Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    1

Bedava ekmek, bedava su, bedava otobus.. Hem de secim zamani da degil?

Başkana 'bedava su' davası 14 Nisan 2008

İZMİR'in Dikili İlçesi Belediye Başkanı SHP'li Osman Özgüven, ilçede uyguladığı 'sosyal belediyecilik' hizmetiyle ilgili olarak 'görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla karşılaştı. Başkan Özgüven hakkında, 'halka ücretsiz su verdiği için' soruşturma ve dava açıldı.

İŞTE BAŞKAN OSMAN ÖZGÜVEN

Dikili'de belediye otobüslerini ücretsiz yapan, otobüse binen öğrencileri evlerinin önüne kadar bıraktıran, Belediyeye ait sağlık merkezinde 1 YTL'ye muayene, 6 YTL'ye röntgen çektiren, parası olmayandan bu ücretleri de almayan, Belediyeye ait ekmek fırınında ekmeği en ucuza satan Belediye Başkanı Osman Özgüven, ayda 10 tona kadar su kullanan tüketiciden de ücret almıyor. Ancak Osman Özgüven'in 'Sosyal belediyecilik' adına yaptığı bu hizmetler, soruşturmaya uğramasına neden oldu. Sayıştay Denetçisi, Başkan Özgüven hakkında 'Suyu halka parasız dağıttığı' gerekçesiyle 'görevini kötüye kullanmaktan' Danıştay'a suç duyurusunda bulundu.

'HALKIN EKMEK ALACAK PARASI YOK'

Hakkında açılan soruşturmayla ilgili konuşan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, ilçesini daha yaşanır bir hale getirmek, ekonomik sıkıntılar çeken vatandaşların biraz rahat etmesini sağlamak, belediyenin asli görevlerini yerine getirmek istediğini vurguladı. Başkan özgüven şunları söyledi:

"Suyu parasız veriyorum diye Sayıştay denetçisi rapor tuttu. Danıştay da dava açtı. Oysa ben suyu bedava vermiyorum. Sadece bir uygulama başlattık. Bu uygulamaya göre ilçede su 10 tona kadar bedava. Ancak 11 ton kullanırsan kullandığın 11 tonun tamamının parası ödüyorsun. Bir soruşturma da belediye çalışanlarına suda yüzde 50 indirim yaptığım ve su paralarını zamanında tahsil etmediğim için açıldı. Millet zaten zor durumda. Bırak su parasını ödemeyi ekmek almaya parası yok. Bu durumda nasıl su parası alınabilir ki. Paralı da olsa ödeyemeyecekler zaten."

'FIRINCILARI KIZDIRDIK'

Göreve başladıktan sonra belediyeye ait fırını modernize ederek yeniden hizmete soktuğunu anlatan Başkan Özgüven şöyle devam etti:

"Türkiye'nin çok yerinde 200 gram ekmek 40 Ykr'dan satılırken, belediye fırınında tamamen hijyenik koşullarda üretilen 225 gram ekmek, 25 Ykr'dan satılıyor. Un, elektrik, motorin, odun hangisine zam gelirse biz de etkileniyoruz, ancak yine de daha büyük ekmeği daha düşük fiyata satıyoruz. Böylece günde dört ekmek tüketen bir aileye bir ekmek bedavaya gelmiş oluyor. Hafta içi 7 bin 500, Dikili pazarının kurulduğu günlerde ise 10 bin ekmek satıyoruz. Öğleden sonra 14.00'te ekmek bitmiş oluyor. Bu uygulamayla ilçedeki fırıncıların tepkisini çektik. Ancak onlar da bizimle rekabet etsinler istiyoruz."

1 YTL'YE MUAYENE, 6 YTL'YE RÖNTGEN

Belediyenin eski fırın binasını modern cihazlarla donatarak bir halk sağlığı merkezi kurduğunu anlatan Başkan Özgüven, "Merkezde 1 doktor, 1 röntgen uzmanı, 1 laborant çalışıyor. Kış aylarında günde ortalama 30, yaz aylarında 100, yıllık ise yaklaşık 12 bin hastaya bakılıyor. Parası olana muayene 1 YTL, her türlü röntgen ise 6 YTL. Eğer para yoksa bunları da almıyoruz. Eskiden Dikili Devlet Hastanesi'nin röntgen imkanları kısıtlı olduğu için vatandaşlar İzmir'e röntgen çektirmeye gidiyordu. Vatandaşları o zahmetten kurtardık" diye konuştu.

OTOBÜS BEDAVA

Belediyeye ait dört otobüsün şehir içinde yolculardan ücret almadığını anlatan Özgüven, "Otobüslerin yakıt masrafını hesapladık. Zaten bir gün içinde çok fazla sefer yapmıyorlar, yolculardan para almamaya karar verdik. Almıyoruz da. Öğrenciler otobüse bindiğinde ise evinin, okulunun önüne kadar götürülüyor" dedi.

'VEREMEYECEK HESABIM YOK'

Halkın sosyal hayata daha fazla katılması için kapatılan Kültürevi'ni yeniden faaliyete geçirdiklerini, kadınların el sanatları öğrenip ev gelirine katkıda bulunması için 'Kadın Dayanışma ve Gençlik Merkezi' kurduklarını kaydeden Başkan Osman Özgüven şöyle konuştu:

"Dikili doğasıyla, havasıyla, suyuyla yaşanabilir bir kent. Ben belediyenin imkanlarıyla sosyal alanda da Dikili'yi ayağa kaldırmaya canlandırmaya çalışıyorum. Hepsini halkın hizmetine sundum. Bu hizmeti yaparken de yargılanmak gerekirse yargılanırım. Sonuçta kimseye veremeyecek bir hesabım yok. Kendim için değil, Dikili halkının rahatı, mutluluğu için çalışıyorum."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8697634.asp?gid=229&sz=91883

Re: Bedava ekmek, bedava su, bedava otobus.. Hem de secim zamani da degil?

eger belediye kendi yagiyla kavrumayi beceriyorsa kimsenin dicek biseyi olamaz.

bilmemgerek yazdı:
    eger belediye kendi yagiyla kavrumayi beceriyorsa kimsenin dicek biseyi olamaz.
    belediyenin birim olarak bu hizmetleri götürebilmesi harika birsey. kendilerini finanse edebildiklerine inaniyorum bilmemgerek cim; belediye baskanini destekleyen ne vakif vardir ne de yurtdisindan gönderilen büyük paralar. bu partiyininde baskanlarina özel muammele yaptigini sanmam.
    Dikili cevresindeki bir kac sanayi yatirimi ve turizmin faydasidir saniyorum. Dikili yaz kis orada ikamet eden yazlikcilarininda yardimiyla demek ki iyi bir birikim saglayabilmis. yiyende olmayinca halka ücretsiz hizmet verebiliyorlar. bizde mi dikili ye tasinsak demedim degil.
    dogasi güzel, havasi mis )

Bazi belediyeler kendilerine ayrilan odenekten artirim da yapiyor sanirim.
    Ha bu dort dortluk hizmet veriyorlar da yine de artiyor mu yoksa hic birsey yapmiyorlar da artiyor mu bilinmez tabi.

Ama bu devirde hele ki ulkemde boyle hizmet cok enteresan geldi bana,sevindirici tabi ki.

1 ytl'ye muayene,bedava su,ekmek,maddi durumu olmayandan ucret talep etmeme,ogrencileri belediye otobusleriyle eve kadar birakma ve karsiliginda dava saka gibi.

yaaa utanmadan birde dava açmışlar .okuyunca sinir oldum