60. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 1050585960616270110 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 591 ile 600 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: 1.sınıf anneleri 2009 2010

Efenin_Annesi, sizi çok iyi anlıyorum. Benim oğlum da böyleydi. Size nasıl çözdüğümü anlatayım, işinize yarayabilir.
    Önce oturup gelecek hakkında konuştuk, büyüyünce ne olmak istiyorsun, hayallerin neler gibi.
    Sonra anlattıklarını yapabilmesi için önce okulda başarılı olması gerektiğini, bunun için de 1. şartın ödevlerini yapmak olduğunu anlattım.
    Sonra konuştuklarımızı yazıya döktük, her gün saat 17:00 'da okulda yaptıklarının tekrarı yapılacak, 18:00 'da ödevler yapılacak gibi. Yazdığımız kağıdı ikimiz de imzaladık ve odasına astık.
    Başlangıçta uygulamak kolay olmadı ama küçük ödüller vererek alıştırdım. Burada işin püf noktası her gün aynı saatte planları uygulamak.

Kolay gelsin.

Re: 1.sınıf anneleri 2009 2010

aydan1 yazdı:
    Efenin_Annesi, sizi çok iyi anlıyorum. Benim oğlum da böyleydi. Size nasıl çözdüğümü anlatayım, işinize yarayabilir.
    Önce oturup gelecek hakkında konuştuk, büyüyünce ne olmak istiyorsun, hayallerin neler gibi.
    Sonra anlattıklarını yapabilmesi için önce okulda başarılı olması gerektiğini, bunun için de 1. şartın ödevlerini yapmak olduğunu anlattım.
    Sonra konuştuklarımızı yazıya döktük, her gün saat 17:00 'da okulda yaptıklarının tekrarı yapılacak, 18:00 'da ödevler yapılacak gibi. Yazdığımız kağıdı ikimiz de imzaladık ve odasına astık.
    Başlangıçta uygulamak kolay olmadı ama küçük ödüller vererek alıştırdım. Burada işin püf noktası her gün aynı saatte planları uygulamak.

Kolay gelsin.
    Ah ah neler denemedim ki şu ana kadar...

Cıkksss işe yaramıyo, ödev dedin mi saçları diken diken oluyo küçük adamın...

Sabahçı olsaydı belki daha kolay olacaktı işim ama öğlenci maalesef... Akşam 18.00 civarı geliyor eve, yorgunum diye mızmızlanıyor... Yemekti dinlenmeydi derken iyice mayışıyor... Akşam 19.30 bizim ders saatimiz... Bzim ders saatimiz benim sinir krizi saatim halinde geçiyor tabi...

Valla hayırlısı O da inat ben de... İnşallah zamanla düzelir...

begonvil yazdı:
    Şatocum ,

Sağlıklı ve doğru olan ,herşeyi yasına uygun ve zamanında ,bu işin uzmanı ,üniversite mezunu "sınıf öğretmenleri" tarafından öğretilmiş olması

Sen doğru yoldasın endişelenme ,okuma yazma öğrenemeyen bir insan yok bu devirde.Eninde sonunda mutlaka öğrenecekler.Aceleye gerek yok .
    Ha 2 ay önce öğrenmişler,ha iki ay sonra farketmez.Sene sonuna kadar hepsi öğrenmiş olucak

Bu arada forumumuzu 1.sınıf annesi olmayan üyelerin de okudugunu görüyorum

Forumumuz herkesin ilgisini çekiyor ,topluma faydalı oluyoruz ,ne güzeel
    Başka kimler var bakiim ,yorum yapmadan gizlice okuyan hıı ?

Ben vardım demet abla çok hoşuma gidiyorr

NEDEnse fu forumu okumak çoçuğum olmadığı halde ama banada

iyi bir staj dönemi oluyorr

okulun gönderdiği bir yazı..

DİSİPLİNLİ ÇOCUK

İnsan yaşamının her döneminde ve her alanında önemli bir kavram olan disiplin; toplum içindeki tavır ve hareketleri düzenleyen çeşitli kural ve beklentilerden oluşur. Bir çocuğun disiplinle karşılaşması onun toplum içinde geçerli kuralları öğrenmesini olumsuzluklara karşı kendini korumasını, dış dünyaya uyumunu ve sosyal becerilerinin gelişmesini ve sınırlarını bilmesini sağlar.

Anne babalar olarak çocuklarınızın ilk öğretmenleri olmanızdan dolayı disiplin kurallarını koyarken zorlanmanız oldukça doğaldır. Bu nedenle disiplin neden gereklidir sorusunu cevaplayarak sizlere yardımcı olmak istiyoruz.

· Disiplinin faydaları

Ø Düşünerek kurallara uygun davranma becerisini geliştirmesine yardımcı olur.

Ø Hareketlerinin doğuracağı sonuçları mantık çerçevesinde algılamasını sağlar.

Ø Okul veya okul dışında başarılı bir yaşam sürdürmelerini sağlayacak bilgi ve kuralları öğrenir.

Ø Diğerlerinin de uyduğu ortak kurallara göre davranır.

Ø Aile ve toplumun değer yargılarını anlamalarına yardımcı olur.

· Disiplin ceza verme yöntemi değildir. Araştırmalar; vurmak, tokat atmak veya sözel saldırılarla disiplinin sağlanamadığını gösteriyor. Bu tip cezalar kısa dönemde hızlı sonuç veriyor gibi gözükse de uzun vadede kalıcı zararlar doğurmaktadır. Fiziksel cezalar utanç ve umutsuzluk duyguları yükleyerek çocuğun kendisine saygısını yitirmesine neden olabilir. Ayrıca çocuğa şiddetin geçerli ve uygun bir davranış olduğu, güç kullanarak istediklerini elde edebileceği kavramı öğretilmiş olacaktır.

· Nasıl davranacaklarını çocuklarınıza öğretmek en doğrusu olacaktır. Çocuklara doğru davranışı öğretirken ceza yerine, nasıl davranıp nasıl davranmayacaklarını ve bunların nedenlerini açıklamak gerekir. Büyükler yasaklar yerine geçerli olan davranışların altını çizmelidirler. Örneğin, "Giyeceklerini yere atma" yerine "Lütfen giyeceklerini yerden kaldır çünkü yeri süpürmem gerekiyor" demelisiniz.

· Anne- baba ve okul disiplininin işbirliği halinde olması çok yararlı olacaktır. Evde uygulanacak disiplin okuldaki davranışların temelini oluşturur. Okul disiplini de ev disiplin kurallarının bir uzantısı olmalıdır. Okuldaki bir disiplin problemi aile-çocuk ve öğretmenle birlikte çözülmelidir. Birlikte bulunan bu çözümler çocuğun kendini istenilen şekilde disipline ederek kurallara uymaya destekleyecek ve düzgün okul ve çalışma alışkanlıkları oluşturmasını sağlayacaktır. Aileler okul kurallarını bilmeli ve desteklemelidirler.

Araştırmalar, aile-öğrenci-öğretmen ve idarecilerin beraberce kuralları oluşturmasının en iyi sonuçları verdiğini göstermiştir. Bu şekilde çocuklar disiplin kurallarını kendi kendine uygulamaya teşvik edilmektedir. Çocukların davranışlarını olumlu yönlendirmek için açık kurallara ve istikrarlı bir tutuma ihtiyaç vardır. Okulda ve evde en etkin kurallar, öğrenci-aile-öğretmen ve okul tarafından alınmış ve uygulananlar olacaktır.

Birçok anne baba disiplinin gerekli olduğunu kabul etse de neler yapabilecekleri konusunda çaresiz kaldıklarını hissedebilmektedirler. Bu nedenle sizlere bazı önerilerde bulunmak istedik;

? İyi birer örnek olmalıyız. Eğer çocuğunuzun problem çözmek için şiddete başvurmasını istemiyorsak fiziksel ceza vermemeliyiz.

? Sınırları çizmeli ama çok sayıda kural koymamaya dikkat etmeliyiz.

? Bir kural koymadan “Bu gerekli mi? Bu kural çocuğun sağlık ve güvenliğini sağlıyor mu? Başkalarının haklarını ve mallarını gözetiyor mu? sorularını kendimize yöneltmeliyiz.

? Kuralların basit ve anlaşılır olmasına özen göstermeliyiz.

? Aile Kuralları oluşturulurken çocuk da sürece katılırsa onları daha dikkatle uygulayacak, daha az çiğneyecektir.

? Çocuklar bir kuralı ihlal ettiğinde sonucunun ne olacağını iyi anlamalıdırlar. Örneğin, 4 yaşındaki çocuğunuzun tek başına karşıdan karşıya geçmesi yasaksa ve o bu kuralı ihlal ederse cezasını uygulamaya kararlı olmalıyız.

? Çocuklarımız küçükken koymuş olduğumuz kurallar konusunda esnek olmalıyız. Çocuklar büyüdükçe daha fazla özgürlük isteyeceklerdir.

? Her çocuğun kendine özgü ve farklı olduğunu unutmamalıyız. Onların kendilerini kontrol etme becerilerini geliştirmelerine izin verelim. Küçük çocuklar her zaman kurallara tamamen uyacak beceriyi gösteremeyebilirler. Örneğin, yemekten önce kurabiye yemesine izin verilmeyen çocuğunuz direnirse kurabiye kavanozunu göz önünden kaldırarak, ona sizce uygun başka bir yiyecek teklif edebilirsiniz.

? Çocuğunuzun, sizi ve başkalarını rahatsız eden davranışları olursa bunu ona hemen söylemeliyiz. Problemleri biriktirmemeli ve kararlı olmalıyız.

? Ailenin diğer bireyleriyle de disiplin kuralları konusunda hemfikir olmalıyız. Bu şekilde çocuk kurallara uymadığı zaman neler olacağını bilecektir.

? Çocuklarınızın iyi davranışlarını, başarılarını övmeliyiz ki onun çabalarını takdir ettiğimizi bilsin.

? Çocuğumuzla güç savaşına girmekten kaçınmalıyız.

? Disiplin, kazanan ve kaybedenin olduğu bir oyun değildir. Siz çocuğunuzun kurallara uymasını beklersiniz, o sizden dürüstlük bekler.

? Onun sizinle aynı fikirde olmayacağı zamanlar olacaktır. Buna saygı göstermeli ve pozitif öneriler getirmeliyiz. Eleştirmek çocuğunuzun kırılmasına, kızgın olmasına veya kendini aşağılamasına neden olabilir.

? Bağımsızlık duygusunu ve sorumluluk almasını desteklemeliyiz.

? Onları ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin. Uygun davranmadıklarında çocuğunuzu değil, o davranışı sevmediğinizi açıkça belirtin ki sevginizden şüphe duymasın.

Efe beyi az önce servise bindirdim... Servisi beklerken "annecim ben okuldan geldikten sonraki planımı yaptım ve yazdım" dedi... Şaşırdım... "Odamda çalışma masamın çekmecesinde" diye de ekledi ve gitti...

Geldim okudum... oldum resmen...

Sıpa zahmet edip bildiği halde el yazısı bile yazmamış... Bi bakar mısınız okul sonrası planına...

Resimden okuyamayanlar için:
    BAKALA GİDİLECEK.ÇİTOS ALINACAK.YENECEK AŞŞADA OYUN

Yani yasakladığım ne varsa okul sonrası planında var... Ders, ödev-mödev hak getire...

Oyyyy oyyyy... (Derin iç çekiş sesi)

efenin_annesi yazdı:
    Sıpa zahmet edip bildiği halde el yazısı bile yazmamış... Bi bakar mısınız okul sonrası planına...

Yani yasakladığım ne varsa okul sonrası planında var... Ders, ödev-mödev hak getire...

Oy ,o "çitos yenilecek" yazan çocugun tombik yanaklarıdan benim için öpüver annesi Çok tatlııı

Alem çocuk bu Efe )

Ödev lafının fazla agzına alma bu arada..ters etki yapıyor olabilir .

onu sıkmadan ,hafifce sormayı dene birde bakalım :rol:

Ben de ilk haftalar deli olmustum ,hatta bir annecocuk annesine yakısmayacak asabi davranışlarda bulundum çocuga

stres olmustum ..
    öğrtetmenle konusunca rahatladım .

hiiç azıma almadım ödev lafını ..
    kendiliginden ,"artık hergün odev var" düşüncesini kabullendi. .

Az önce okuldan geldi ,üst baş değiştirdi ,bişeyler yedi ,çantasını karıştırdı
    -anne ödevim nerdee dedi panikle

-oglum bugun ödev yok ,internetten okuma-dinleme ödevi var pazartesileri dedim (daha acmadım sitesini okulun )

-offff yaaaa ,ben ödev yapmak istyordum dedi

aman dilimi ısırayım ,tahtaya vurayım .şaşkınlık içine girdim .demekki stres olmazsam cocuga ,baskı yapmazsam ,kendiliginden kabullenıyormus durumu diye düşündüm .

İnşallah Efe de bu ödev stresini aşar zamanla

ayyyy bu efe harbiden alem yaa....
    kızma annesi bak plan yapmayı çğrenmiş işte

efenin_annesi yazdı:
    Efe beyi az önce servise bindirdim... Servisi beklerken "annecim ben okuldan geldikten sonraki planımı yaptım ve yazdım" dedi... Şaşırdım... "Odamda çalışma masamın çekmecesinde" diye de ekledi ve gitti...

Geldim okudum... oldum resmen...

Bugün öğleden sonra okuldaydım...

Bizimki tam Allahlık Ali Bey posizyonlarında yahu!

ele, elle, el ele... Kitap okuyabilen çocuğun okuyamayacağı heceler mi??? Yoookkk... Efe okuyamıyor mu??? Bal gibi de okuyor... Ama okulda okumuyoooorrrrrrr...

el hecesini çalıştılar... Mini mini kızcaazlar bir koca sayfa yazıp bitirdiler de benim paşam bir satırı bitiremedi yaw...

Tırnaklarımı yedim tırnaklarımııııııı...

Napıcam ben yaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Offffffffffffff....

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

dün yine mini çalışma defterini getirmişti nilsu.. öğretmeni demiş anne yada babanızla birlikte birkaç satır yazı yazın..

ama nilsu ile ders çalışmak bir kabus.. nasıl geriliyor nasıl sinirleniyor bir havalara giriyor anlayamıyorum.. nasıl anlatsam tam bir bilmiş havasında.. benim başlangıcı yapmamı istiyor yapıyorum bir sürü laf ! yamuk çizmişim diye ! bana bak yettin yani. benimle düzgün konuş, işine gelmiyorsa çalışmayalım sen gider hesap verirsin öğretmenine dedim.. gözleri doldu bu seferde.

babası yetişti , beraber çalışalım mı dedi. ama birinci dakikada babayı devre dışarı bırakıp yanıma geldi anne gel bereaber yapalım diye. alt tarafı üç satır için yaşadıklarımıza bak. demet, sizin gibi ödevlerimiz olsa saç başa girişiriz heralde nilsuyla

sabah da bebek götürücem dedi. öğretmeni demiş ki kızlar bebeklerini getirsin, kucağımızda eeee eee eee ee diyerek çalışma yapıcaz. bebeğini kutuya koydu, üstüne bi yastık kılıfını örtü olarak serdi ve gitti babasıyla

bugün de iyice bir kahvaltı yaptırdım. yine yumurta sarısını teptim. kahvaltısında değişiklik olsun diye ekmek arası salam ve kavurma yaptım hoşuna gitti yedi.

amma velakin geç çıktılar evden.. babamızın uyanma sorunu var, illa uyandırıcam o yatacak aradan bi on dakika geçecek ben yine yanına gidicem hadi geç kaldın diyicem ki kalksın.. sabah evde beni maymuna çeviriyorlar bunlar yaw. bi ona koş bi ötekine.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Dün yüzme dersleri vardı. Üst lacostunu, terliğinin tekini kaybetmiş.. her hafta bişeylerini unutursa bööle işimiz var.