelleri, sanat eserlerini doğru zamanda gördüğünde, büyüdükçe çirkin binalara, çirkin şeylere tahammül edemeyecek ve estetik yargıları sağlam temellere oturacaktır.

Yanlış bir söylemden kaçının. Ana babalara özellikle söylemek isterim. Sanatla, müzikle, resimle ilgilenmelerini söyleyince, o edebiyatçı olmayacak, ressam olmayacak derler. Sanat her insanın estetik terbiyesi için gereklidir. Şarttır.

Kızım 1,5 yıl yarım gün Kreş, 1 yıldır da ana okuluna gidiyor. Aslında biz bir yıl daha ana okuluna göndersekmi göndermesekmi tereddütü de yaşadık. Kızım 2003, 24 eylül doğumlu. Ama ana okul öğretmeni birinci sınıf için uygun olduğunu söyledi. Bir yık daha ana okuluna giderse aynı şeyleri göreceğinden sıkılacağını söyledi. Bizde 1.sınıfa yazdıracağız.

Bizimkiler evin yakınıda olan Atilla İ.Ö.(Huzur Evleri) deler. Bizimde orası olacak. Yeni bir okul. Oğlum 2 yıldır oraya gidiyor. Eşim çok istekli olmasada oraya yazdıracağız. Hem anaokulu arkadaşlarıyla bereber başlayacağı için yabancılıkta çöekmez diye düşünüyorum.

Sizin için kötü olmuş. Aslında torpil bulan yazdırabiliyor diyorlar ama oda zor.

Aslında biz öğretmen falan ayarlamaya çalışıyoruz da oda bazen şans. Biz oğlanı "Sıtkı Kulağa" yazdırmıştık. Bizim bölgemizde olmamasına rağmen. Hatta rica minnet, torpil ne varsa kullandık. İstediğimiz öğretmene. Ancak herkezin met ettiği öğretmende boş çıktı. Kadının emeklisi gelmişti. Sanırım o yüzden biraz boşlamıştı. Evi taşıyınca 1 yıl gitti çocuk. Bu sefer serviste 45 dk./1 saat zaman geçiriyordu. Sabah çok erken kalkıyordu. Öğretmenden de hoşnutsuzluğumuz artınca evin yakınındaki bu okula aldık.
    Şuan memnunuz 7.sınıfa geldik.

Re: YAZAN: DOĞAN HIZLAN.

bizde girdik tatile..

dün arkadaşlarıyla havuza gittiler(biz ufaklıgın resitalindeydik)

bugun de ufaklık anaokuluna devam,abimiz evde,sabahtan beri biraz almanca kitap okuduk,1,5saat tv izledik,şimdi de bilgisayarda oyun oynuyor,birazdan da robotumu programlıyacağım dedi(yaparsa tabi)

1matematik kitabımız,10tane de okuma kitabımız var ödev olarak üstelik tümünün özeti çıkacak birinin de incelemesi yapılacak

yarın anneme havuza göndereceğim oğlumu,aysonuna kadar ufaklıgın okulu süreceğinden bende şimdilik hepbirlikte tatil planı yok

ama kitapsız gün geçirtmek istemiyorum.