handevrem yazdı:
Konuya uzağım ancak komşumuzun oğlu bu sene 1. sınıfa başladı, bahçeşehir koleji, ve anneye nasıl gidiyor diye sorduğumda; bir anda günde 9 saat lik eğitimin çocuğu sıktığını ve bundan dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi ve daha ilginci bazı velilerin bu duruma karşı çıktığını üstüne üstlük " bilfen koleji 10 saat (?) eğitim veriyor, saati arttırın yoksa çocuğumuzu oraya veririz" dediklerini söyledi?!?!?!!...
7 yaşına yeni girmiş bir çocuğun 9-10 saat bırak akademik bir ortamda herhangi bir şey öğrenmesini , arkadaşıyla oyun bile oynayabileceğini sanmıyorum…
Hele Velilerin bunu neden istediklerini hiç anlamış değilim? Daha uzun saatler istemelerindeki amaç nedir??
-“Çok iyi bir eğitim alması mı” ( Zaman ve eğitim kalitesi doğru orantılı değildir)
-“Çocuğun evden uzak kalması mı” (Saçmalama ne alakası var demeyin, kar yağdı okul tatil oldu diye üzülen veliler , ve aynı şekilde okul tatil oldu diye sevinen öğretmenler biliyorum(o 9-10 saatlik eğitimi de bu öğretmen veriyor)....)
- “o kadar para saydık karşılığını alalım” mantığı mı ( e çocuk?)
Nedir?
Eskiden benim bildiğim bu saatler standarttı (gerçi özel okulda okumadım ilkokulu ama hep böyle 9-10 saat miydi?) şimdi okullar kendilerimi belirliyor anlamadım ki???
Dediğim gibi konuya uzağım hatta yıllar sonra bayağı bir uzak kaldığımı farkettim...
Merve için şunu düşünüyorum , ileride mümkünse şöyle makul saatlerde ilköğretim 1. sınıf öğrencisine uygun eğitim veren bir okul arayacağım..(özel devlet farketmez..)