1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

çizgi film...

Çizgi filmlere takmış vaziyetteyim.
    Sitede de var bununla ilgili formlar.
    Ama benim takıntım,"ahh ah nerde o eski çizgi filmler" veya sadece şiddet içerikli olması anlamında değil.
    Belli başlı çizgi film kahramanları var.
    Spiderman,Action Man,Superman,bilmem ne men.....ve bunun türevleri.
    Hepsinde bir kötü adam var.
    Bu kötü adamların hepsinin ortak bir özelliği var;dünyayı ele geçirmek.
    Kahramanlarımız bu kötü adamı dövüp dünyayı kurtarıyor sonunda.
    Ve ben şu soruyu soruyorum;niye birileri çıkıp dünyayı ele geçirmek istesin?
    Bu kadar önemli mi tüm dünyaya hakim olmak?
    Ya da gerçekten mutluluk verir mi insana,dünyanın sahibi olmak?
    Yaw ben bir evin sorunları ile baş edemiyorken,tüm dünyayı benim emrime verdiklerini düşünemiyorum bile.
    Kabus gibi birşey.
    Başka derdim mi yok,bir de kalkıp dünyanın derdi ile uğraşayım.
    Bu nasıl bir mantıktır anlayamıyorum.
    Yani,”tüm dünyanın hakimi olmak” insana nasıl bir tad verebilir,hangi duygularını tatmin eder ....aklım ermiyor.
    Bir de bu çizgi filmlerin,seyreden çocuklara verdiği mesaj bu mu olmalı?
    Bu çizgi filmlerle yetişen çocukların ruh hali ve yaşamdan beklentileri nasıldır acaba?
    Birileri bunu kasten mi yapıyor,amaçları nedir?
    Böyle bir mesaj olabilir mi?
    Çocukları paranoyak mı yapmak istiyorlar ?
    “Bak dünyayı ele geçirmek isteyen kötü ve düşman insanlar var.Ama merak etme bir de kahramanımız var.O şimdi kötü adamı döver gelir”
    Genel anlamda mesaj bu.
    Yani ırak(saddam) var.
    Ama merak etme.amerika(bush) seni korur.
    Özel anlamda da bu olsa gerek diye düşünüyorum.
    Kafayı mı yedim nedir.İyice sersem ettiler bizi.
    Bir soru daha.
    Bu filmeleri yapan yaratan insanların hepsi erkek midir?
    Hani güç filan ön planda ya hep.
    Yaw hiç mi kadın yok çizgi film sektöründe.
    Nedir bu güç ve şiddet.
    Biraz duygu,biraz sevgi,biraz merhamet katsalar içine.
    Filmlerdeki kadın kahramanlar bile şiddet saçıyor etrafa.
    “canım süpermen,gel el ele romantik bir yürüyüş yapalım” derse,süpermenin fiyakası mı bozulur?
    Düşmanları ona güler mi;” ha ha haaaaaa...süpermene bak totoş olmuş” filan mı der?
    Yani süpermenin cinsel hayatı yokmudur,aseksüel filanmıdır?
    E ben bunu nasıl izah edicem çocuğuma.
    “Oğlum boşver kız arkadaşı filan,kahramanlar sevişmez,sen dünyayı kurtarmaya devam et” mi diyeyim?
    Bu dünyanın içine,kimlerin ettiğinin farkındasınız değil mi arkadaşlar.
    erkekler !

Re: çizgi film...

Yarama tuz basan bir konu bu
    Çünkü kendini SPIDER MAN sanan 2 afacanın annesiyim bende.
    Ufaklık ÖCÜMEK ARAM demeyi yeni kesti.Çünkü ÖRÜMCEK ADAM demeyi beceriyor artık.

ACTION MAN olayına girmiyorum bile
    Feci bir tuzak bir.Ve çocuklar nasılda güzel çerez oluyor.Aslında almamak lazım.Bir dönem almadım.Ama vazgeçmiyorlar.
    Kız çocuklara BARBIE,bizimkilere bu tuhaf vahşet motifli hayal kahramanları.
    Bende çıkamıyorum işin içinden.
    Bu forumu merakla takip edeceğim

Genel anlamda mesaj bu.
    Yani ırak(saddam) var.
    Ama merak etme.amerika(bush) seni korur.
    Özel anlamda da bu olsa gerek diye düşünüyorum.
    -----------------------------------------------------

arkadasım sakın yanlıs anlama sıddet ıceren cızgı fılmlerden taraf oldugumu dusunme ama su yukardakı yasdıgın bana bıras sacma geldı
    bu tur cızgı fılmler yenı deıl maalesef
    orumcek adam lar actıon man ler falan bunlar cıkmadan once
    bızım zamanımızda ne vardı temel reıs , tom jeryy , su kusun ve o kacoman kopegın gazabına ugrayan kedıı (gercı oda az deıl ya neyse)bunlar sıdet ıcermıyomuydu sanıyorum kı bu saydıgım cızgı fılmlerın yapıldıgı senelerde bush yonetımde deıldı ve ırakla da bı sorunu yoktuu..
    kısacası ben bu tıp cızgı fılmlerın senın soyledıgın mesajı verdıgını zannetmıyorum

:not: bush cu da deılım oda yanlıs anlasılmasın lutfen
    sadece bu tıp bı mesaj benı rahatsız ettı okadar

Blog Girişleri
    1

seyda yazdı:

bızım zamanımızda ne vardı temel reıs , tom jeryy , su kusun ve o kacoman kopegın gazabına ugrayan kedıı (gercı oda az deıl ya neyse)bunlar sıdet ıcermıyomuydu sanıyorum kı bu saydıgım cızgı fılmlerın yapıldıgı senelerde bush yonetımde deıldı ve ırakla da bı sorunu yoktuu..
    kısacası ben bu tıp cızgı fılmlerın senın soyledıgın mesajı verdıgını zannetmıyorum
    Yok Seydacim,

bilmiyorum kac yasindasin ama Superman ve Orumcekadam cizgi kahramanlari 1960'lardan beri var..hatta daha da eski olabilirler...

Sen cok genc olmalisin

Bence, bugun ortaya atilan Metal firtina, yok efendim bilmemne sifresi (ha, daVinci Sifresi sanirim) gibi sacmaliklarin temeli de bunlara benziyor sanirim...Illa ki birileri dunyayi ele gecirmek istiyordur, illa ki kimsenin bilmedigi gizli gucler isbirligi yapiyordur...falan filan..yaa sokaktaki cocuk bile biliyor dunyadaki guc dengelerini, artik olaylarin gizlisi saklisi mi kaldi?

Insanlar paranoyak oldular...Soguk savasin basindan beri bu boyle...Demir perde goctu, hala paranoya devam ediyor, sanirim insanlarin bir kismi o donemde mutasyona ugradi, genlerine gecti paranoya, simdi onlarin cocuklari-torunlari paranoyak paranoyak geziyor

5. Re: çizgi film...

bız kucukken ınsanın vucudundaki organların nasıl calıstıgını anlatan bı cızgıfılm vardı.
    gayette severek ızlerdık.(bılmıyorum hatırlayan olurmu)
    sıddet ıcerenlere karsıyım ama.....
    tom ve jerı de
    twıte de
    atom karınca da bıle sıddet var(kı en masumu dıye soyluyopruz)
    bırde seker kız kandy gıbıleri var;onlarda cok erken yasta ask mesk ıslerını asılıyo cocuga

ıyıde ne seyredecek bu cocuklar dıyor ınsan kendı kendıne........

ama hem trt nın hemde stv nın cocuk programları gayet guzel
    hem egıtıcı hem ogretıcı

Re: seyda...

yok yanlış anlamam arkadaşım.
    hepimizin aynı şeyleri düşünmesi veya hissetmesi mümkün değil.
    ama önemli noktayı gözden kaçırıyorsunuz.
    sorun şiddet değil.
    şiddet en masum aşk filminde bile olabilir ki;normaldir.
    yaşamın bir gerçeği bu.
    ayrıca,tom ve jerry de ki sahnelere gülersiniz genellikle.
    ama bilmem ne man deki sahneye güldüğünüz oluyor mu?
    olamaz.
    çünkü verilen mesaj farklı,amaç farklı.
    burada ki amaç çocuğu güldürmek değil.
    benim vurguladığım;çizgi filmlerdeki kötü adamların amaçlarının,neden "dünyayı ele geçirmek" olduğudur.
    neden?
    bir açıklamanız var mı?
    ayrıca bu tür yüklemeler,zaten yıllar alır.
    yani bilmem ne man lerin yıllar önce de olması çok normal.

Bütün gün evin içinde ellerinden ağ atıp pısk pısk diye koltuk tepelerinde uçuşan bir oğlum var.kendini spiderman zannediyor.Spiderman olsunda çamurdan olsun.Spidermanli ne görse olduğu yere mıhlanıp kalıyor.Ne kadar uzak tutmaya çalışsam da olmuyor.

Hele 4 kattan uçmaya çalışırmı acaba diye kafayı yedim bu yaz.Öenekleri olmadı değil çünki

Men siz günler ümidiyle

ben bi kanal iptal ettim..

ben olayi farkli boyutta inceleyecegim..

belki cogunuzun dikkatini cekmedi..

simdi bu kahramanlar dunyayi kurtariyorlar ya..siddet var, kaos var vs..

ama dunyayi ele gecirmek isteyen kahramanlar bir nevi kol bacagi hilkat gairbesi yaratiklar oluyor..(yani bizden degiller)

dunyayi ele gecirmeye calisan yaratiklar genelde bir de "tanrilik" iddiasindalar..yani herseyi yonetme, herkesi kontrol etme..ve mutlak guc, mutlak hakimiyet pesindeler..ufaktan ufaktan "tanri" figuru irdeleniyor..ve bir kahraman cikiyor, o tanriyi alt ediveriyor..yeniyor..tarihe gomuyor..yani filmde inceden inceye "tanri" yok ediliyor..bakin bu cok onemli bir nokta..

bir de garip inanclar empoze ediliyor. Bir hafta sonuydu. Babasi banyo da tadilat isiyle mesgul. malum yeni tasindik..Ben odalardan birindeyim. Emir su cok unlu kanal "jet.." e takiliyor. cocukla iliglenemedik nicedir.

Emir de salonda eline almis bir top aynen soyle bagirdi.."isik, yuce guc..topuma isik ver.." vs..

biz babasiyla nasil salona firladigimizi sasirdik ..

ben "mehmet bu cocuk isik mi nedir ondan yardim istiyo.. "
    babasi "yapma oglum isik da ne nasil versin senin topuna isigi.. "

iste boyle..sonra gel de Allah inancini anlat..bastan yamuk-eksik bir inanc var..ondan bundan yardim dilenebilir..

derhal o malum kanali yok ettik..simdi ayicikli, baloncuklu, kedili-fareli cizgi filmler seyretmelerine dikkat ediyoruz.

gecenlerde annemlerde bbc prime i yakaladik..ingilizce ama olsun cocuklar merakla izledi..guzel guzel ayiciklar..minik evlerdeler..baloncuk yapiyorlar..hem egitici hem de eglenceli..el adami cocuklarina nasil izlettiriyo dedim..baktim benim cocuklarin suratlarinda hafif bi gulumseme..nasil da bakislari yumusadi cocuklarin diye dusundum..o bilmem ne menli cizgi filmlaeri izledikleri zaman bi agresif kirici-dokucu tipler oluyorlar..

bizim zamanimizda sirinler heidi seker kiz vs vardi..

“Oğlum boşver kız arkadaşı filan,kahramanlar sevişmez,sen dünyayı kurtarmaya devam et” mi diyeyim?
    Bu dünyanın içine,kimlerin ettiğinin farkındasınız değil mi arkadaşlar.
    erkekler !
    [/quote]

İnsanlar ne ister?

1.Para:
    Para elde edince daha fazlası, daha fazlası… Neden? Zengin insan kendini güçlü hisseder. Para iktidardır.

2.Güç: Başkalarından üstün hissetmeyi sağlar.
    Neden? Güç iktidardır.

3.En güzel, en yakışıklı, en beğenilen olmak:
    Neden? Çünkü bunlara sahip olmak bir üstünlük sayılır. Güzellik iktidardır.

İnsanların zengin, güzel, güçlü olmayı istemelerinin temelinde iktidar hırsı yatar. Ne kadar inkar edersek edelim hepimiz hayatın bir alanında iktidar peşindeyiz. Evet bazılarında bu hırs daha az, bazılarında daha fazla. Ancak şu bir gerçek ki eline biraz güç ve iktidar geçiren çok daha fazlası için hırslanıyor.

Ve maalesef fiziksel güç tarih boyunca hep erkeklerin elinde olduğu için daha fazla iktidar hırsıyla titreyen, kendinden geçen de hep erkekler olmuş.

Aslında erkeklerin bilinçaltında yatan güç = cinsel güç değil midir? Erkeklerin cinsel gücünün bile "iktidar" olarak tanımlanması ironik değil mi? (Çok mu Freudcu yaklaştım)

Tabii ben bu iktidar hırsını kadın veya erkek olarak ayırmak da istemiyorum. İktidar erkeklerde olabilir. Ancak iktidarın nasıl kullanılacağı konusunda kadınların strateji geliştirme gücünü es geçmemek gerekiyor...

10. Re: çizgi film...

Gerçekten zor olsa gerek annelerin çoçuklarını bu çizgi filmlerden uzak tutmak.bırakın çoçukları bizler bile bu tarz filmleri izliyoruz...daha ilgi çekici oluyor,daha bir heyecanlı oluyor.romantık,ask içerikli cizgi film zaten pek görmedim.olsada çoçuklar izlemezler sanırım