Yasadigim Ulkeler
Turizm otelcilik mezunuyum, Hilton oteller grubunda ilk isime baslamistim ve stajimi yapiyordum ve bu sirada ingiliz olan esimle tanistim ve seyahat serivenlerim esimin transferleriyle basladi; Esim martin benimle tanismadan once zaten korfez savasi sirasinda Saudi Arabistanda Darhanda calisiyormus sonrada Turkiyeye Mersin Hiltonun aclisini yapmak icin gelmis ve ardindanada ben: neyse bir 3 yilik Turkiye calismasindan sonar Kahire Ramisis Hiltona transferimiz cikti bende ardindan:
Kahire, Misir - 1995
Martin benden once gitmisti ve bende 1 ay sonra ardindan gittim, ilk hava limanina geldigimde zaten olaylarim basladi once pasaport kontrolune girdigimde pasaportaki adam disarda bekle dedi bende niyeyiymis dedim oda bana donup demesinmi: cunku sen Turksun! Tepem ativermisti zaten adama: niye turk oldugum icinmi disarda bekliyorum dedim neyseki sadece ben degilmisin diger Turk olan butun yolculari extradan guvenlik kontolu yapmak icin bekletiyorlar mis. Malum 70 milyondan cika cika bir salagin teki cikar ve Misira kokain kacakciligi yapar ve adimiz cikar iste boylede butun Turk yolcular guvenlik kontrillerinden geceriz! Neyse o sirada beyaz uniformali birini buldum ki misirli adamlar biraz irice olurlar, adam en az 2 metre ben 1cm64 and o halimle adama parmak gosterrekten bana bakin orda bavullarim gidiyor bir kaybolsun size sorarim dedim. adamda okey madam okey no problem diyor, neyse pasaportlarimizi aldik, bavullarimizda ve sonunda disardaki cama yapisik vaziyette bekleyen kocama kavustum.
Anneey oda ne eski puslu arabalar, hava cok sicak, nefes alamiyorum,neyse 25 dakikalik bir yolculuktan sonar nil nehri kenarina kurulmus ve unlu Misir muzesinin onunde olan 39 katli Ramisis Hiltona geldik ve 2,5 yilimizda bu otelde gecti. Biz 2,5 yil boyunca otelin 18 ci katinda nil nehrine bakan bir suit te kaldik icerisinde mutfagim bile vardi cocukta olmayinca tabi bir sorun olmadi, ama bir balkonu acmaya kalk hemen kapatmak zorunda kaliyorsunuz arabalarin BIP BIP seslerinden, bu yalniz 24 saat icin gecerli.
Disarida insanlar yarisi beyaz, yarisi acik mavili disdaslar yani su uzun gomlekler giyiyor, yarisi da normal bizler gibi giyiniyorlardi, bayanlar dersen oda oyle yarisi normaL yarisi kara peceli, ve basi bagli 1 ton agirliginda benim 1 sene boyunca kullanacagim makyajlar. Tirnaklar ojeli falan. Onlarda bir degisik anam!!!1
Alisveris te bir alem Misirda hele pazarlarina gidersen o ayri bir dert, ben o kadar ilgi cekmiyordum misirlilari neden olsa akdenizliydik, ama esimi yanimda goturursem bir dert turist turist!!!!!! Ama buyuk alis veris merkezleride var, genelde boyle yerlere giderdik, taksi soforuyle kavgali gecerdi butun yolculuklarimiz need olsa turistiz, taksideki kilometreler calismazdi ve kafadan bir para isterlerdi bizde artik ogrenmistik nereye gitsek 2 pound. diger cogu arab ulkelerinde oldugu gibi Cuma gunleri tatil di burda.
Bu arada 3 ay icerisinde kendime iste buldum: bir uluslararasi Cocuk kresinde ogretmenlik yapmaya basladim, 4 ile 5 yas grubu bir sinifim vardi sinifim 25 kisiden olusuyor ve yaklasik 10 degisik ulkeden cocuklarim vardi isimi cok sevdim ve ayrilirkende cok zordu.
Ama Kahire sehrin vermis oldugu Tarihsel bir guzlelik var onu anlatamam, ne kadar,da pis, hava kirliligi bol olan, gurultulu bir sehir olsada her yerde bir tarih var hele o aksam ustu gunesin batisindan kendi odamadan bile piramitleri gorebiliyordum. Piramitleri gezimiz baska bir hikaye zaten:
Bir hafta sonu pirmitleri ziyaret etmeye kalktik, 15 dakikalik bir taksi yolculugundan sonra, gezmek icin bir at ve bir deve kiraladik: ben martin e ben ata bindim ati ben alayim sende deveye bin dedim, giderke bir sorun yoktu zaten hayvanlarin sahipleri yularlarini cekiyordu: neyse orda gezinen rehberler var zaten seyyar saticilar gibi bir 5 dollar veriyorsun sana rehberlik yapiyorlar neyse bir pramitin icine girdik bende urperti ellerimizde ciralar zaten bir arkama bakiyorum bir onume: neyse dehset gecen dakikardan sonra sonunda disari ciktik ama mimarisi dehset verici birsey, sonra geri gelirken ben atin ustunde martin devenin, onumuzde gecen iki at, yaris yapiyorlardi benim atta bunlarin arkasindan takilmaz mi: stop diyorum yulari cekiyorum yok olmuyor bizim turk usulu CUSSS diyorum yok at anlamiyor bizim at bu atlarin arkasindan sahara collerine dogru gider gibi uzaklasiyir ben dayanamadim artik attan atliyacam ve kendimi attan attim, ve sonunda geri yurumeye basladim ve martin deve ile geldi beni aldilar ve attan dustugum at bana geri gelip kanayan bacagima egilerekten sanki ozurdiliyordu ammaa yok beni onu affetmedim cok kotu dusmustum cunku. Neyse
Taksiyle otele geri gelriken Martin’e: ben su piramitleri yapan misirlilarla simdi su ulkede yasayan ayni Misirli oldularina inanmiyorum dedim! Haiiiii hahhhh hahhyyyy sakaydi Kafalarinn calismasi acisindan demek istedim.
Neyse bu 2,5 yil boyunca TABA yani kizil denizin en kosesi: yan taraf Israil Elat, onun yani Aqaba Urdun ve karsi tarafta ise Sudi Arabistan bulunan bir yer burasi ve aksamlari bu 4 ulkeyide gorebiliyorsunuz ne ilginc dimi.? Bu arada Luxor, Hurgada, sharm ma sheik tede bulunduk.
Martin bir ara bana gelip bana Jakarta Endoneyadan is teklifi var sen nedersin? dedi ve bana biraz oralar uzak olsada ilginc olacagini dusunerekten neden olmasin dedim, ve yolculuk icin hazirlanmaya basladik zaten ev tasimiyoruz sadece bavullarla tasindigimiz icin. Ama en zoru, tanistigimiz onca arkadas ve calistigimiz is yerindeki arkadaslar ve benim icin en onemli olan kresteki ogerncilerimden ayrilacaktim!!!!!!!!!!!!!!
Yazacak cok seyler varda arkadaslar daha yazacagim 6 ulke kaldi! Gelecek gunlerde Jakarta Endonezya! PEK YAKINDA!!!1
Selamlar
Derya