62. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 1252606162636472112 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 611 ile 620 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.sınıf anneleri 2009 2010

Bence de Duru bu öğretmene ısınamamış olabilir.

Melis geçen seneki sınıf öğretmenine çok yakın değildi mesela. Öğretmeni Melis'in köpeği olduğunu aylar sonra benden veli görüşmesinde öğrendi. Oysa İngilizce öğretmeni ile daha ilk gün paylaşmıştı...

Bir de çocukların farklı dönemleri olabiliyor. Mesela abim çok yaramazmış, bir gün öğretmen abimi anneme öve öve bitirememiş. Annem de senin sorunu tersinden sormuş "aynı Volkan'dan mı bahsediyoruz" diye...

Yani bir dönemlik durumunu genellememek lazım. Vardır canını sıkan bir şey.Onu öğrenmek de fayda var. Bence Duru ile çaktırmadan bu konuları konuşmalısın.

begonvil yazdı:
    Simlacım ,

Duru'yu tanımasam inanırım da ,çok şaşırdm Duru gibi fıkır fıkır ,kıpır kıpır bir kıza böyle demesine

Ya bu öğretmen çocugu iyi tanıyamamış çözememiş .Ya da Duru öğretmenden tırsıp ,sinmiş olabilir .

Ben sınıflarından arkadaşlarıyla konusuyorum bazan .Sıra arkadaşı hep ;

-Duru beni hep güldürüyor ,çok komik, bir kız o Demet teyzee diyor

Bizim bireysel görüşmelerde başlamış .Bunlar zaten ilk bireysel görüşmelerdede hep sinir bozucu laflar ederler .:S

Evet Demetcim ben de onun için afalladım ya.

Bir de öğretmenin verdiği örnekler öyle basit ki.
    Mesela sınıfa şeker getirmiş bütün çocuklar başına üşüşmüş Duru gitmemiş bile.
    Duru fazla şeker sevmez ki.
    Verirsen yer ,yarısını da atar dedim.

Başka çocuklar öğretmene arada bir sarılıyormuş,sevgi gösterisi yapıyorlarmış.Duru yapmıyormuş.
    E Duru kimseye yapmaz ki zaten.Bana bile öyle aman aman sevgi göstermez.

Enteresan geldi bana.
    Bilemedim neye göre değerlendirdiğini.
    Rehber öğretmeni gözlemlesin durumu bakalım.

İngilizce ödevimiz

melisoli yazdı:
    Bence de Duru bu öğretmene ısınamamış olabilir.

Yani bir dönemlik durumunu genellememek lazım. Vardır canını sıkan bir şey.Onu öğrenmek de fayda var. Bence Duru ile çaktırmadan bu konuları konuşmalısın.
    Duruyla çaktırmadan konuştum bugün.
    Hiç negatif konuşmuyor.Canı sıkkın veya içe kapanık gibi değil çocuk.
    Gayet de hevesli gidiyor okula.
    Öğretmenin yaşı bayağı büyük.36 senelik öğretmen.
    Bence de ısınamadı öğretmene gibi geliyor.

Çok enteresan gözlemlere göre yorum yapmış öğretmeni .

Şaşırdım valla

Şimdi Mert'e ne diyecekler bakalım merak ettim .

Ben gardımı alıp gideyim en iyisi .

DURUCUM yazdı:
    Bugün öğretmen görüşmesi vardı.
    Hiç beklemediğim şeyler duydum.

Duru hiç katılımcı değilmiş.Çok durgun,motivasyonsuz ve içine kapanıkmış.

O kadar şaşırdım ki Duru'ları karıştırmış olmayın dedim(başka bir Duru daha var sınıfında)

Şaşırmamın sebebi tam aksini duyacağımı düşünmemdi.
    Çünkü anaokulunda bunların tam aksiydi.
    Hatta şikayet geliyordu ataklığı konusunda.Diğer çocuklara fırsat vermemesi,herşeye atlaması da hep gündemdeydi.

Afalladım,şaşırdım.
    Hatta öğretmenin bir cümlesine çok sıkıldım.
    Duru güven vermiyormuş öğretmene.
    Şu görevi versem halleder diyemiyormuş mesela.
    Ben de siz verin de görevi,yapamazsa düşünürüz dedim.

Perşembe rehberlik öğretmeniyle de görüşeceğim.
    Bakalım neymiş derdi?
    Dur hemen panikleme sakın.Yazmadan geçemeyeceğim.

Yazdıklarının birebir aynısını oğlum şu anki okulunun anasınıfındayken biz de yaşadık. Hatta ben de aynı sen gibi " Emin misiniz ,aynı çocuktan mı bahsediyoruz? Çünkü öncesindeki 3 yıllık kreş deneyimimizde ,her zaman çok uyumlu,hareketli olduğunu işittik hep. Dolayısıyla ben dumura uğramıştım .Benim oğlan ilk toplantı yapılana kadar yani ilk 3 ay bu durumdaydı. Toplantıda da diğer öğretmenleri de aynı şeyler söyleyince yok artık demiştim.

Yani bu duurm normal sanırım. Çünkü dersi dinlemiyo gibi görünüyor ama aslında dinliyorlar,kaldıkları yerden dersi yakalıyorlar.

Öğretmeni, birebir onla ilgilendiğimde sorun yok ,herşey süper demişti .Grup çalışmalarında kendi dünyasıyla ilgileniyor ,katılımcı olmuyor demişti.

Sonra okul psikoloğu ile de görüşmeler yaptım ben . Onlara da öncesinde 3 yıllık kreş deneyimimizde hiç böyle bir şey yaşamadığımı söylemiştim. Bazı çocuklar yeni ortamı önce inceler sonra ortama girer demişlerdi.Bizmkisinin de öyle oldu demek . Hatta benden izin alıp bazı testler uyguladılar oğluşa,sonucunda da çoğu şeyden üst noktalarda çıktı (zeka testi değil)

Sonuç olarak , forumu meşgul ettiğim için üzgünüm ama korkulacak bir durum yok,ileriki günlerde düzelecektir.

Aslında paniklemedim de çocuğu yeterince değerlendiremedi diye üzüldüm Hatice.
    Bir de sonradan aklıma geldi ,madem böyle bir durum vardı neden kendisi beni çağırmadı da benim randevu alıp gitmemi bekledi?
    Herşey güllük gülistanlık diye gitmeyedebilirdim.

Neyse sonuç itibarıyla benim çocuğu kasmaya hiç niyetim yok.

Bugün pek mutluydu Efe ilk geldiğinde, "yaşasın matematik ödevim vaaarrrrr" diye girdi eve...

17.45'te geliyor eve... Soyunup, dökünme, temizlenme vs den sonra 18.30 da yemek yiyoruz biz... 18.50 civarı da ödeve oturuyoruz... Malum 19.25'te Ben10 başlayacak yetişmemiz gerek...

Sonra matematik ödevini çıkarınca pek bi bozuldu... Azımsadı, küçümsedi, suratı asıldı... "ııhhh çok kolaymışşş" dedi hüzünle... Ve 5 dakikada yaptı bitirdi... Sadece 1 leri yazamadı çok fena hıçkırık tutmuştu, onu da sonradan yaptı...

Nüfus: Arapgir Fiziken:Konya Ruhen: MALATYA (0 RH +)

efenin_annesi yazdı:
    Bugün pek mutluydu Efe ilk geldiğinde, "yaşasın matematik ödevim vaaarrrrr" diye girdi eve...

17.45'te geliyor eve... Soyunup, dökünme, temizlenme vs den sonra 18.30 da yemek yiyoruz biz... 18.50 civarı da ödeve oturuyoruz... Malum 19.25'te Ben10 başlayacak yetişmemiz gerek...

Sonra matematik ödevini çıkarınca pek bi bozuldu... Azımsadı, küçümsedi, suratı asıldı... "ııhhh çok kolaymışşş" dedi hüzünle... Ve 5 dakikada yaptı bitirdi... Sadece 1 leri yazamadı çok fena hıçkırık tutmuştu, onu da sonradan yaptı...
    Ülker hemşom,

Efe bi büyüsün üniversiteler okusun yüksek lisanslar neyim yapsın ahanda o zaman hatırlatırım yazdıklarını

Çocuk bunlar çocuk yahu put gibi ödev yap ders dinle germeyin kasmayın rahat bırakın..Ödev de neymiş GEREKSİZ

MİRBE yazdı:
    efenin_annesi yazdı:

Ülker hemşom,

Efe bi büyüsün üniversiteler okusun yüksek lisanslar neyim yapsın ahanda o zaman hatırlatırım yazdıklarını

Çocuk bunlar çocuk yahu put gibi ödev yap ders dinle germeyin kasmayın rahat bırakın..Ödev de neymiş GEREKSİZ
    Funfunum canım...

Efe ödev deyince saçları diken diken olan bir çocuk... İlk kez "ödev" kelimesini telaffuz etti üstelik sevinerek...

Allahımmmm ne kadar mes'udum bilemezsin Nejjlaa, pardon Fundaaaa...