-
11 Aralık 2009, 22:42
Juliet’ in akıbeti
Patlayıcı sezon finalinde Elizabeth Mitchell‘in canlandırdığı Juliet karakteri patladı.Ya da patladı mı?
Unutulmamalıdır ki, Lost evreninde yüzlerce fit aşağıya, büyük bir kuyuya düşmek ve bir hidrojen bombası patladığında ona yalnızca birkaç inchlik bir mesafede olmak, ya karakterin parçalanarak havaya uçtuğu ya da ertesi sabah keskin bir baş ağrısıyla ve Dharma markalı ağrı kesiciye şiddetli bir istek duyarak uyanacağı anlamına gelebilir.
Damon Lindelof, Juliet‘in, bu durumda, başının belada olduğunu doğruladı. ‘Juliet‘i öldürme kararı acımasızdı.’ dedi ve ekledi:’Size bir final ölümü vermemiz için, Carlton Cuse‘un ve benim , sizi gerçekten sevmemiz gerekir.’
Siz yine de Juliet için çok gözyaşı dökmeyin çünkü Juliet final sezonu boyunca, yer alacağı bölüm sayısı belirtilmemiş olsa da, bizlerle olacak.
kaynak:darkufo
çeviri:ninni
-
11 Aralık 2009, 22:43
Claire’e Ne Oldu?! (spoiler)
Darkufo‘da bir üye sette gördüklerini aktarmış. Claire severleri şaşırtacak bilgiler de mevcut. Yazının devamı spoiler içermektedir bilginize.
Jin korsan görünümlü insanlardan Claire‘in yardımıyla kurtulur. Claire bu sahnede adeta Chuck Norris gibidir ve korkunç görünmektedir.
(Bu temkinli ve bakımsız Claire, hatırladığımız cici çekici Claire değil. Daha ziyade 1.sezondaki Fransız pilicini andırıyor.)
Jin daha sonra Claire‘in eğreti barınağında uyanır.Korsanlardan biri de oradadır.
Hem Jin‘in hem de korsanın kanaması vardır.
Yeni Claire silah kullanmayı kesinlikle bilmektedir.
-
11 Aralık 2009, 22:45
Yeni Set Haberleri (Spoiler)
6. sezon için çekimler tam hızı ile sürerken, setten haberlerde bize ulaşmakta işte 14 maddede topladıgımız bolca spoiler..
1)
“Dr. Goodspeed”‘in Claire‘e doğum yaptırtığı hastanede Kate‘le konuşan dedektif Rasmussen, otuzlarında genç bir bayan ve dizide daha önce görmediğimiz bir oyuncu.
2) (Bu sahnenin, açılış bölümünde(6.01/6.02) olduğunu düşünüyorum)
Tapınak‘ın koruyucusu olan korsanlar Alt’a ateş ediyor.Tapınak’ta olanlar kavgalarla uzuyor.
3)
-Sayid Olay’dan sonra Tapınak‘takiler tarafından ele geçiriliyor ve işkenceye uğruyor. Ama 5.sezondaki yaralarını da yine onlar iyileştiriyor.
4)
-Diğer Lostieler kavgadan sonra Tapınak‘a girdiğinde, Richard iki grubun arasını düzeltiyor. Herkes Sayid‘i canlı bulduğu için mutlu oluyor.
5)
-Burası uzun saçlı Asyalı adamla karşılaştığımız yer ve Jacob da orada.
6)
-Locke orijinal Lostielerin bir kısmını bir araya getirecek. Bunlardan biri de kavgacı, silah kullanan Claire. Aynı zamanda bir Iraklı tarafından bıçaklanacak, Herhalde Sayid‘dir. (Henüz doğrulanmamış bir haber)
7)
-6.04.’The Substitute’ bölümünden bir sahne.
-Terry ve Emerson ada dışında bir lisede.
-Küçük spor takımıyla bir okul ortamı.
-Emerson‘ın saçı görülmemiş şekilde koyu.
8)
-(Nadia’ın evinin bulunduğu caddede, Locke‘un sahnesi) Locke mavi karavanında Helen’in evine gitmektedir.
-Helen’le görüşmesi pek iyi gitmez.
-Tekerlekli sandalyeden düşer.
9)
-Otopark sahnesi.Göze çarpanlar Hurley‘in sarı hummerı,üstünde ‘KUTU’ yazan bir karavan ve Locke‘un mavi karavanı
-Locke artık kutu şirketi için çalışmamaktadır
-Hurley‘in karavanı Locke‘un çıkmasını engellemektedir ve bu durum Locke’u çılgına döndürür.
-Hurley Locke‘la karşılaşır.
-Hurley Locke‘a hemen bir çek yazar.
10)
- 6.05 sahnesi, Jack annesini ziyaret eder.
11)
-Bir okulun konferans salonu kullanılmakta.
-Dinleti sahnesi(öğrenciler ve uzmanlarla birlikte)
-Jack sahnede yer almakta.
-’Dogan’ isimli yeni karakter de burada, Diğerleri’nden biri olarak.
- Dış çekimler akşam karanlığında Jack‘le yapıldı.
12)
-Sahil çekimi(Diğerleri’nin sahte köyü).
-Yeni sette Tapınak var.Dörtgenimsi bir formu var gibi.
-’The Lighthouse’ bölümünden bir sahne.
-Matthew Fox ve Jorge Garcia, Jacob‘u ziyaret eder.
13)
-Matthew Fox Bronco’da; üniversite binasına girer.
-Miles‘la buluşmak için olabilir.(Doğrulanmamış)
14)
(Banliyö sahnesi) Sayid ellerinde çiçeklerle Nadia ile buluşur.
-Locke ve Helen’den daha iyi bir ilişkileri vardır.
-Sayid küçük bir kızı okul servisine bindirir.
-Gizemli bir karakter aracıyla evin yanından geçer ve hızlanır.
-
11 Aralık 2009, 22:46
6.Sezonun ilk promosu
http://www.dailymotion.com/video/xaz3jp_lost-s6_shortfilms
çok umutlanmayın, bu promoyu yapmasalarda olurmuş yaniii...
-
11 Aralık 2009, 22:48
Damon’la Yine Yeniden!
Yine Damon Lindelof ile bir röportaj yapılmış ve Damon Lindelof yine yuvarlak cevaplar vermiş.Gerçi heyecanımızı kaçırmaması açısından bir nebze doğru buldum bu davranışını.İşte Damon Lindelof röportajından seçmeler :
Soru:Final bölümlerinin yaratımında hangi noktadasınız?
D.L:Şu an sekizinci bölümü yazıyoruz ve dokuzuncu bölümün hikayesini çözüyoruz.Altıncı bölümü çekiyoruz.Tüm sezonun detaylı planı yapıldı, ama bölümleri birer birer yazıyoruz çünkü sahne sahne aslını üretmek işin eğlenceli tarafı.Yani neredeyse yarıladık.
Soru:Neden Walt ya da Vincent 6.sezon promo fotoğraflarında yok?
D.L:Her şeyin tasarlandığından başka, herhangi bir şeyin ne olduğuyla ilgili bir açıklama yapmayacağım.Son sezonu izlemeli ve kendiniz karar vermelisiniz.
Soruiziyi yaratmaya başladığınız sırada planladığınız son, yerinde duruyor mu?
D.L:Güzel soru.Evet gerçek son, her zaman planladığımız sonun aynısı yalnızca ona iki sezonda mı, dört sezonda mı veya altı sezonda mı ulaşacağımızı bilmiyorduk bu yüzden sonuca ulaşan yol önemli ölçüde değişti.Ama son?İnsanlar sevsin sevmesin bizim planladığımız son bu.
Soru:Walt’un önümüzdeki sezon önemli bir rolü olacak mı?
D.L: Bize göre,Malcolm David Kelley’in dizinin ilerleyişine nazaran çok hızlı büyümesi bizi inanılmaz sınırladı.Biliyorsunuz, 5.sezonda Locke Oceanic altılısını toplamaya çalışırken göründüğünde, bunu çözmenin tek yolu onu 3 yaş büyük görmekti. Ama umarım Walt’un neden özel olduğu ve dizideki rolü, her şey olup bittiğinde yeni bir anlam kazanacak. Eminim ki Walt karakterine ihtiyacımız var.
Soru:Frank, önümüzdeki sezon ana karakterliğe terfi edecek mi ve onun merkezinde yer aldığı bir bölüm olacak mı?
D.L: Lapidus bu sezon devamlı olarak yer alacak.Bu sezon Lapidus kesinlikle A-takımındakilerden biri.
-
11 Aralık 2009, 22:50
Jacob’un Ezeli Düşmanı
Bilinmeyen bu düşmanı, Jacob’a muhalefet ederken gördük. İsmi, kimliği, güdüleri ve geldiği yer hakkında hiçbir şey bilinmiyoruz. Yüzyıldan fazla süredir Jacob’un boşluğunu bulup onu öldürmeye çalışıyordu. 2007 yılında, ölmüş John Locke’un şeklini alarak başarılı oldu. Locke’un görünümünde Ben’i ikna ederek, Jacob’un yaşadığı yerde onu öldürttü.
1800’lerde
Gemi ufuk çizgisinde gözüktüğü sırada, Jacob’la birlikte sahilde oturuyordu. Taweret heykelinin yanında oturan Jacob’a yaklaştı ve geminin adanın yerini bulmasına onun izin verdiğini, sonucun hiçbir zaman değişmediğini, gelenlerin sadece savaş, yıkım ve yozlaşmaya neden olabileceğini söyledi. Jacob’un onunla hemfikir olmadığı anlaşılıyordu. Kalkıp gitmeden önce Jacob’a; “ seni ne kadar çok öldürmek istediğim hakkında bir fikrin var mı?” diye sordu. Er ya da geç bir “boşluğunu” bulup, bunu mutlaka yapacağına dair söz verdi.
John Locke Görünümünde
John Locke’un cesedi Ajira 316 uçuşuyla adaya geri döndüğünde, kurtulanların Hidra Adası’nda kurmuş olduğu kamp alanın deniz kıyısında John Locke görünümünde ilk kez karşımıza çıktı. Kendini “ John Locke” olarak tanıttı. Ilana, onu uçakta görmediğini ve nasıl geldiğini sordu. Hiçbir fikri olmadığını, sadece öldüğünü söyleyerek gerçek John’un anılarını anlattı. Daha sonra, Hidra ofisinde kurulan geçici hastanede baygın yatmakta olan Ben’i buldu ve aynı öldürülme hikâyesini Caeser’a da anlattı. Ben uyanıncaya kadar başucunda bekledi. Gözlerini açınca şaşıran Benjamin’e; “yaşayanlar diyarına hoş geldin” dedi.
John’un yaşamasına gerçekten şaşıran Benjamin, belirtildiği gibi dirileceğini umuyordu. Buna karşın, yine de onu tekrar öldürmeyi düşünmeye başladı. Ben ve düzenbaz Locke ana adaya gitmek üzere yola çıktıklarında Sun ve Frank ile karşılaştılar. Ben, yargılanmak için Kara Dumanı çağırma girişimlerinde bulunurken, düzenbaz Locke ormanın içinde kayboldu. Döndüğünde Kara Duma ‘nın nerde olduğunu, onları oraya götürebileceğini söyledi ve Tapınağa gittiler. Tapınağın altındaki bölümden içeri girdiklerinde, Ben aşağı düştü. Bunun üzerine Locke, yardım getireceğini söyleyerek gitti. Bu sırada, kızı Alex’in görünümüne giren Kara duman tarafından ziyaret edildi. Locke’u öldürmeyi planladığını, bunu yaparsa onu yok edeceğini ve Locke’un sözünü dinlemesini söyleyip yok oldu. Bunun arkasından, yardım için dönen düzenbaz Locke sayesinde yukarı çıkarak tapınaktan ayrıldı.
Locke, Benjamin ve Sun diğerlerinin kampına gittiklerinde Richard’la karşılaştılar. Richard; Locke’u tekrar gördüğüne memnun olduğunu, çok iyi gözüktüğünü ama onda değişik bir şeyler olduğunu söyledi. Locke, yapmaları gereken bir şey olduğunu söyleyerek Richard’dan yardım istedi. Gidecekleri yere geldiklerinde, Richard’a talimatlar verdi. Bu talimatlar, zamanda yolculuk yapan, geçmişten gelen Locke’un yanına gidip ölmesi gerektiğini ve ancak bu şekilde kaderin gerçekleşeceğini söylemesi üzerineydi. Daha sonra kampa döndüklerinde, yeni liderleri olduğunu ve Jacob’u görmeye gideceklerini diğerlerine açıkladı. Yola çıktıklarında Benjamin’in kulağına; “Jacob’u öldürmeye gidiyorum” dedi.
Richard’ın önderliğinde Jacob’u bulmaya giderlerken Benjamin; ölmüş kızı kılığına giren kara dumanın Locke’un sözünü dinlemesi gerektiğini yoksa onu yok edeceğini söylediğini anlattı. Bunu duyan düzenbaz Locke memnun oldu ve Jacob’u onun öldüreceğini söyledi. Daha sonra Richard, Locke’a nasıl dirildiğini sordu. Jacob tarafından atfedilmiş bir şey olduğunu ve teşekkür etmek istediğini söyledi. Locke, mola verdikleri zaman Benjamin’in Jacob’u hiç görmediğini itiraf etmesini istedi. Benjamin’in sadık hizmeti karşılığında ne aldığını ve Jacob’u öldürmemesi için hiçbir nedeninin olmadığına ikna etmeye çalıştı. Richard, Jacob’un evine geldiklerini söylediğinde Taweret heykelinin altında yaşadığını gördük. Richard’ın sadece liderin Jacob’u görebileceğini söylemesinin ardından Benjamin’i de alarak içeri girdi.
Jacob’u Yenmesi
“ DÜŞMANI: Merhaba Jacob!
JACOB: Sonunda bir yolunu bulmuşsun.
DÜŞMAN: Gerçeği söylemek gerekirse buldum. Burada olmak için neler çektiğim konusunda hiçbir fikrin yok!”
Benjamin’e görevinin çok zor olduğunu ama Jacob’un ölmesinden sonra her şeyin değişeceğini söyledi. Bu ikisi Jacob’un odasına girdiler. Jacob, anında bu düzenbazın, eski düşmanı olduğunu anladı. Bu düzenbaz, uzun uğraşları sonucu kendisinin “boşluğunu” bulmuştu. “ Burada olmak için neler çektiğim konusunda hiçbir fikrin yok” derken çok ciddi bir ifade takınmıştı. Değersizliğinin hatırlatılmasıyla Benjamin, Jacob’u bıçakladı. Yere düştüğünde düşmanına; “ geliyorlar” diye fısıldamasıyla, bu ürkütücü düşman tekmeleyerek onu ateş çukuruna itti. Ateşler içinde yanarken, görünen o ki; onu öldürmeyi başardı…
Cevaplanmayan Sorular
-İsmi ne?
-Nasıl Locke’un görünümünü aldı?
-Aynı şekilde, nasıl Locke’un anılarına sahip oldu?
-Tek düzenbazlığı bu muydu ya da sadece Locke’un hayaleti kılığına mı girmişti?
-Diğerlerinin de şekline girebiliyor mu?
-Jacob’u öldürmesini engelleyen neydi?
-“ Jacob’un boşluğu” neydi ve Benjamin neden bunun parçasıydı?
-Gerçek görünümü nasıl?
-Amaçları neler?
-Jacob’la ilişkisinin cinsi ne?
-Adadaki pozisyonu ne?
-Jacob’u öldürmek istemesine neler sebep oldu?
-Ne zamandır adada yaşıyor?
-
11 Aralık 2009, 22:51
Öğretmenim Ben’im :)
Ben‘i görmeye alıştığımız halinden başka bir halde göreceğimize dair ipuçları içeren bilgiler sette bulunan fanlar tarafından darkufo’da paylaşılmış. (haberin devami spoiler içermektedir)
- Alex (Tania Raymonde) Ben‘in öğretmenlik yaptığı lisede öğrencidir. Ben‘e hala yakındır.
- Hem Locke hem Ben okulda çalışmaktadır.
Ayrıca;
- Doc Arzt ve Rose da okulda görüldü! Bernard‘a dair bir işaret yok.
- Yeni misafir oyunculardan William Atherton, setteydi. Okulun müdürü rolünde oynamasına rağmen, bu onun tek rolü olmayabilir!.
-
11 Aralık 2009, 22:52
Sheila Kelley, Lost’ a Konuk Olacak
Sırık dansı koreografisiyle birleştirdiği fitness dersleriyle tanınan L.A. Law oyuncusu Sheila Kelley, “LOST” kadrosuna katıldı. Birkaç bölümde konuk oyuncu olarak izleyeceğimiz 45 yaşındaki aktristin Rousseau’ya (Mira Furlan) olan benzerliği dikkat çekiyor.
Ancak ne yazık ki ABC temsilcileri, Kelley’nin canlandıracağı Kendall karakteriyle ilgili hiçbir detay vermiyor. Detayları, 6. sezon başladıktan sonra öğrenebileceğiz gibi görünüyor.
-
11 Aralık 2009, 22:53
6×08 Recon Bölümünden İlginç Bir Spoiler!
Lost setinden oldukça ilginç haberler bizlere ulaşmaya devam ediyor. Çekilen sahneler, önümüzdeki sezon bizi epey şaşırtacak rastlantılar taşıyor. Bu spoiler, 6×08.Recon bölümüne ait bir sahnenin çekiminden. Okumak isterseniz buyurun ama hem şaşırabilir hem de okuduğunuza üzülebilirsiniz bizden söylemesi
Sahne lüks bir restoranda geçiyor. Sawyer siyah pantolonu ve mor gömleğiyle oldukça hoş görünüyor. Ona yemekte eşlik eden bayansa renkli bir gece elbisesi giymiş. İşin asıl ilginç tarafı ise şu: Bu bayan Rebecca Mader yani Charlotte!!
ayrıca
Karakolda (LAPD) geçen sahnede Sawyer ve Miles ile birlikte “Liam” isimli karakterde rol aldı.
-
11 Aralık 2009, 22:55
Re: 6×08 Recon Bölümünden İlginç Bir Spoiler!
Arkadaşlar bütün bu bilgiler http://www.lostfan.net/ buradan tarafımdan alıntılanmıştır bilginize
Ya bir sürü yeni spoiler var ama Lost'tan o kadar uzak kaldık ki, o kadar uzun ar veriyorlar, bazı şeyleri hatırlayıp bağlantı kurmam vakit aldı Yaşlanıyorum galiba, ya da bakalım sizde öyle olacak mısınız