Geçmiş olsun Aynur,aynur-anneoldum yazdı:
ayşima perşembe gecesi hastalandı H1N1. 5 gün raporlu idik. yarın iyi olursa okula gidecek kaldığı yerden devam edecek. bu cuma ara tatiline giriyor okul.
Ayşima şimdi iyidir umarım.
ayşima perşembe gecesi hastalandı H1N1. 5 gün raporlu idik. yarın iyi olursa okula gidecek kaldığı yerden devam edecek. bu cuma ara tatiline giriyor okul.
bugün nilsuyu almaya ben gittim.. kendi öğretmeni rahatsızlanmış gitmiş ingilizce öğretmeni vardı ona sordum. cuma günü ara karne vereceğiz ama tatil yok dedi. dedim diğer okulunuzda varmış o yüzden sordum.. öyle mi, tatilden haberim yok dedi.. sadece karne verecekler sanırım tatil olmayacak..umut yazdı:
Suzan,nilsubensu yazdı:
her akşam 6-7 sıra yazma ve okuma ödevlerimiz oluyor.. nilsu fena değil okumada, mesela nar okuyacak, narrrrrrr diyor. kızım r leri o kadar uzatmana gerek yok diyorum anneee rrrrr lamam gerekiyo diyo. bizde rrrr layarak okuyoruz mecburen
n ve r yi o ve a yı karıştırıyor, ama vallaha ben bile karıştırıyorum bazen. bu el yazısı ne zor yaw..
karne dediniz neden bahsettiniz ben hiç anlamadım. ne karnesi ? benim haberim yok vallahi.. aşı kağıdı da gelmedi henüz.
Bu cuma ara karne alacak bizimkiler ve bir haftalık ara tatile giriyorlar.Siz de yok mu ara tatil?
Bende bugün okula uğradım ve kaçırdığı ders'lerini aldım Ege'nin
Ancak pazartesi gidebilecek okula çünki
U ve K'ları çalışabileceği sayfalar ve kitaptan çalışma verdi öğretmenimiz
Yapabildiği kadar yapsın bari
Bu arada iki gündür 9 ve 8 öğrenci sınıfta yokmuş
Sınıf mevcudu 27, Üçte biri hasta demekki
Merhaba,e_ege yazdı:
Bende bugün okula uğradım ve kaçırdığı ders'lerini aldım Ege'nin
Ancak pazartesi gidebilecek okula çünki
U ve K'ları çalışabileceği sayfalar ve kitaptan çalışma verdi öğretmenimiz
Yapabildiği kadar yapsın bari
Bu arada iki gündür 9 ve 8 öğrenci sınıfta yokmuş
Sınıf mevcudu 27, Üçte biri hasta demekki
Oncelikle hasta olan tüm çocuklarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.
Ege hangi okula gidiyordu? Bizde ara karnede farklı değerlendirmeler var. Yani tüm çocuklarınki "çok iyi" değil. Anaokuldayken "motivasyon" nedeniyle tüm çocuklara gülen yüzler veriliyordu. Biz velilerin isteği üzerine çocuklara gösterilmeden bize gerçek değerlendirmeleri içeren karneler dağıtılıyordu.
Mert'in ödevleri ,
İlkbaharda Arılar (Türkçe ödevi)
İlkbahar geldi.Karları erittik.Tomurcuklar çiçek açtı.Ağaçlarda küçük küçük yeşil yapraklar belirdi.Arılar gözlerini savuşturarak çevreye baktılar.Sonra elma ağacına doğru uçtular:
-Karnımız aç,bize biraz yiyecek var mı? dediler.
Elma Ağacı ;
-Ah ne yazık!Çok erken geldiniz.Çiçeklerim daha açmadı.Kiraz ağacına gidin.Belki onun çiçekleri açmıştır .dedi.
(Temel Eğitim Ansiklopedisi)
Metni 3 defa "okuyarak" ,soruları metne göre yanıtlayıp aşagıdaki satırlara "yazın" .
-Olay kimler arasında geçiyor ?
-Arılar elma ağacından ne istiyor ?
-Elma ağacı ,arıları neden kiraz ağacına göndermiştir ?
Aşağıdaki örüntülerden ,kuralı bozan ögeleri bularak X işaretleyin.
-Aşağıdaki örüntünün kuralının açıklayarak ,kuralı bozmadan devam edin.Kurala uygun benzer bir örüntü de siz oluşturun .
Hayat Bilgisi Ödevi
Pazartesi sabahı okuldaki tüm öğrenciler aşı olacakları için çok heyecanlıydı.Ali sabırsızlıkla aşı olmak için sırasının gelmesini bekliyordu.Bu sırada Ali ,arkadaşlarının Aslı'nın çevresinde toplandıgını fark etti ve hemen Aslı'nın yanına gitti.Aslı ağlıyor ,ısrarla aşı olmak istemediğini söylüyordu.Ali ,Aslı'yı aşı olmaya ikna etmek için neler söyleyebilir ? Aşağıdaki satıra "Yazın"....
-------------------------------------
Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına (D) ,yanlış olanların başına (Y) harfi yazın
--Sıramın üzerinin kalemle hiç çizmem.
--Kapıyı kapatırken ve açarken dikkatli olurum.
--Teneffuslerde yazı tahtasının hep karalarım.
--Sıramın ve sandalyemin üzerine çıkarım.
--Panolarda asılı kağıtların üzerindeki iğnelerle oynamam.
Aşağıdaki sözcüklerin ,"hecelerini" ,örnekteki gibi kırmızı kalemle bölerek ayırın.
Yukarıdaki sözcüklerin ilk harflerinin "sıra" numarasına göre ,aşağıdaki kutulara ,"büyük harflerle" yazarak ,şifreyi bulun.
-Ortadaki boş kutuya ,sağ kutudaki varlıkların sayısından "daha az" ,sol kutudaki varlık sayısından "daha çok" varlık çizin .
-Küçük arıya yardım edin .Bal kavanozlarını sayarak üzerine sayıları yazalım .
-Yaren'in 5 ,Ayla'nın 8 ,Özge'nin 3 cevizi vardır .Buna göre ;
En çok cevizi olan .....'dır .
En az cevizi olan .....'dır.
Matematikten ,"Onluklar-Birlikler" kavramına geçmişler .Dünkü ödevlerde ,onluklar-birlikler çalışmaları vardı .
Mert biraz karıştırıyordu sanki .Konuyu net anlamadıgını farkettim .Öğretmenine not yazdım."Mert'e konuyu tekrar anlatın ,ara sıra karıstırdıgı oldu ödevi yaparken" dedim .
Şu tarz ödevler .
Aşağıda verilen sayıları onluk ve birliklerine ayırın.
10 = …… onluk …… birlik
12 = …… onluk …… birlik
15 = …… onluk …… birlik
22 = …… onluk …… birlik
30 = …… onluk …… birlik
17 = …… onluk …… birlik
18 = …… onluk …… birlik
26 = …… onluk …… birlik
Onluk ve birlikleri verilen sayıları yazın.
1 onluk 3 birlik = …… 2 onluk 1 birlik = ……
1 onluk 6 birlik = …… 3 onluk 4 birlik = ……
0 onluk 3 birlik = …… 2 onluk 0 birlik = ……
1 onluk 7 birlik = …… 4 onluk 2 birlik = ……
5 onluk 1 birlik = …… 2 onluk 8 birlik = ……
3 onluk 5 birlik = …… 6 onluk 7 birlik = ……
4 onluk 0 birlik = …… 7 onluk 2 birlik = ……
2 onluk 9 birlik = …… 5 onluk 5 birlik = ……
bu forumu çok seviyorum
Bizim okul sizinkinden erken açıldı ve o zaman Kasım ve Mart aylarında birer haftalık ara tatil yapılacağını bildirmişlerdi.Şimdi de o uygulanıyor.nilsubensu yazdı:
bugün nilsuyu almaya ben gittim.. kendi öğretmeni rahatsızlanmış gitmiş ingilizce öğretmeni vardı ona sordum. cuma günü ara karne vereceğiz ama tatil yok dedi. dedim diğer okulunuzda varmış o yüzden sordum.. öyle mi, tatilden haberim yok dedi.. sadece karne verecekler sanırım tatil olmayacak..umut yazdı:
Suzan,nilsubensu yazdı:
her akşam 6-7 sıra yazma ve okuma ödevlerimiz oluyor.. nilsu fena değil okumada, mesela nar okuyacak, narrrrrrr diyor. kızım r leri o kadar uzatmana gerek yok diyorum anneee rrrrr lamam gerekiyo diyo. bizde rrrr layarak okuyoruz mecburen
n ve r yi o ve a yı karıştırıyor, ama vallaha ben bile karıştırıyorum bazen. bu el yazısı ne zor yaw..
karne dediniz neden bahsettiniz ben hiç anlamadım. ne karnesi ? benim haberim yok vallahi.. aşı kağıdı da gelmedi henüz.
Bu cuma ara karne alacak bizimkiler ve bir haftalık ara tatile giriyorlar.Siz de yok mu ara tatil?
Gerçi bu grip salgını sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığının ne yapacağı belli değil.Bakalım belki de sömestre tatilini uzatacaklarmış.Yani her an durumlar değişebilir.
özler teşekkür ederim. Daha iyi. okula bugün de gitme dedik ama çok ağladı kıyamadık gönderdik.umut yazdı: