Ben su imrendiginiz yabanci anneler modundayim
leo'da sen de şanslısınızDeniz.. yazdı:
Valla benimde onlardan bi farkim yok
Sirf onlar kis yaz geceleri camlar acik yatirirlar
onu yapmam ama cok kez marketlerde cocuklari aglayarak
cikarmissimdir bir sakiz icin hayir hayirdir bende
bazen cok kati bir anne oldugumu düsünürüm
market gitmeden cocuklarla anlaşma yapmak kurtarıcı olabiliyorNartaneleri yazdı:
Valla benimde onlardan bi farkim yok
Sirf onlar kis yaz geceleri camlar acik yatirirlar
onu yapmam ama cok kez marketlerde cocuklari aglayarak
cikarmissimdir bir sakiz icin hayir hayirdir bende
bazen cok kati bir anne oldugumu düsünürüm
ne alabilecegini bilince sorun yasanmıyor
baska bir forumda yazdigim endise konusuyla da hafiften alakali. Türk anneler fazla endiseli ve bu endiseyi de her an dile getiriyor ve cocuga duyuruyorlar. Yani sürekli soguk su icme üsüteceksin, ayagin ciplak cikma, sapkani giymeyi unutma diye son saniyede cocugun arkasindan sesleniyorlar.NRY yazdı:
leo'da sen de şanslısınızDeniz.. yazdı:
Oysa endiseyi gecirmenin en iyi yolu cocuga anlatmak. Bak oglum ben yokken de bu sapkayi tak cünkü üsüyüp kulaklarin agrirsa hic hosolmaz demek gerek. Sonra da o sorumlulugu cocuga geciriyorsun. Cocuk o sapkayi bilincli olarak takiyor anne kizdi diye degil. Unuttugunu görürsen tekrar uyarmak gerekebilir ama bagris cagrisla ve arkadaslari yaninda rencide ederek degil.
Hatta o an eger söylenmeyecek bir durumsa, ölecek degil ya simdi takmamis artik kirmayayim, bir dahakine düzgünce uyaririm diyebilmeli bir ebeveyin..
endişeli olmak konusunda haklısın..Deniz.. yazdı:
baska bir forumda yazdigim endise konusuyla da hafiften alakali. Türk anneler fazla endiseli ve bu endiseyi de her an dile getiriyor ve cocuga duyuruyorlar. Yani sürekli soguk su icme üsüteceksin, ayagin ciplak cikma, sapkani giymeyi unutma diye son saniyede cocugun arkasindan sesleniyorlar.
Oysa endiseyi gecirmenin en iyi yolu cocuga anlatmak. Bak oglum ben yokken de bu sapkayi tak cünkü üsüyüp kulaklarin agrirsa hic hosolmaz demek gerek. Sonra da o sorumlulugu cocuga geciriyorsun. Cocuk o sapkayi bilincli olarak takiyor anne kizdi diye degil. Unuttugunu görürsen tekrar uyarmak gerekebilir ama bagris cagrisla ve arkadaslari yaninda rencide ederek degil.
Hatta o an eger söylenmeyecek bir durumsa, ölecek degil ya simdi takmamis artik kirmayayim, bir dahakine düzgünce uyaririm diyebilmeli bir ebeveyin..
hep birşeyler olacakmış gibi davranılıyor bazen
düşecek, çarpacak, üşüyecek, terleyecek, hasta olacak vs..
aslında büyümek bunların hepsi işte..
bunları yaşayarak büyüyecek ama kıyamamak var işin içinde..
biliyorsun mesela yaptığı şeyin sonucunu..
denenmiş kaç kereler..
tutamıyor insan kendini..
yöntem önerilerin doğru..
biraz düşünüp, sakin kalıp, es verip öyle konuşmalı, uyarmalı..
çocuğumuzla konusurken; göz seviyesine inip yine aynı şekilde göz kontağı kurularak konusulması gerekir. yapma, hayır, elleme şeklindeki olumsuz kelimeler yerine açıklayıcı cümleler kurmalıyız.
aslında hepimizin bildiği konular ancak iş uygulamaya gelince çoğu zaman hatalar yapabiliyoruz. önemli olan dönüşü olmayan hatalar yapmamak.
Burda her ne kadar cok Turk'le karsilasmasak da bunu ben de gozlemledim...
Bugune kadar sadece bir Amerika'li cocugu sinirden delirmis bir halde gordum...
MArketlerde falan bir sey istemeye gelince; kizim bugune kadar hic boyle bir sey yapmadi. Bir kac aydir istiyor, bunu alir misin diye, ne yazik ki biz de bu yil basinda bir anlasma yapmistik bu yil dogumgunu ve yilbasi disinda oyuncak almak yok diye (evde 2 kat da onun oyuncaklariyla doldu da) ve o da kabul etti. Simdi bir sey istedi mi "anlasma"yi hatirlatiyoruz... "haa, tamam o zaman dogumgunumde" diyor, hemen geciyor nazlanmasi.
CemileZipak yazdı:
benim de dikkatimi baska birsey cekti buralarda...
eger supermarkette deli gibi tepinen, birsey icin tutturan, girtlagi yirtinircasina bagiran-aglayan bir cocuk varsa ya Turk'tur ya da ARap'tir...bugune kadar hiic yanilmadim...
ay buna cok guluyorum ben,emrenin ne zaman goz seviyesine inip konusmaya calissam,durumun ciddiyetini ve benim onu ikna etmeye calisacagimi anlayarak basini ote yana cevirir,tavana bakar SIKILIR ve en sonunda kaybolur ortaliktan
MirArda yazdı:
çocuğumuzla konusurken; göz seviyesine inip yine aynı şekilde göz kontağı kurularak konusulması gerekir. yapma, hayır, elleme şeklindeki olumsuz kelimeler yerine açıklayıcı cümleler kurmalıyız.
aslında hepimizin bildiği konular ancak iş uygulamaya gelince çoğu zaman hatalar yapabiliyoruz. önemli olan dönüşü olmayan hatalar yapmamak.
biryerde okumuştum özellikle küçük çocuklar için;MirArda yazdı:
çocuk birşeyi merak ettiğinde, birlikte alıp bakın, inceleyin merakını giderinceye kadar dursun onda ama siz de yanında olun, diyordu.
bunu yapmayıp, elleme, dokunma demek hic ise yaramayacaktır.
cocuk hala merak etmektedir çünkü ve bir yolunu bulup merakını giderecektir malumumuz üzere