95. Sayfa - Toplam 106 Sayfa var BirinciBirinci ... 45859394959697105 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1059 sonuçtan 941 ile 950 arasındakiler gösteriliyor.
  1. DÖNÜŞÜM

yadel yazdı:
    Dün izledim izlenebilir psikolojik gerilim
    Tüyler ürpertici atmosferi ve güçlü oyuncu kadrosuyla Marina de Van’ın son filmi “Dönüşüm” çok ses getiren filmlerden. Psikolojik gerilim türünün bildik öğelerinin alışılmadık biçimlerde kullanıldığı filmde bir yazar olan Jeanne, bir fotoğrafın izinden İtalya’ya gidip bir kadının peşine düşer ve yavaş yavaş bu kadına dönüştüğünü fark eder. Filmin başrollerini Monica Bellucci ve Sophie Marceau paylaşıyor

Erkek oyuncularda iş yoktu ama kadın oyuncular enfes oynamış.

Film karışık ve ağır, izlerken kendinizi iyice vermeniz gerekiyor filme anlayabilmek için.

Ben sevdim filmi, izlemeyenlere öneririm.

Hatta anlayamadığım bir nokta var, bunun için birkaç bölüme tekrar döneceğim.

2. Re: A Serious Man (Ciddi Bir Adam)

blueblue yazdı:
    Ilk defa coen kardeslerin bir filminde sıkıldım. Musevi dunyasini cok iyi tanimadigimdan mi, o kucuk cemaat klostrofobisi beni daralttigindan mi, film uzun metrajdan daha cok dizileri ozellikle "curb your enthusiasm" hatta "evli ve cocuklu"yu animsattigindan mi nedir bilmiyorum...Yeni bir sey bulamadim filmde.
    Ben sıkılmadım, sevdim filmi Berna.

Bu filmden sonra musevilikle ilgili biraz daha okuyacağım.

Filmin sonu da hoşuma gitti benim, acaba adamda kötü bir şey mi çıktı diye kurguladım bir süre.

3. From Paris with Love (Paris'ten Sevgilerle)

idilara yazdı:
    blueblue yazdı:
    Vasat bir film. Julianne Moore nevrotik/kiskanc kadin tipini iyi vermis vermesine de para mi yokmus, mekan mi yokmus, kurgu mu yokmus, yonetmende iş yokmuymus anlamadim tatsız tutsuz bir film cikmis ortaya.

Yonetmen Atom Egoyan'i hatirlarsiniz ararat filmi milli meselemiz olmuştu bir ara. bosuna gurultu koparmisiz, pek başarılı bir yonetmene benzetemedim ben.
    cumartesi aksamı hatta gecesi 12 den sonra Meriç lerde izlemeye basladık bu filmi .Ama alt yazı ile dudak tutmuyordu bıraktık

yerine bunu izledik .. aksiyon aksiyon .. john travolta acaip bitmiş yanında genç bizim Tudors kralı

Paris'ten sevgilerle adlı filmi keyifle izledim ben.

John Travolta niye bitmiş yahu Çiğdem, cillop gibi oynamış işte.

4. Re: Takva

blueblue yazdı:
    Hayranlikla seyrettim Erkan Can'i.

Güven Kıraç gibi usta oyuncu bile gölgesinde kalmis.

Dergahlarda/şeyh kucaginda/mürit ocaginda dönen dolaplari öğrenmek isterseniz buyur ola. Inanilmaz etkileyici. Müritlerin uçurduğu şeyh görülmeye değer. En salak/avanak cemaat mensubunu ne işlere bulaştırırlar seyrediniz. Haa bir de düşünen insani tepelemek için cok guzel bir cumle var: inanc işleri gonulle yapılır, zihin karıştırılırsa o iş bulanıklaşır. tabii tabii demek istiyor ki kafayi lahana bebek kivamina ayarla, pis işlerimizi sen yap siz niye yapmiyorsunuz dersen ote tarafta yanarsin.

Zikir ayinlerini cok guzel ve etkileyici cekmis yonetmen. Sanirim sinema tarihinde bir ilktir.

Özellikle din konularinda "suya sabuna dokunmayalim, kimsenin inancini elestirmeyelim, herkes gozunu kapatip kendi onune baksin" tadindaki sevgi kelebekleri seyretsin. Erkan Can'in ustlendigi rolde ve baslarina gelenlerde yeni bir dusunus bulabilirler bence.

Eşkiya'dan sonra en beğendiğim Türk filmi Takva.

Erkan Can hakikaten çok güzel oynamış ve görsel olarak da çok yakışmış rolüne.

Bana filmi sevdiren objektif olmasıydı bir de Berna. Çünkü izlediğim bu tarz diğer filmler ya dini yerden yere vuruyor ya da din propagandası yapıyordu. Bu filmde öyle bir şey görmedim ben.

Yalnız Erkan Can delirmeden önce dergahta şeyhin cemaate söylediği ''ermekle ermemek arasında kaldı'' lafı herhalde on dakika güldürdü beni.

Re: Takva

Esra dedigim gibi Ciddi Bir adamda benim beklentilerim yuksekti. Fargo'dan, Barton Fink, Big Lebowski'den sonra çıta yukselmisti bende. Yoksa sevilmeyecek film degil tabii ki.

Takva'da haklisin. Ben de o sahnede cok gulmustum. Bir gün bir TV kanali bu filmi yayinlar mi dersin Mesela şu mubarek ramazan ayinda her onune gelen camiye yardim toplarken

6. Büyük Hata /Chloe

blueblue yazdı:
    Vasat bir film. Julianne Moore nevrotik/kiskanc kadin tipini iyi vermis vermesine de para mi yokmus, mekan mi yokmus, kurgu mu yokmus, yonetmende iş yokmuymus anlamadim tatsız tutsuz bir film cikmis ortaya.

Yonetmen Atom Egoyan'i hatirlarsiniz ararat filmi milli meselemiz olmuştu bir ara. bosuna gurultu koparmisiz, pek başarılı bir yonetmene benzetemedim ben.

Ben de çok vasat buldum bu filmi, üstelik konusu da çok bilindikti.

Satın almaya değmez bir film yani, alıp izleyecekseniz önermem, netten izleyecekseniz eh işte derim.

7. The Invention Of Lying

idilara yazdı:

Meriç bayılmış cok methetti , çok gülmüş..Ben o kadar eğlenemedim ..Arada çamaşır astım , bardakları mutfaga taşıdım falan anlayın yani

Konu değişik bişi yakalamışlar da son anda ıskalamışlar gibi geldi bana ..

10 üzerinde 7
    Evet, konu değişikti.

Film çok güldürmedi beni ama izlemeye değerdi.

Öneririm ben.

8. The Fourth Kind / 4. Tür

idilara yazdı:

10 üzerinde 6
    Birden bağırıyor bazı yerde film usul usul giderken dikkar edin korkuk koltuktan düşmeyin
    uzaylılar falan .. mucize beklemeden izlemek için eh pehh bi film
    Uzaylılara inananların hoşlanacağı, heyecanla izleyeceği bir film.

Benim gibi görmeden inanmayanların, acaba diyenlerin de ilgisini çekecek bir film, sevdim filmi.

Filmin başlangıcı ve sonu da ayrıca hoşuma gitti. Güzel bir başlangıç ve bitiş kurgulamışlar.

9. Defter

The Notebook

Hoş bir romantik filmdi...Sonuna kadar,ölene kadar aşktı yine...Ve garip bir tesadüf...
    Filmi seyrettim,ertesi gün okumak için kitaplarımın arasından bir kitap seçtim. "Defter" Nicholas Sparks
    Birkaç sayfa okuyunca,bir gün önce seyrettiğim film olduğunu görüp gülümsedim.
    Hayat beni hoş tesadüflerle karşılaştırmakta

Re: The Invention Of Lying

Esra_Aytekin yazdı:
    idilara yazdı:

Meriç bayılmış cok methetti , çok gülmüş..Ben o kadar eğlenemedim ..Arada çamaşır astım , bardakları mutfaga taşıdım falan anlayın yani

Konu değişik bişi yakalamışlar da son anda ıskalamışlar gibi geldi bana ..

10 üzerinde 7
    Evet, konu değişikti.

Film çok güldürmedi beni ama izlemeye değerdi.

Öneririm ben.
    ay nasıl gülmediniz beee?
    ben yerlere yattım nerdeyse gülmekte, komedi film diye yapılan çoğu filme zorlasam gülemem ama bunda ince espriler güldürdü beni...
    bilemiyorum dokundurduğu konular belki de benim anlayışım gereğince her zaman güleceğim konular olduğundan olabilir.
    tanri, din, inanç gibi konularda tabuları olanların aslında komik bulmamasını anlayışla karşılarım