Arkadaşlar haydari yapmasını bilenler var mı? sevgiler
Arkadaşlar haydari yapmasını bilenler var mı? sevgiler
Yoğurdu bir kaseye koyun ve çok az su ilave ederek çırpın. Koyu kaymak kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İçine sırasıyla kimyon, kekik, karabiber ve kırmızı biberi katarak karıştırıp ezmeye devam edin. Zaman zaman tadına bakarak lezzetini kontrol edin. Hangi madde az veya çoksa, ona göre ya eksiltip ya da çoğaltın. En son zeytinyağını ekleyip, katılık derecesini istediğiniz kıvama getirin. İyi bir haydarinin kıvamı, ekmeğe sürülecek tereyağ kıvamıdır.
Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
3 diş sarmısak
Kuru nane
1 fincan zeytinyağı
Kimyon, tuz
Üzerine serpmek için kırmızı biber
Arzuya göre sivri biber
Sarımsağı ezin. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Arzu ederseniz sivri biberleri ince ince lıyıp ilave edin. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın.
Var niye soruyon?
Vaaay..Sayın nerdoğan sizi sayın'lardan sen-lere/ben-lere terfi etmiş gördüm..Ortama ayak uydurmuşsunuz..nerdogan yazdı:
Var niye soruyon?
İşte burası böyle bir site..yılların alışkanlığını bir anda bıraktırıverir
sn.Pınar, sizin yan bakışınız beni kendime ve aslıma döndürdü, teşekkür ederim.
Pınar yazdı:
Vaaay..Sayın nerdoğan sizi sayın'lardan sen-lere/ben-lere terfi etmiş gördüm..Ortama ayak uydurmuşsunuz..nerdogan yazdı:
Var niye soruyon?
İşte burası böyle bir site..yılların alışkanlığını bir anda bıraktırıverir
Rica ederim..Benim yan bakışım değil, yılların alışkanlığını bırakmanın zorluğu olsa gerektirmiştir sizi aynaya döndüren..
Saygılar ops:
Mezelere Haydari tarifini girdim. Forumunuza da esprili bir katkı yapayım dedim, özür dilerim. Siz veya başkası, her zaman benim için " sayın " sınız.Sevgiler..
Başkasını bilemiycem ama kendi adıma memnun oldum.Sayın olarak kalmayı tercih ederim, anlayışınıza teşekkürler..