7. Sayfa - Toplam 7 Sayfa var BirinciBirinci ... 567
Toplam 70 sonuçtan 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.

Re: NewYork 'dan resimler ;-) 4.sayfada...

Güzel fotoğraflar.Gene güzel bir gezi.

2. Re: NewYork 'dan resimler ;-) 4.sayfada...

Fotoğraflar harika,aşk güzelleştirir

3. Re: NewYork 'dan resimler ;-) 4.sayfada...

Esra mimarlar odasinin turlari baska hangi sehirler icin var? bence hepsini yolla. Belli olmaz bir gün aniszin gidebilirim

BAYILDIM BEN MIRAY PRENSESE COOK SEKER MASALLAH.

Mutlusun, belli
    tadını çıkarmak lazım hayatın
    bunu yapabildiğin(iz) için de şanslısın(ız)
    Allah bozmasın

6. özgürlük aniti üzerine dogru yanlis bilgiler..

Internette, özgürlük aniti üzerine türkce sitelerde söyle bir bilgi dolasiyor:
    1880'lerde Misir'a dikilmek üzere, misir valisi Hidiv Said tarafindan onaylanan ve o ölünce Hidiv Ismail Pasa tarafindan ele alinan Süveys kanali yapimlari sirasinda, kanal girisine dikilmek üzere Frederic Auguste Bartholdi'ye siparis edildigini, parasinin büyük bir kisminin Sultan Abdülaziz tarafindan ödendigini, ama bunun engellendigi... Heykelin bir süre depolarda bekletildikten sonra 1884'de yüzünün degistirilerek Fransa'dan Amerika'ya hediye edildigi...

Özgürlük anitinin müzesinde gördügüm bilgi ise söyle:
    Heykel fransiz halki tarafindan ABD'e armagan edilmek icin halka, üzerinde heykelin resmi olan sarap, sabun, sirke gibi hediyelik esyalar satilarak, bu paralarla maliyeti yapim karsilanarak, Frederic Auguste Bartholdi'ye siparis edildigini...

Bu iki bilgi celiskili.
    Dogrusunu umarim sanat tarihcimiz Berna ve diger bilgili arkadaslar tarafindan bulabiliriz..

..

Ayrica yine özgürlük anitiyla ilgili ilginc bir konu da heykeli yapan Frederic Auguste Bartholdi'nin Mason locasina ait olmasi. Masonlarin sembolü olan me$ale'nin insanligi aydinlatma rolü ve yine NewYork'da heykelin üzerinde durdugu dörtgen yapinin, mason tarzi yapisi ilginc. O yillar mason locasi acaba daha mi güclüydü diye düsünmeden edemiyorum...
    Düsündüm de eger ilk yapim bilgisi dogruysa, Misir valisi Said pasa da Mason muydu ?

Re: özgürlük aniti üzerine dogru yanlis bilgiler..

Deniz.. yazdı:
    Dogrusunu umarim sanat tarihcimiz Berna ve diger bilgili arkadaslar tarafindan bulabiliriz..

..
    cicegi burnunda sanat tarihciniz cevap veriyor: hicbir fikrim yok eee ben uzmanligimi resim dalinda yapiyoruz, sizi heykel uzmani arkadasima baglayayim dermişim

bu arada muze gezilerini cok kıskandim tabii ki. biz catlasak da sen yazmaya devam et

Tam da Cemil Koçak'ın "Geçmişiniz İtinayla Temizleniz" adlı yapıtını okuyordum. Eee, Amerikalılar ikonları haline gelmiş bir yapıtın tarihine Devlet-i Osmaniye'yi karıştırırlar mı hiç!

ABD yüzüncü kuruluş yılını kutlayacağından, Fransızlar 1860'larda kalıcı bir armağan vermek isterler ABD'ye. Fransa'da 3. Cumhuriyet ve bunun getirdiği siyasî kargaşa hüküm sürmektedir. Bu kargaşa içinde ABD'ye verilecek armağanın yapımı heykeltraş Frédéric Bartholdi'ye verilir. Bartholdi istediği türden bir yapıt için bir türlü ilham kaynağı bulamaz. Öylesine görkemli bir yapıt olmalıdır ki bu, bir yandan ABD'deki cumhuriyet olgusunu gönülden kutlarken, Fransa'dakini de canlı tutmaktır; çünkü, Fransa'daki cumhuriyet sallantıda gibidir. Bartholdi'nin ilk taslağı çok silik kalır ve Paris'deki Luxemborug Parkı'na dikilir. İkinci taslak da tatmin etmez sanatçıyı, o taslak Brezilya'nın Maceio şehrinin belediye binasının önünde yerini alır.

Bartholdi ilham kaynağı almak amacıyla bakışlarını Batı'dan Doğu'ya çevirmeğe karar verir ve Mısır'a gider. Mısır'da o sırada Suez Kanalı inşa edilmektedir ve kanalın inşası Fransız mühendis Kont Ferdinand de Lesseps tarafından yönetilmektedir. Ferdinand de Lesseps ve Bartholdi yakın arkadaş olurlar. Kont, Bartholdi'den Suez Kanalı'nın girişi için dev bir deniz fenerinin tasarımını ve yapımını üstlenip üstlenemeyeceğini sorar. Bartholdi bu işi kabul eder. Yeni bir dünya harikası olmalıdır bu deniz feneri. Bartholdi, Roma Özgürlük Tanrıçası Libertas'dan esinlenir ve Romalı giysilerine bürünmüş, göğe kaldırdığı elinde meşale tutan, başındaki tacı da ışıklar saçan Mısırlı bir köylünün taslağını hazırlar. Taslak o zamnın Mısır Valisi Hidiv İsmail Paşa'ya sunulur ve kabul görür. Ne yazık ki, proje Osmanlı'nın mâlî sıkıntıları yüzünden bir türlü gerçekleştirilemez. Batholdi hiç üzülmez, çünkü ABD'ye verilecek 100. Yıl armağanının taslağı hazırdır.

http://en.wikipedia.org/wiki/Statue_of_Liberty

savaşların, sınırların, sınıfların olmadığı hayal ülkesinden

aman hala mı aktif bu konuu

gözümüze gözümüze sokma kızıım

müdüre ben çalışmıyorum newyork a gidiyorum diyesim geliyoo

10. Re: özgürlük aniti üzerine dogru yanlis bilgiler..

Kübracigim, cok tesekkürler. Zaten Masonlar Misir'daki eski uygarlikla cok ilgilenirlermis.. freemasonary sayfalari onun Misir'a ilham almak icin gittigini yaziyor.

Ama celiskili olan paranin kim tarafindan ödendigi... Ben Osmanlilarin ödedigini acikca zannetmiyorum. Zaten ekonomileri o zamanlar oldukca kötü. Yani fransiz halkinin hediyelik esyalar satin alarak bu paralari toplamis olmasi bence daha makul..