80. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 3070787980818290130 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 791 ile 800 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Merhaba Sevgili Demet ve tüm 1.sınıf anneleri Biz elat ve inorm u bitirdik. Rakamları da bitirdik. Sanırım bugün gelen ev ödevi ile hangi harfe başladıklarını akşam göreceğim. Hergün yaklaşık 3 safya ödev geliyor. Ancak ödevlerin Mert'in ödevlerinden çok daha basit olduğunu söyleyebilirim. Genelde 2 sayfa yazı bir sayfa da matematik. Bir de hafta sonu okuma kitapları geliyor eve. Genelde 3 kez okuyoruz onları. Bunun dışında İnglizcede bu yıl hiç ödev yok. Sınav olmuyorlar 1. sınıflar. Sadece dikte çalışması yapıyorlar. 10-15 gün aralıklarla dikte çalışması yaptıkları defter eve geliyor. Böylece biz de takip ediyoruz hata yapıp yapmadığını. Her ay 1 kez toplantı yapılıyor 1.sınıf velileri ile. O ay içinde yapılanlar ve gelecek ay işlenecek olan konular anlatılıyor bizlere. Bu arada okulda kahvaltı olmasına rağmen sabah mutlaka birşey yedirip öyle yolluyorum ben oğlumu. Ayrıca Ben 10 bağımlılığımız hemen hemen bitti sayılır. Albümün kapağını bile açmıyor. Şu anda PSP 'ye merak sardı. Bir kayak bir de Spiderman oyunumuz var. Ama bunları abartmadan oynuyor. Bırak deyince hemen bırakıyor.

Ben de epeydir yazamadım buraya.
    i.n.o.r.m bitti bizi de 8'e kadar geldiler.
    Atik ali 2'yi sorunsuz okuyor.
    Bizde sadece dikte çalışması yapılıyor,ama puanlama yok.
    2kere oldular,sonuncuyu geçen cuma oldular.Hataları var ama öğretmeni 'çok iyi'diyor,ben de anlayamadım nasıl çok iyi oldugunu Belki de sadece birer harfli hatalar olmasındandır

bugün 10 kasım olması nedeni ile dün okul çıkışı bir bayrak almıştım simay için, sonra bir de atatürk rozeti sordum yok dedi adam..
    aaa dedim, yarın 10 kasım neden getirmediniz?

adam demez mi valla abla ilk defa sen sordun, hiç de aklıma gelmedi diye... :-x

sinir oldum.. :-x

akşam eşime anlattım olanları, dur dedi ben çıkarayım yazıcıdan; hemen netten bulduk bir vesikalık fotoğrafını atatürk ün.. sonra 60 tane bastık ve müntazam bir şekilde kestik onları..

sabah kalkınca simay çok sevindi, hemen yakasına birini taktım, diğerlerini de okula götürdük, öğretmenden bir kutu iğne aldık ve çocukların hepsinin yakasına iğneledik rozetlerini..

çocuklar çok sevindi, veliler memnun oldu.. diğer sınıflarda bakakaldı..

42 çocuğa takıldı, kalanları da öğretmene teslim ettim..

tören saati bende okula gittim ve törene katıldım, simay da çok mutlu oldu..

dün yine yazılı olmuşlar simay yıldızlı pekiyi almış.. bu sefer not yazmamış, çok seviyor okulunu ve öğretmenini, umarım hep böyle gider..

biz ''i n o r m'' gurubunu öğreniyoruz, yaın r sesini öğrenecekler, sayılardan da 10 a kadar geldiler ve tekli çiftli olarak da öğrendiler..

şimdili bizden bu kadar, birde sınıf temsilcisi olmuş kızım..

biz şimdiye dek 4 yazılı olduk ebrucum..

şöyle ki; ilk yazılıda resimlerin altında noktalı yerler vardı, oraları doldurmuşlar..

bazısı nesne, bazısı da özel isimdi, özel isimlerde büyük harfle başlamayı ve nokta ile virgülü de kullanmayı öğrendiler..

diğer 3 yazılıda da öğretmen cümle söylemiş çocuklar yazmış, simay ın hiç birinde hiç hatası çıkmamış..

dikte çalışmalarına bizde başladık 2 haftadır, bakalım şimdilik iyi gidiyor..

14 sayfa ödev de çok fazlaymış..

biz şöyle yapıyoruz, öğretmenimiz 1 ya da 2 fotokopi veriyor onları yapıyoruz,

sonra okulda ğrendikleri harfle ilgili tüm kitaplardaki alıştırmaları yapıyorzu snra da deftere öğrencinin durumuna göre annesi istediği kadar alıştırma yaptırıyor..

gerçi bizimki belki 14 sayfayı da geçiyordur ama kitaplardaki alıştırmalar bulmaca şeklinde ya da oyun gibi değişik şekillerde yapılmış, çok zevkli oluyor, simay sıkılmıyor..

aynur-anneoldum yazdı:
    nujen21 yazdı:
    hafta sonu tam 14 sayfa ödev yatık, sadece yazı ve okuma .
    birde öğretmen cd vermiş ona çalıştık.

şimdi sanırım yazılı olacaklar, çünkü öğretmenimiz yazılı için boş bir güzel yazı defteri sitemiş.

peki nasıl olaaklar yazılıyı ?? yani öğretmen okuyacak onlar yazacak mı ? yoksa yazıp verecek dolduracaklar mı ?

yani 1.sınıf yazılılarının tekniği nasıl olacak arkadaşlar ????
    Ebruu,

Bizde dikte çalışması var. Öğretmen bütün sınıfa kelimeleri söylüyo öğrenciler yazıyo.. ayşima'nın kağıdını gördüm. Arada yuttuğu harfler vardı. Özel isimleri büyük harfle başlamış ama virgülleri nokta yapmıştı.

biz cuma günü ara karne alıcakmışız, tüm okullarda var mı bu ara karne? esra da birce nin bugün alıcağını söylemiş.. merak ettim, sizde durumlar nasıl?

Ege'lerde sınavlara başladılar
    Pazartesi ilk snavını oldu, hiç yanlışsız yapmış iki yıldızlı aferin almış, akıllı kızım benim
    Bir defter istemişti öğretmenimiz sınav için, bütün sınavları bu deftere yapacakmış
    Yaklaşık 6 satır cümle vardı defterde
    Şimdiye kadar öğrendikleri kelimelerden oluşan, cümleler söylemiş öğretmen çocuklarda defterlerine yazmaya çalışmışlar
    Öğretmen kendisi imzaladıktan sonra eve göndermiş annelerde imzalasın demiş
    Artık her pazartesi sınav defteri eve gelecekmiş
    Harf'lerden M lere kadar, rakamlardanda 8 ekadar geldiler
    Okul dersleri yanında birde keman derslerimiz başladı, henüz 3 haftadır gidiyor ve daha notaları öğrenmeye çalışıyor Ege
    Biraz zor gibi, hem okul hem kurs
    bakalım artık, ben kafayı yemezsem hadi hadi diye, güzel olacak herhalde

bizde nerde kaldık,nerden devam edicez bakalım.haftayada selin 10 gün ara taile giricek.bakalım nasıl toparlıycaz.

Yazmıyorum diye okumadığımı sanmayın sakın
    Duru bu aralar rölantide,değişik birşey olmadığı için yazmıyorum.
    Keyifle gidip geliyor.
    Önceki sorunlar ortadan kalkmış görünüyor.

Ödevlerini yaparken yönergeleri iyi anlayamıyor yalnız.
    Ben soruları üzerine basa basa tekrar edince anlayıp cevaplıyor.
    Kendi sesini duyamıyormuş okurken

bizim okulda da bazı öğretmenler sınav defteri tutuyor.. bizim öğretmenimiz, kağıt dağıtıyor ona yazıyorlar söylenenmleri, geçen gün de test şeklinde yapmış, şimdiye kadar olduklarında simay ında hiç yanlışı çıkmadı..

ege ye de maaşallah..

ara karne alıcaklarmı peki?

e_ege yazdı:
    Ege'lerde sınavlara başladılar
    Pazartesi ilk snavını oldu, hiç yanlışsız yapmış iki yıldızlı aferin almış, akıllı kızım benim
    Bir defter istemişti öğretmenimiz sınav için, bütün sınavları bu deftere yapacakmış
    Yaklaşık 6 satır cümle vardı defterde
    Şimdiye kadar öğrendikleri kelimelerden oluşan, cümleler söylemiş öğretmen çocuklarda defterlerine yazmaya çalışmışlar
    Öğretmen kendisi imzaladıktan sonra eve göndermiş annelerde imzalasın demiş
    Artık her pazartesi sınav defteri eve gelecekmiş
    Harf'lerden M lere kadar, rakamlardanda 8 ekadar geldiler
    Okul dersleri yanında birde keman derslerimiz başladı, henüz 3 haftadır gidiyor ve daha notaları öğrenmeye çalışıyor Ege
    Biraz zor gibi, hem okul hem kurs
    bakalım artık, ben kafayı yemezsem hadi hadi diye, güzel olacak herhalde

Aferin Simay'a, çok mutlu oluyorum çocuklarımızın başarılarını görünce
    İnşallah hep böyle devam ederler
    Ara karne olayını hiç duymadım, bir araştırma yaparım ama

Alıntılamayı unutmuşum
    ( bizim okulda da bazı öğretmenler sınav defteri tutuyor.. bizim öğretmenimiz, kağıt dağıtıyor ona yazıyorlar söylenenmleri, geçen gün de test şeklinde yapmış, şimdiye kadar olduklarında simay ında hiç yanlışı çıkmadı..

ege ye de maaşallah..

ara karne alıcaklarmı peki? )