seyhan onaylamış ya, nurayNRY yazdı:
da..
ben hala tencerede beklemesinin saglıklı olup olmadıgını ogrenemedim..
seyhan onaylamış ya, nurayNRY yazdı:
da..
ben hala tencerede beklemesinin saglıklı olup olmadıgını ogrenemedim..
Yemek yaptıktan sonra saklama kaplarına koyarım ki onlarda camdır.Yiyecegimiz kadarını ısıtırım.Yani bir tencere yemegin hepsini ısıtmam.Isıtılmasıda saglıksız bence.Artan olursa onuda başka bir zaman ısıtınca o yemek ekşir yawww.İki kez ısıtılan yemek kokmaz mı? En güzeli yiyecegini ıstmak .
Bizde zaten öyle iki gün yenecek yemek pek yapılmaz.Yemekler günlüktür.Ertesi güne kalmaz.
yemeğim çoksa tencerede,az kalmışsa çelik sahanlarım veya borcamlarıma aktarır o şekilde koyarım dolaba..
zaten biz de yemek fazla beklemez ikinci günde biter..
hamdi özgün yazdı:
aynen.medip yazdı:
allah bilir, tabağını pas parlak edecek kadar ekmekle sıyırıyorsundurhamdi özgün yazdı:
mümkün değil.medip yazdı:
ve aynı zamanda görgüsüzmüşsünhamdi özgün yazdı:
hadi ya...
sizin artan yemeğiniz oluyor yani?
vay ayı vay!
dedim kendime.
yemek yemedeki görgü kurallarından biri de tabakta bir miktar yemek bırakmaktır, bilmez misin?
hem mideme uymaz.
hem de kişiliğime.
üstelik.
biz fakirdik.
annem bizi tam tersini öğreterek büyüttü.
eğer bunun adı görgü ise.
kabul ediyorum.
ben kesinlikle görgüsüzüm.
ops: görüşmeyelim lütfen.
ben avrupa göçmeniyim bi kere, hıh.
sıyırırım ekmek ile ne varsa.
bulaşık makinasına girmeye hazır olur yani tabak.
sana kötü bi haber meriç;ben de avrupa göçmeniyim.
benim eşimde arnavut ve eşimde hamdi bey gibi silip süpürür.Tabak tertemız olur.
Teflonda bekletilmez onu biliyorum. Hoş artık teflonda yemek pişirdiğim de yok. Ama çelik tencere sağlıklı bence. Yeter ki yemek aynı tencereyle ısıtılıp ısıtılıp kalan tekrar dolaba konmasın, yenecek kadar ısıtılsın.
Ben de eski komünistler hitap ve ikna kabiliyetlerinden dolayı reklam sektöründe başarılı oluyorlar diye duymuştum. Tez değil, fikir değil, sadece duyum. Kimse kızmasınYeşim_Yıldırım yazdı:
Eski koministiz dedin ya, konuyla alakası yok ama, benim bu konuda yıllardır geliştirdiğim bir tezim var : Eskinin koministleri, şimdinin kapitalistleri oldu derim Gerçi, bir senedir falan eskinin kominisleri için farklı tezler üretmeye başladım ama onu burada yazamamhamdi özgün yazdı:
e biz eski komünistiz.
nazımla büyüdük.
.
Bu arada otoban (oto-ban ) yap bence genel forumda siyaset yasak